KöpguiderBarnkläder & skor

20 snygga gummistövlar för barn hösten 2016

Hoppa i vattenpölar
Det är dags för plask! Se till att barnen har gummistövlar som håller tätt i pölarna i höst. BarnNet.se har gjort ett svep i butikerna och här är höstens 20 läckraste gummistövlar för barn. Bland trenderna märks riktigt blanka gummistövlar, låga gummistövlar i boots-modell och starka, härliga färger.

Svarta & blanka

Glossy, det ska gärna vara blanka gummistövlar i år och det är dessa Hunter-stövlar. Det är en Hunter-stövel för barn i låg modell, tillverkade i äkta gummi, utrustade med reflex bak på skaftet och ortopedisk läst.

Pris: 599 kr hos Sportamore.se


Fina detaljer på Kavats gummistövlar

Gummistöveln Grytgöl från Kavat, med sina fina designdetaljer är en riktig storsäljare. Det är en smidig och lätt gummistövel tillverkad i återvinningsbart, PVC-fritt gummi. Kan tvättas i maskin 30 grader. Finns i fyra fina färger. Storlek 22-33.

Pris:299 kr hos Ellos.se


Rätt med regnbågsrandigt

Fina och riktigt blanka gummistövlar från danska Molo, i Molos klassiska regnbågsfärgade mönster. Till hösten 2016 finns även en variant i lite dovare höstfärger. Modellen heter Sejer. Finns i storlek 20-31.

Pris: 319 kr hos Boozt.com


Boots för de yngsta

Gummistövlar i låg boots-modell har kommit stort i vår för lite äldre barn. Men, Didriksons modell finns även för de yngsta, storlek 20-34. De heter Gummiboots Cullen kids och är både snygg och praktisk, fungerar till dagis, skola, på stan och i skogen.

En bred resårinfällning på båda sidor om skaftet gör dem lätta att ta på, men bakom resåren är det gummi med slits så väta hålls ute. Vävd tamp baktill på skaftet och reflex längs skaftet bak. Förstärkt runt tån och försedda med tunt fleecefoder.

Pris:399 kr hos Ellos.se


Älska regn

En oemotståndligt söt stövel från Vincent som heter Lots of Heart. De är försedda med praktiska handtag för att de ska bli enklare att ta på och förvara. Modellen har en smal till normal passform, inuti gummistöveln finns en namnlapp att fylla i. Vincent Lots of Heart finns i storlek 25-30.

Pris: 299 kr hos Bamba.se


Extra lätta stövlar från Crocs

Precis som tofflorna är dessa Crocs-stövlar lätta att ha på sig. Dessa stövlar är helt formgjutna och har en vattentät struktur som håller barnens fötter torra. Handtagen gör det lättare för barnen att ta på sig gummistövlarna själva. Crocs Handle it Rain Boot fick högsta betyg i Testfakta.ses test 2013.

Finns i många olika färger, den ljusrosa (bilden) och röttår nytt för våren 2016. Storlek 23-35.

Pris: från 249 kronor hos Lekmer.se


Till alla stjärnor

Dessa coola gummistövlar från danska CeLa med snörning påminner om barnens populära basketskor, vilket gör det lite roligare att ta på sig gummistövlarna. Dehar en rejält räfflad sula för bra grepp och är tillverkade i 100 procent naturgummi. Finns i storlek 25-35.

Pris: 299 kr hos Bamba.se


Plask med drake

Tuffa gummistövlar från Vincent med en drakes ögon på tån och en drakkam (heter det så?) på skaftet. De praktiska handtagen gör gummistövlarna enklare att ta på, bära med sig och förvara. Modellen har en smal till normal passform och inuti stöveln finns namnlapp att fylla i. Storlek 19-30.

Modellen finns även med andra läckra djur som panda, giraff och groda.

Pris: 269 kr hos Bamba.se


Söta elefanter

Från danska Celavi kommer de här söta stövlarna med elefanter på. Finns även i blått. Storlek 20-35

Pris: 299 kr hos Bamba.se


För vilda vikingar

Man måste bara älska skotillverkaren Viking som gör stövlar för vikingar med vikingar. Gummistövlarna med vikingamotiv finns i två modeller, en för de yngsta barnen (storlek 19-25) som heter Fryd respektive Birk. Gummistövlarna för de äldre (storlek 26-35) heter Freya och Brage.

Bortsett från det roliga mönstret är det en bra gummistövel, med förstärkt tå och häl och en rejäl sula samt reflex baktill.

Pris: 399 kr hos Ellos.se


Samma som mamma?

Endast det bästa är gott nog till de små, Hunters klassiska stövel finns även för barn. Precis som vuxenstövlarna är Hunters gummistövlar för barn gjorda i äkta gummi, har reflex bak på skaftet och ortopedisk läst. Modellen med högt skaft (bilden) finns i storlek 30-37.

Pris: 799 kronor hos Sportamore.se


Blommiga trädgårdsstövlar

Det är härligt att varaute och plantera på våren och vad passar väl bättre än ett par blommiga stövlar? Den här fina modellen kommer från Pax och heter Frösön. De har lite lägre skaft vilket passar bra till de yngsta barnen, och den rosa sulan har grovt mönster som ger bra grepp. Finns i storlek 20-25.

Pris: 349 kr hos Footway


Tuffa boots

Gummistöveln Cayenne Jr från Wildflower är i tuff modell med röd öppningsbar dragkedja mitt bak på skaftet. Stövlarna har bälg med reglerbart spänne upptill på skaftets utsida och avtagbar dekorrem med spänne runt fotleden. Finns i storlek 28-35.

Pris:280 kr hos Ellos.se


Zebra till budgetpris

Ett par trendiga, zebramönstrade gummistövlar för barn. Dessa är från Ellos eget märke och har lite lägre skaft med kil med bälg som regleras med rem. Finns i storlek 25-38.

Pris:just nu 99 kr (ordinarie pris 199 kr) hos Ellos.se


Stövel med mjukt och smidigt skaft

Små barn kan tycka att gummistövlar är hårda i skaftet. Det råder man bot på med Tretorns modell Scuba Child vars skaft är i neopren. Själva stöveln är däremot tillverkad i naturgummit och har en rejält räfflad sula. Finns i flera färger. Storlek 19-35.

Pris: 399 kronor hos Lekmer.se


Skiner som solen

Ett par riktigt blanka och gula gummistövlar från Hatley med praktiska handtag som gör det enkelt att ta på dem. Stövlarna har mjukt jerseyfoder, greppvänlig sula och är stora i storleken för att ge utrymme för tjocka strumpor.

Hatleys gummistövlar finns med massor av fina motiv som jordgubbar, hästar, hajar, dinosaurier och mycket annat.

Pris:349 kr hos Lekmer.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.