Nyheter

Body med tittlucka för blöjan är årets babypryl

Den smarta bodyn CheckMe utsågs nyligen till Årets Barn och babyprodukt. Det här är historien om en småbarnsmamma som tar saken i egna händer när hon tycker att det saknas smarta barnprylar på marknaden. Möt Jessica Blomkwist, grundare av företaget byJezz.

Body med tittlucka för blöjan är årets babypryl

Lycklig. Det var en oerhört glad Jessica Blomkwist som tog emot utmärkelsen Årets barn och babyprodukt på Barn och baby-mässan i Jönköping den 3 oktober 2008.

När Jessica Blomkwist fick barn upptäckte hon att hon saknades en ett flertal prylar som skulle underlätta hennes och sonens vardag. Då satte hon igång att utveckla dem själv. Först kom den multifunktionella filten CoverMe.Det är en mjuk och skön babyfilt utrustad med små öglor i kanterna och levereras med ett par plastkrokar. Med hjälp av dessa kan du lätt sätta fast filten omkring dig när du ammar för att få lite avskildhet. Du kan sätta fast filten som solskydd på vilken vagn som helst och har du en Bugaboo-vagn kan du även sätta fast filten över benen genom att trä på dem på vagnens skena för detta. – Nu finns den i produktion och säljs bland annat på Babyland, berättar Jessica Blomkwist.
Genial bodyNär Jessicas son var liten gillade hon inte att det blev en glipa mellan tröja och byxor utan föredrog att använda body. Samtidigt blev det svårare att kontrollera blöjan med body på.- Jag tyckte det var jobbigt att dra ned byxorna först för att kunna kolla blöjan, speciellt när vi var ute. Då sydde jag bodyn som sen blev CheckMe, berättar Jessica.Bodyn fick uppmärksamhet bland andra mammor och Jessica sydde upp fler som hon lät dem testa. Nu är CheckMe patentsökt och body ska snart börja tillverkas och tanken är att den ska finnas i butik efter årsskiftet.
Årets produktTrots att bodyn bara finns i ett fåtal exemplar som Jessica själv sytt har det belönats med utmärkelsen Årets Barn och babyprodukt. Juryns motivering lyder: ”En klassisk produkt som fått en innovativ funktion, vilken dagligen underlättar för småbarnsföräldern. Produkten har ett miljötänk genom att den tillverkas i ÖkoTex-material. Ett extra plus får produkten för dubbelstorleken som ger längre användningstid.”

CheckMe byJezz

CheckMe är en body med tittlucka där bak för böljan. Dessutom har bodyn extra långa ärmar och dubbla knapprader i grenen så att babyn inte växer ur den så snabbt. CheckMe kommer att tillverkas i ÖkoTex-märkt bomull och bambu. Tanken är att bodyn ska finnas i butik efter årsskiftet.

Läs mer på: www.byjezz.com
– Vår utgångspunkt var att de nominerade produkterna skulle vara könsneutrala. Vi tycker också att det är viktigt att det rör sig om produkter som används dagligen och förenklar livet som småbarnsförälder, kommenterar Ulrika Magnusson, juryns ordförande.Bakom priset står Branschorganisationen för barn och babyprodukter samt Elmia, där fackmässan Barn och Baby arrangeras den 3-5 oktober.
Oerhört glad50 bidrag hade lämnats in till årets barn och babyprodukt, varav 13 nominerades och visades på mässan (
se alla nominerade bidrag här). När det gick upp för Jessica Blomkwist att det var hennes CheckMe som vunnit kunde hon knappt hålla tillbaka glädjetårarna.- Jag trodde inte det här. Speciellt eftersom jag är så liten och ny i branschen. Det kändes som om min body var för enkel. Samtidigt känns det helt fantastiskt, sa en lycklig vinnare direkt efter prisutdelningen.Och just eftersom förtaget byJezz är så nytt tror Jessica att priset kommer få stor betydelse:- Det här kommer verkligen betyda jättemycket för mig. Som liten har man inte råd med marknadsföring till exempel.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.