KöpguiderLeksaker

Dags för dockskåp – 15 fina dockhus för alla smaker

Ett eget dockskåp är många små flickor och pojkars dröm. Att få bygga upp en liten värld, möblera, låta favoritdockorna flytta in och bege sig in i en fantasivärld! Här ser du svenska Lundbys traditionella dockskåp, rosa flickdrömmar i fyra våningar och både Pippis Villa Villekulla och Emils Snickerboa. Låt kreativiteten och fantasin flöda!

Dockskåp för den moderna familjen

Lundbys dockskåp Stockholm är ett modernt hus för storstadsfamiljen. Dockskåpet Stockholm bjuder på spännande arkitektur, design och stora ytor med plats för mycket lek. Mys i solen uppe på soldäck eller simma ikapp i poolen. Här finns finesser som nedfällbara dörrar i plexiglas, utdragbar låda med mosaikmönstrad pool och stenbelagd terrass. Dessutom är alla rummen förberedda för el. Två fasta taklampor till terrassen ingår.

Pris:799 kr hos Lekmer.se


Drömhus i fyra våningar

Drömhuset Victoria från franska Le Toy Van har fyra våningar och öppningsbara fönster och dörrar. Dockhuset kan även öppnas framifrån. Dockor och möbler säljs separat.

Pris:2 199 kr Stor & Liten


En bal på slottet

Ett sött dockskåp i form av ett slott, till alla små prinsar och prinsessor! Dockskåpet Princess Castle från KidKraft kommer med 14 medföljande delar och fyra dockor: en kung, en drottning, en prins och en prinsessa. Härliga pastellfärger och lekfull detaljrikedom.

Pris:1 299 kr hos Bamba.se


Eget Villekulla

Lek i Pippis värld! I Villa Villekulla ingår innertrappa, stege och en lekplatta i papp som föreställer Pippis trädgård och en hamn. Dessutom stickerark med bland annat gardiner, tavlor och spis. Huset är gjort av trämaterial. Figurer och möbler köpes separat.

Pris:499 kr hos Ellos.se


Med stor detaljrikedom

Dockskåpet Chelsea från Kidkraft har stor detaljrikedom. Exempelvis går husets fönster att öppna och stänga. 19 färglada möbler ingår. Passar för dockor upp till 10 cm långa. Hos Stor & Liten hittar du ett flertal dockskåp.

Pris:1 199 kr Stor & Liten


Modernt från Djeco

Detta dockhus från Djeco kommer i modern stil och är tillverkat i två våningar. Barnen kommer lätt åt att leka i huset, från husets alla sidor. Huset har fyra rum och det finns många tillbehör och familjer att köpa till huset, så ditt barn kan möblera på sitt eget sätt.

Pris:969 kr hos Bamba.se


Säng med dockskåp

KidKrafts juniorsäng med inbyggt dockskåp är en detaljerad säng med smidiga förvaringshyllor vid huvuddelen. Hyllorna är formade som ett dockhus och är dekorerade med blommor och staket, för att skydda ditt barn från att ramla ur sängen i sömnen. Sängen är låg vilket gör det enkelt för barn att kliva i och ur. Gör sovstunderna och läggningen till någonting att se fram emot!

Pris:2 199 kr hos Bamba.se


En klassisk herrgård

Dockhuset Kaylee från KidKraft har ett utseende likt en klassisk herrgård, komplett med en himmelsäng och staket. Dockskåpet innehåller även 10 stycken möbler och en hiss som tar dockorna från bottenvåningen till andra våningen. Huset är stort nog för flera barn att leka samtidigt.

Pris:1 599 kr Bamba.se


Sylvanian dockskåp

Här ser vi det välkända Beechwood Hallhuset för Sylvanian-familjen. I huset finns en lampa på varje våning, vilken kan tändas och släckas med en liten strömbrytare. Inred med favoritmöblerna och låt familjen flytta in.

Pris:749 kr hos Stor & Liten


Emils snickerboa

Emil i Lönnebergas snickerboa går att öppna i både tak och vägg och skorstenen är öppen, så att Emil kan klättra ut. Snickarbänk, stubbe och en hylla ingår. Med följer också klistermärken att dekorera med. Huset är av trämaterial. Emil och Ida köps separat.

Pris: Tyvärr utgått men du kan läsa mer om produkten här.


I tre våningar

Ett dockskåp i rosa och vitt från franska Le Toy Van. Dockskåpet är i tre våningar och fönster, fönsterluckor, tak och hela framsidan går att öppna. Dockor och inredning säljs separat.

Pris:1 599 kr hos Stor & Liten


Dockskåp med hiss

Ett dockskåp i form av ett höghus i trä, för alla dockor i skala 1:12 från Melissa & Doug. De små dockfamiljerna kan parkera i garaget och sedan ta hissen upp till rätt våning. Det öppna huset bidrar till att samtliga våningar är lättåtkomliga och gör detta dockhus perfekt för att dela med syskon eller vänner. De härliga färgerna ger huset en modern känsla. Inkluderar tre små figurer och 15 möbler.

Pris:1 179 kr hos Stor & Liten


Åtta rum och kök

Dockskåpet Majestic Mansion från KidKraft är över 1,3 meter bred, 1,35 meter hög och med hela åtta rum! Här är fullt av roliga och interaktiva funktioner och dockskåpet innehåller 35 möbler och tillbehör. Detta inkluderar bland annat en farfarsklocka och en kattunge. Rymmer dockor upp till 30 cm höga och är stort nog för att flera barn kan leka på en och samma gång. Huset är sammansatt av träprodukter, tyg, plast och massivt trä.

Pris:2 499 kr hos Bamba.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.