KöpguiderSova

Bästa resesängen – 15 resesängar från nyfödd baby till 5 år

Test resesäng
En resesäng är smidigt att ha för både baby och små barn. Och du behöver inte resa långt för att det ska vara smidigt, en resesäng passar ju även bra att ta med när ni går bort på middag eller sover över hos vänner. Tänkt efter på just dina behov innan du väljer resesäng. Det finns de som är riktigt lätta och smidiga att bära med sig, andra som är billiga men lite tyngre. Det finns också små resesängar för det nyfödda barnet och smidiga resesängar för de lite större barnen. Här är våra 15 favoriter 2015.

Inne och ute

Det här är en kompakt och lätt resesäng från Aeromoov som är enkel att ta med sig överallt och fälls upp på bara ett par sekunder. Resesängen har ett högre sovläge som är anpassat för de allra minsta, så du slipper böja dig i onödan.

Sängen har en förstärkt botten, vilket gör den lika smidig i trädgården eller på stranden!

Pris: 1 299 kr hos Babyland.se


Resesäng med extra allt

Joie Excursion Change and Bounce Resesäng är en kombinerad resesäng, skötbord och gungande babysitter i ett! Sängen med tillbehör och madrass kommer i en smidig reseförpackning. Skötbädden eller babysittern kan enkelt klickas på sängen och gör detta paket till ett optimalt resepaket för dig med små barn.

Dessutom kan ”sängen” spela lugnande musik, ge ljus och vibration för att hjälpa den lilla att komma till ro. Sängen har hjul för att enkelt kunna förflyttas.

Pris:2 499 kr hos Babyland.se


Mysigt för baby

Cocoon från Inovi är en praktisk babysäng som kan användas både hemma och på resan. Hemma kan den användas som dagbädd, både inne och ute i trädgården. Som resesäng är den liten och smidig att ta med, den väger bara 3,7 kg och så liten att du kan ha den som handbagage på flyget.

Sängen har tak och sidor i ett mjukt nätmaterial som ger god luftgenomströmning även om barnets ansikte hamnar tätt intill och det ger också totalt insektsskydd. Den quiltade madrassen gör Cocoon till en mjuk och ombonad säng för din bebis.

Pris: 795 kr hos Jollyroom


Billig resesäng

Resesängen från Carena Karlsudd är den billigaste resesäng vi hittat. Just nu säljer Lekmer den för från 299 kr. Det är en enkel och praktisk säng, gjord i nylon och bomull med sidor av nät. Den passar både som resesäng och som extrasäng hemma, väger 10 kg så den är ganska tung. En tunn madrass ingår, men för ökad komfort finns en extra madrass att köpa till. Carena resesäng levereras i en väska med bärhandtag. Carena Karlsudd finns i vit, svart och grå.

Pris:från 299 kr hos Lekmer.se


BabyBjörns resesäng

BabyBjörn Resesäng Light kom 2014, har sedan dess släppts i en rad färger. Här är originalet i svart, som otast säljs till lite bättre pris. Det här är en resesäng med luftigt nättyg som går hela vägen ner till golvet

BabyBjörns resesäng är med sin tjocka och stadiga madrass skön och mysig att sova i och den är lätt att fälla upp, ihop och bära med sig. BabyBjörn Resesäng Light väger 6 kg inklusive transportväska. Passar barn i åldern 0-3 år.

Pris:1 790 kr Babyshop


Allt för övernattningen

Deryan Baby Luxe är en smidig och lätt resesäng med många finesser. Den fäller upp sig själv på några sekunder. Sängen har integrerande myggnät med blixtlås och UV-skyddande tak och väggar och passar både inomhus och utomhus. Resesängen väger endast 2 kilo och får lätt plats i handbagaget. Den är perfekt att ta med på en långresa eller vid övernattning hos släkten.

Med resesängen följer en sovsäck, en självuppblåsbar madrass och en väska man kan lägga ner allt i.

Pris: 849 kr hos CDON.se


Resesäng och lekhage

Resesäng Sleep´n Play Go Plus från tyska Hauck är en säng för resan, övernattning hos mor- och farföräldrarna, men även som extrasäng hemma.

I denna resesäng kan barnet också ha sin lilla lekhörna, öppna upp kortsidan så kan ditt barn enkelt krypa in och ut ur sängen för att komma åt sina roliga leksaker. Sängen flyttas lätt runt mellan rummen då den har två hjul på ena kortsidan. Transportväska medföljer.

Pris:549 kr hos Pinkorblue


Resesäng för baby

Dreamliner från Diono är en resesäng för de minsta barnen, upp till ca 3 mån. Den är lätt och tar liten plats när den är i hopfälld. Madrass och lakan följer med. Suffletten går att ställa i flera lägen och den har en praktisk solgardin och även ett integrerat insektsskydd.

Pris: 910 kr hos Lekmer.se


Skötväska och säng

Doomoo Basics Skötväska 2 i 1 är både en skötväska och en babyresesäng.

Väskan viks du ut och du får en bädd till din baby, utan att behöva tömma väskan på innehåll. Som babysäng fungerar den för barn i ålder 0-6 månader.

Skötväskan kan även användas som skötbädd genom att öppna upp ena kortsidan.

Pris:795 kr hos Babyland.se


Prisvärd resesäng

Vill du ha en billig resesäng ska du kika på Kaxholmens resesäng för 349 kr. Resesängen är lätt att fälla ihop och det medföljer en väska att förvara resesängen i. Madrass ingår, och det finns en tjockare madrass att köpa till som tillbehör.

Pris: 449 kr hos Babyland


Resesäng i rött

De flesta resesängar är svarta, men här är en härlig röd säng. Den heter Koelstra Travelsleeper T5 och är i klassisk nederländsk design. Ena kortsidan är öppningsbar så att barnet själv kan krypa i eller ur sängen, den har hjul som gör att den enkel flytta, eller gör att du kan dra den hopfällda sängen efter dig.

Pris:849 kr hos Babyland.se


Sängsidor att ta med

Dream Tubes är ett praktiskt bomullslakan med uppblåsbara sidoskydd som gör flytten från liten till stor säng enkel och säker. Och eftersom sidorna är uppblåsbara passar det också att ta med på resan.

Dream Tubes finns i två olika storlekar, för juniorsäng och vanlig vuxensäng.

Pris: 499 kronor hos Smartasaker.se


Resesäng för större

Den här en mycket speciell madrass från The Shrunk. Den passar barn i åldern 18 mån till 5 år, och beskrivs som en fleecefilt med inbyggd, uppblåsbar madrass och kudde! Den heter Stepaire Bandit Nap Pad och är enkel att ta med och barnen kan själva blåsa upp den med den medföljande fotpumpen.

Pris: 699 kr hos PickPack.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.