KöpguiderBarnvagnar

17 sköna ståbrädor som gör din barnvagn till en syskonvagn

Tjej står på ståbräda
Ibland är en syskonvagn det bästa alternativet, men ofta räcker det bra att ha en ståbräda till det äldre syskonet så att han eller hon kan åka med på vagnen. Utbudet av ståbrädor har växt snabbt, och idag finns många ståbrädor med stol eller sits så att barnen kan vila sina trötta ben. Det finns också ståbrådor som ser ut som en skateboard, blir en sparkcykel och en som är för mammor! Häng med på en guidad tur till marknadens bästa ståbrädor för barn.

Ståbärda med sits för alla vagnar

Bumprider Sit ståbräda är både en ståbräda och en sits, kan ställas i olika höjd och passar alla barnvagnar. Sitsen är avtagbar om barnet bara vill stå. Sitsen kan enkelt justeras i olika höjdlägen. Passar barn som väger upp till 25 kg.

Finns i dessa butiker:


Lätt att montera

Cybex Priam Ståbräda Kidboard passar bra även för det större barnet. En rejäl ståbräda som är lätt att montera och kan förvaras ovanpå shoppingkorgen när den inte används.

Finns i dessa butiker:


Snabb och smidig

Bumprider är en universell ståbräda som med den balanserade fjädringstekniken ger en jämn och mjuk gång, även på ojämnt underlag. Ståbrädan är utformad för att passa på alla barnvagnstyper tack vare dess universella fästsystem. Utrustad med snabbfästen för enkel av- och påkoppling på din vagn. Inga verktyg behövs.

Bumprider finns i enfärgad svart, men även med olika motiv, och i en vit ”limited edition”. Max vikt 20 kg.

Finns i dessa butiker:


Ståbräda med sits till Bugaboos vagnar

Ge dig och ditt barn en smidig och bekväm åktur med Bugaboo Komfort ståbräda, som du fäster på chassit på din Bugaboo-vagn med två enkla klick. Separat adapter till Bee, Cameleon och Buffalo/Donkey krävs.

Nu kan du promenera med två eller flera barn, barnet på ståbrädan kan både sitta och stå bekvämt. När ståbrädan, som är uppdelad i moduler, inte används kan den enkelt fällas upp eller tas loss. Max vikt är 23 kg.

Finns i dessa butiker:


Ståbräda som skateboard

Ståbrädan från Orbit både ser ut och beter sig som en skateboard bakom vagnen. Har du flera syskon kan du till och med ha två ståbrädor på din Orbit-vagn!

En annan fördel med den här ståbrädan är att den kan monteras på sidan av vagnen, så slipper det bli trångt för den som står och för den som går. När ståbrädan inte används kan den fästas i uppfällt läge. Handtag som fästs på båda sidor av vagnen ingår som ditt barn kan hålla i när de åker på brädan.

Pris:1 399 kr hos Babyshop.com


Ståbärda med riktigt mjuk sits

Easy Rider Ståbräda X inklusive Sittdel är en universal sitt- och ståbräda som kan användas till i stort sett vilken barnvagn som helst. Den är justerbar i höjd och bredd. Hjulen på ståbrädan blinkar, för god synlighet. Sätet är designat för extra komfort, har handtag och bälte för god säkerhet.

Finns i dessa butiker:


Stadig ståbräda med tre hjul – klarar 30 kg

Carena Vässarö ståbräda är universell och passar de allra flesta barnvagnar på marknaden, både sulkys och vanliga sittvagnar/liggvagnar. Vässarö ståbräda har tre hjul för extra stabilitet med fjädring i varje hjul för ökad komfort.

Ståbrädan kan på vissa barnvagnar hängas upp i ett extra band som medföljer för att slippa ta bort ståbrädan när den inte används. Passar för barn som väger upp till 30 kg.

Finns i dessa butik:


Ståbräda och sparkcykel!

Det här är förmodligen den coolaste ståbrädan på marknaden. Den heter Freerider och kommer från Mountain Buggy, och är något så unik som en ståbräda som även fungerar som sparkcykel! Koppla på och av barnvagnen med ett enkelt grepp.

Du monterar den på vagnschassit med en adapter som köps separat. Ståbrädan kan monteras både med och utan handtag och det finns en praktisk rem för att fästa upp brädan mot vagnshandtaget när den inte används. Finns i flera färger. Max belastning 20 kg.

Finns i dessa butiker:


Ståbräda med antiglid

Lascal Buggy Board Mini är en enklare modell av Buggy Board från Lascal, som passar vagnar med ett avstånd mellan chassirör på 26-50 cm. Ståbrädan har en stor ståyta med antiglid-struktur och har även skyddande kanter för säkerhet och komfort för ditt barn. Maxvikt: 20 kg.

Finns i dessa butiker:


Ståbräda till barnvagnar från Quinny

Vill du köra syskon på ståbräda till din Quinni-barnvagn, är det en Buggy Board från Quinny du ska ha. Enkel modell med snabba skateboard-hjul som känns igen från bl a Quinny Zapp.

Den här ståbrädan passar till följande modeller av Quinny-vagnar: Buzz, Buzz Xtra, Moodd, Zapp Xtra och Zapp Xtra 2.

Denna produkt har utgått.


Ståbräda till vagnen Stokke Xplory

Stokke Xplory ståbräda kan fästas på din Xplory-vagn så att det lite större barnet kan åka med. När den inte används kan den enkelt fällas ihop. Ståbrädan passar på Stokke Xplory-vagnar med serienummer 113464 och uppåt. Ståbrädan har en maxvikt på 20 kg.

Finns i dessa butiker:


Med avtagbar sits

Multiboard från TFK kan fästas på alla Joggster-vagnar. Passar perfekt för flerbarnsfamiljer, då ett barn antingen kan sitta eller stå på brädan bakom vagnen. Plattan har ett större roterbart hjul och en avtagbar sits. Barnet håller tag i vagnen eller i liggdelskanterna. Max belastning 20 kg.

Denna är svår att få tag i men kolla med varumärket direkt: TFK


Åkbräda till Emmaljungas barnvagnar

Emmaljungas ståbräda för det äldre syskonet fästes lätt på de flesta Emmaljunga-chassin. Ståbrädan kan lätt klickas av och på. Emmaljunga åkbräda finns i tre olika utförande som passar olika vagnar, läs mer på KöpBarnvagn.se när du väljer modell. Maxvikt 20 kg.

Finns i dessa butiker:


Sits för ståbräda

Har du sedan tidigare ståbrädan Buggy Board Maxi, kan du komplettera den med en sits. Perfekt för trötta syskonben som varken orkar gå eller stå. Sitsen kan vikas ned, vilket gör att den inte är i vägen när barnet önskar stå på brädan. Enkel att montera, inga verktyg behövs. Ståbrädan säljs separat för 599 kr.

Finns i dessa butiker:


Kör tre barn samtidigt

Baby Travel Dublin syskonsits passar till syskonvagnar och tvillingvagnar. Med denna syskonsits kan du köra tre barn samtidigt på ett smidig sätt. Du gör din egen trippelvagn.

Pris:499 kr hos Babyproffsen.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.