Köpguider

Checklista: 10 babyprodukter alla familjer har glädje av

Att bli förälder första gången är stort! Det är pirrigt och det är mycket som ska förberedas och inhandlas. Till din hjälp får du här en checklista med 10 olika babyprodukter som du kommer ha stor glädje av under lång tid. Lycka till med inköpen till din bebis!

1. Barnvagn– för sköna promenader

Det nyfödda barnet behöver en barnvagn med ligginsats under de första månaderna. När barnet börjar kunna sitta, vid ungefär 6 månaders ålder, byter du till barnvagnens sittdel. För det lilla barnet är det en fördel om sittdelen kan vara vänd mot dig som kör vagnen, och att sittdelen har ett bekvämt liggläge.

För dig som kör är det bekvämt om vagnen är lite högre och att handtaget kan justeras i höjd för både långa och korta föräldrar.

Här ser du barnvagnen Stokke Xplory. Läs mer om den och barnvagnarna Crusi, Scoot och Trailz på Stokke.com


2. Babyskydd– för säkra bilfärder

Redan när du åker hem från BB behöver du ett babyskydd, om du ska åka bil med din nyfödda bebis. Det är bekvämt om babyskyddet kan klickas fast på en så kallad bas som monteras i bilens Isofix-fästen (då slipper du sätta fast babyskyddet med bilens säkerhetsbälte varje gång).

Ett tips ar att välja ett babyskydd som även kan klickas fast på barnvagnens chassi, utan att du behöver någon adapter. Det gör det exempelvis lättare att flytta ett sovande barn från bilen till vagnen utan att det vaknar.

Här ser du babyskyddet Stokke® iZi Sleep™ X3 by BeSafe. Läs mer om det och och modellen Stokke iZi Go™ X1 by BeSafe på Stokke.com


3. Babysäng– för första tiden

En fullstor spjälsäng kan kännas väl stor för det nyfödda barnet. Då kan det passa bättre med en liten och mer ombonad babysäng. En babysäng passar vanligen när bebisen är mellan 0 och 6 månader. När barnet börjar kunna sitta upp är det dags att byta till en spjälsäng med högre kanter.

Ett bra alternativ är att välja en babysäng som kan växa med barnet och som senare kan användas som både spjälsäng och juniorsäng.

Här ser du Stokke Sleepi Mini, som sedan kan göras om till Stokke Sleepi Bed. Läs mer om Stokkes alla barnrumsmöbler på Stokke.com


4. Skötbord– för bekväma blöjbyten

Det blir mycket blöjbyten i början och då är det skönt med ett skötbord i bekväm höjd, och det underlättar också kontakten med barnet. Passa på att göra blöjbytena till en trevlig stund med både lek, tvätt och mycket mys och gos med din bebis.

Här ser du skötbord i nya serien Stokke Home med smidig förvaring under, och som senare kan användas som en vanlig byrå. Läs mer om Stokkes olika skötbord på Stokke.com

PS. Visst är Home-seriens babysäng bedårande söt!


5. Balja – för mysiga bad

Även om du har tillgång till badkar passar en badbalja oftast bäst för det lilla barnet. Stokkes badbalja Flexi Bath är dessutom lätt att förvara, eftersom den är i hopfällbar. Ta bara fram den när det är dags för bad!

En praktisk detalj är badstödet för nyfödda, som ser till att din bebis sitter både bekvämt och säkert i badbaljan. Här kan du läsa mer om Stokke Flexi Bath

Tips! Stokke har även fina och smarta handdukar för små barn, som handduk med huva och handduk i form av en poncho.


6. Babysitter – barnets första fåtölj

De flesta barn älskar att sitta i en babysitter. Då kommer de upp från golvet och kan se sin omgivning på ett helt annat sätt.

Väljer du Stokkes babysitter Stokke Steps Bouncer, kan den också användas vid matbordet, så att även det lilla barnet kan vara med vid familjens måltid. Babysittern är den del av Stokkes prisbelönta stol Stokke Steps. Läs mer om den på Stokke.com


7. Bärsele – ger frihet

Med en bärsele har du din bebis nära dig, samtidigt som du får händerna fria. Det gör det lättare att göra allt från att bre en smörgås till att ta hand om äldre syskon. En bärsele är dessutom mycket smidig när du är ute, oavsett om du är i stan eller naturen så kan det vara skönt att slippa barnvagnen och bara ta med barnet i bärsele.

Stokke Baby Carrier är en bärsele som växer med barnet och kan användas från nyfödd tills barnet är ca 3 år. Läs mer om den på Stokke.com


8. Förvaring – för bättre ordning

Det är inte bara blöjor och hygienartiklar som är bra att ha nära till hands vid skötbordet. Det är även mycket smidigt att ha barnets kläder på samma ställe. Och gärna lite leksaker att underhålla med vid blöjbyte, rena handdukar och en gosig filt kan också vara bra.

Här ser du en byrå, Stokke Home Dresser, med avtagbart skötbord på toppen och du ser den söta babysängen i Home-serien. Även med skötbordet Stokke Care får du gott om förvaring. Läs mer om barnrumsmöblerna på Stokke.com

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.