Köpguider

Sommarens snyggaste sandaler för små barn

I sommar ser vi gärna sköna, praktiska och snygga sandaler på våra barns fötter. Sandalerna släpper igenom luft och har ofta en praktisk kardborreöppning, vilket gör det lätt för både barn och föräldrar att ta på och av skorna. Här har jag valt ut 15 söta modeller av sommarsandaler i olika stilar, material och prisklasser. Här hittar du allt från ekologiska remsandaler från Kavat och ergonomiska sandaler i skinn från Ecco till lätta Crocs-tofflor eller mjuka skinnsandaler från Bobux, för de allra minsta som ska till att lära sig gå.

Ekologisk remsandal

En ekologisk remsandal från Kavat, tillverkad av vattentätt och miljövänligt skinn. Sandalen är skinnfodrad invändigt och förstärkt både fram i tån och bak i hälen. Skon har stötdämpande sula i mikrofiber för extra komfort, kardborreöppning och yttersula av gummi. Finns i storlek 24-35.

Pris: 697 kr hos Footway.se


För de allra minsta

Sandalen Step Up från Bobux är en mjuk och luftig skinnsandal, för de minsta barnen som är på väg att lära sig gå. Skon är utrustad med ett kardborreband för att lätt få på och av och justerar även lätt passformen. Den nätta yttersulan i gummi fungerar lika bra inomhus som utomhus. Storlek 18-22.

Pris: 499 kr hos webbutiken Barnskospecialisten.se


Somriga prickar

Kanske inte riktigt en sandal, men en somrig och väldigt söt sommarsko i läder och med yttersula i gummi, från Ocra. Finns i storlek 20-25. Titta in hos Footway för ett större urval av sommarskor från Ocra, samt många andra märken. Denna modell finns i storlek 20-25.

Pris: 599 kr hos webbutiken Footway.se


Sportigt från Timberland

En klassiskt sportig skinnsandal från Timberland. Sandalen har bra dämpning och justerbara kardborrband som bidrar till en bra passform. Den öppna tån gör dem lämplig för lite större barn, finns i storlek 22-35. Hos Babyshop hittar du fler av Timberlands sportiga sandaler i olika färger.

Pris: 549 kr hos webbutiken Babyshop.com


Sportig sandal med låg profil

Den sportiga sandalen Youth Seacamp CNX från Keen är en sko med låg profil, bra passform och dragskosnörning. För enklare av- och påtagning har sandalen både kardborreförslutning och den klassiska Keen-snörningen med elastisk dragsko. Sandalen finns i flera färger hos Lekmer. Storlek 19-38.

Pris: 599 kr hos Lekmer.se


Miljömärkt remsandal

En miljömärkt remsandal från Kavat, tillverkad av vattentätt och miljövänligt skinn. Sandalen är skinnfodrad invändigt och förstärkt både fram i tån och bak i hälen. Skon har stötdämpande sula och dess kardborreöppning gör den enkel att ta på och av, både för barn och föräldrar. Finns i storlek 22-26. Titta in hos Ellos för ett urval av Kavats charmiga sommarsandaler.

Pris: 599 kr hos webbutiken Ellos.se


Strumpa och sko i ett

Ett alternativ till sandalen nu i sommar är Tassas mockasin som är en strumpa och sko i ett, en stickad nylonstrumpa med tjock gummisula. Passar bra som lära-gå-sko, skyddar de små fötterna på badstränderna och är ideala som halkskydd i badhus. Mockasinen är lätt att sätta på och de sitter kvar på foten. Finns i storlek 19/20 till 27/28.

Pris: 179 kr hos webbutiken Tassamockasin.se


Sportig sandal

En stabil sandal för sommarens äventyr, från Österrikiska barnskomärket Superfit. Dessa mjuka sandaler med kardborreknäppning och stabil gummisula finns i flera olika färger. Titta in hos Lekmer för fler sandaler från Superfit och från många andra märken. Storlek 19-26.

Pris: 424 kr hos webbutiken Lekmer.se


Lätt Crocstoffel

Ergonomiska Crocstofflor för barn med ventilationshål. Toffeln har en sula som är ortopedisk och med halkskydd, och den är mycket lätt. Dessutom är den lätt att ta av och på även för små barn. Crocs finns i många olika modeller och färgkombinationer, på bilden ser du Crocs Kids Classic som finns i storlek 22/23 till 34/35.

Toffeln kan dekoreras med Jibbitz skodekorationer, vilka gör toffeln lite extra kul för barnen och kan på så sätt göras personlig. För mer information, se: Crocs.com

Pris: 212 kr hos webbutiken Lekmer.se


Ecco lära-gå-sko

En sandal från Ecco, till de mindre barnen som håller på att lära sig gå. Sandalen är tillverkad helt i skinn och har en innersula med dämpning. Här finns en heltäckande och stadig bakkappa som ger ett bra stöd och en lätt och följsam yttersula.

Pris: 599 kr hos webbutiken Barnskospecialisten


Sandalklassiker

Ytterligare en charmig sommarsandal i skinn från Kavat. Sandalen har ett utvändigt skalmaterial som är fukt- och smutsavstötande samtidigt som det andas. Kardborreöppningen gör skorna enkla att ta på och av och yttersulan av gummi ger ett bra grepp mot marken. Dessa sandaler finns i blått och vitt i storlek 23-27 och i en högre och lite stadigare modell för de minsta barnen i storlek 19-22.

Pris: 499 kr hos Polarn O. Pyret på nätet


Naturgummi med dragsnöre

En sportig sommarsandal från märket Viking i svart och orange. Sandalen har extra tåskydd, knäppning med dragsnöre och en tajt passform tack vare kardborrebandet vid hälen. Sulan är tillverkad av naturgummi och har ett bra grepp vid marken. Storlek 21-35. Titta in hos Babyshop för ett urval sportiga sandaler från Viking och andra märken.

Pris: 499 kr hos webbutiken Babyshop.com


Luftig skinnsandal

En luftig skinnsandal från Bobux. Sandalen är tillverkad i mjukt skinn som formar sig bra efter foten och har en stadig hälkappa för extra stöd. Innersulan är i skinn och med ett praktiskt kardborreband över foten. Sulan är i gummi och ger ett bra grepp varma sommardagar. Storlek 22-29.

Pris: 549 kr hos webbutiken Barnskospecialisten.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.