Hitta din barnbutik
Fritextsök
BarnNets nyhetsbrev
Få nyheter, tips och tävlingar från oss med epost. Läs mer
Barnnet logga
I samarbete med Eckerö Linjen

Resa med barn: Sommaren blir roligare på Åland!

Av  Eckerö LinjenPublicerat 2017-03-07
Resa med barn: Sommaren blir roligare på Åland!
Barnens ö. På Åland kan hela familjen njuta av en härlig semester, med bad, lek och äventyr!

Åland bjuder på många smultronställen för barn och deras familjer. Efter endast en tvåtimmars rolig båtresa med M/S Eckerö från Grisslehamn når du denna pärla i Östersjön med sandstränder, röda klippor, viltsafari, äventyrsgolfbanor, lekland, slott och mycket annat roligt.Boka en stugsemester vid havet, ett bekvämt boende på hotell mitt i centrala sjöfartsstaden Mariehamn eller välj att bo på ett charmigt gästhem på den åländska landsbygden. Åland erbjuder, förutom en vacker skärgårdsnatur, aktiviteter och evenemang som passar hela familjen.

I maj, då äppelträden står i full blom, arrangeras Ålands grönskar. Då bjuds det in till fest i trädgårdar, restauranger och på öppna gårdar där man bland annat kan klappa nyfödda lamm och kalvar samt handla frön och sticklingar till sin egen trädgård.

I juli ordnas den populära Vikingamarknaden i Saltvik där man får en inblick i livet under vikingatiden då underhållningen bestod av gycklare och eldakrobatik. Den riktiga skärgårdskänslan finner man på Ålands sjödagar då det råder en härlig stämning bland de röda sjöbodarna i Sjökvarteret i Mariehamn. Under evenemanget fylls området med livemusik, försäljare och olika program med maritimt tema.

Eller varför inte förlänga sommaren med ett besök på en av höstens höjdpunkter, Skördefesten, där man får tillfälle att uppleva den åländska landsbygden genom att besöka öppna gårdar, handla lokala och närproducerade produkter, hoppa i hö, åka på kosafari och rida på ponnyer.

Se evenemang på Åland här!Exkerö Linjens familjepaket
Eckerö Linjen erbjuder familjepaket till många av Ålands besöksmål. Här är tips på några av de aktiviteter som uppskattas av både stora som små.

Äventyrsbadet Mariebad
I Mariehamn finns äventyrsbadet Mariebad där hela familjen trivs. Här finns bassänger inomhus och utomhus, rutschbana, strömkanal, bubbelpool och motionsbassäng. Här finns även spa, bastu med och utan ånga samt en liten restaurang. Läs mer om Mariebad här!

Viltsafari
Vill ni se kronhjortar, dovhjortar, vildsvin eller strutsar? Då rekommenderas ett besök på viltsafarin i Eckerö! Här tas ni ut på en oförglömlig guidad rundtur i ett 32 hektar stort vilthägn, där ni har möjlighet att se djuren på riktigt nära håll. Viltsafari kan man åka på från 9 juni till mitten på augusti. Läs mer om Viltsafari här!

Leklandet
I Eckerö Hallen hittar du Leklandet med aktiviteter för allt från tvååringar till lekfulla vuxna. Här finns 17 uppblåsbara attraktioner, bland annat en hinderbana och ett fint sjörövarskepp. Varför inte utmana varandra i sumobrottning? Leklandet har öppet från maj till september. Läs mer om Leklandet här!

Ålands sjöfartsmuseum
På Ålands sjöfartsmuseum finns mycket att utforska. Här finns något för såväl landkrabbor som sjöbjörnar. Klättra i en mast, gå på skattjakt med skeppsråttan Ruby, se hur sjömännen bodde förr i tiden och ta del av spännande föremål såsom exempelvis världens äldsta piratflagga. Läs mer här om Ålands Sjöfartsmuseum!

Upptäck Åland på cykel
Följ oss på Facebook
På Eckerölinjens Facebook-sida får du aktuella tips och erbjudanden.
Följ oss du också!

Ett perfekt sätt att upptäcka Åland är på cykel längs de granitröda vägarna. Här är avstånden korta och man är aldrig långt ifrån ett svalkande dopp i havet. Från Mariehamn till Eckerö är det endast 34 km, fyllda med en mängd smultronställen att upptäcka längs vägen. Läs mer om Åland på cykel här!

Mer information om Eckerö Linjens olika resepaket till Åland hittar du på: www.eckerolinjen.se/resepaket


Senaste nytt på BarnNet
Senaste nyheterna
Leksaksjätten <200*130 20161202>
Babyland general <200*260 20170818>
Bamba LEGO <200*260 20160509>
Pop <200*260 20161124>
smallroom <200*260 20161202>
Bamba bilbarnstol <200*130 20160509>
Confident Living <200*260 20160415>