TipsBarnkläder & skor

Test: Regnställ för barn – 8 bästa regnkläderna

Barn leker i regnet
Vi går mot den blöta säsongen, när det är nödvändigt att barnen har bra regnkläder på sig så att det klarar att vara ute i ur och skur. Bra regnkläder för barn i förskoleåldern kan antingen vara skalkläder som andas, eller ett regnställ i galonliknande material. Fördelen med skalkläder är att de andas, och är bra för barn som rör sig mycket. Traditionella regnställ kan vara bättre för små barn som bokstavligen sitter i pölarna, och de är lätta att tvätta av med bara en trasa. BarnNet.se har gått igenom alla tester av regnkläder för barn gjorda den senaste tiden. Här presenterar vi testvinnarna – 8 bästa regnställen och skalkläderna för barn.

Bäst i test 1: Turmalin Allväderset från Gneis

Turmalin är ett smidigt tvålagers (2L) allvädersset, med skaljacka och skalbyxa som har en suverän passform för de minsta barnen. Tyget är mjukt, behagligt och belagt med ett membran för hög vattentäthet och andning. Byxan är Cordura-förstärkt från knä och neråt samt över baken. Innerbenssömmarna är vridna för att minska risken för slitage. Tyget är behandlat med en fluorkarbonfri DWR och plaggen är heltejpade. Vattentäthet: 10 000 mm vattenpelare. Finns i flera färger. Storlek 80-104.

Betyg: 9 av 10. Testat av Bäst-i-test.se

Omdöme: + Mycket god passform, hög kvalitet vad gäller vatten- och vindtäthet, prisvärda skalplagg – Endast en ficka på jackan, vissa fläckar svåra att få bort

Pris: ca 1 200 kr hos Gneis.se


Bäst i test 2: Kaxs regnjacka och regnbyxa

Kaxs regnjacka och regnbyxa har utsetts till bäst i test av Testfakta.se. Det är ett tvåfärgad vattentätt regnställ från KappAhls eget märke Kaxs med svetsade sömmar (10 000 vattenpelare). Det är en rak modell med dragkedja och knappslå framtill samt avtagbar huva. Fleece insida krage. Reflexdetaljer runt ärm och på huva. Resår med dragsko i nederkant samt infälld resår vid ärmslut. Öko-Tex märkt. Finns i mörkblå/turkos eller mörkblå/cerise. Storlek: 74/80 till 134/140

Betyg: 4,6 av 5. Testat av Testfakta.se

Omdöme: Bäst i test.

Pris: 249 kr för regnsjacka och 249 kr för regnbyxor hos KappAhl.se


Toppbetyg för Didriksons Waterman Kids Set

Det här regnstället får samma höga betyg som testvinnaren hos Testfakta.se. Det är Waterman Kids Set från Didriksons, som är vatten- och vindtätt med tejpade sömmar och god andasfunktion. Det här regnstället är märkt med STORMsystem, vilket betyder att det är speciellt utvecklade för hårt väder, för att skydda dig och hålla dig varm och torr oavsett väderförhållanden. Tål 8 000 mm vattenpelare.

Jackan har avtagbar huva, ståkrage med mjukt fleecefoder, hel dragkedja med dubbel vindslå med tryckknappar fram. Resår i ärmsluten och i sidorna nedtill. Tydliga reflextryckta ränder på huva, ärmar och nertill. Byxorna är förstärkt på knäna. Finns många olika färger. Storlek: 90-130.

Betyg: 4,6 av 5. Testat av Testfakta.se

Omdöme: Mycket bra vattentäthet

Pris: från 419 kr hos Lekmer.se


Toppbetyg för Everest K MFN RAIN JKT

Även denna regnjacka får samma höga betyg i Testfakta.ses test som testvinnaren från KappAhl. Det är en regnjacka från Stadiums eget märke Everest, tillverkad i galon med 5000 mm vattentäthet. Regnsjackan är försedd med både knappar och dragkedja framtill, avtagbar huva samt flera reflexdetaljer för ökad synlighet. Finns i gul och turkos. Storlek: 86-128.

Betyg: 4,6 av 5. Testat av Testfakta.se

Omdöme: Mycket bra vattentäthet

Pris: 249 kr hos Stadium.se


Bra betyg för Kuling regnställ Droppe

Kuling är ett svenskt märket som bl a gör traditionella regnställ i galon. Den här modellen heter Droppe och är ett slitstarkt och funktionellt regnställ som är förstärkt vid knän och armbågar. Detta regnställ är både vind- och vattentätt. Regnjackan har en avtagbar huva, reflexer, resår nedtill och ärmslut och försluts med dragkedja framtill. Galonbyxorna är försedda med reflexer, reglerbara hängslen upp till storlek 120 och elastiska fothällor för bästa passform. Byxor i storlek 130-140 saknar hängslen. Finns i svart, blått/svart och lila/svart. Storlek: 90-140.

Betyg: 8 av 10. Testat av Bäst-i-test.se

Omdöme: + Prisvärda, rymlig passform och vattentäta – Kan bli något svettiga,  färre användningstillfällen än skalplagg

Pris: från 199 kr för något av Kulings regnställ. Märket har bra kvalitet vilken modell man än väljer. (Droppe har utgått) Lekmer.se


Isbjörn Tornado – exklusiva skalkläder

Bäst-i-test.se har testat skaljackan Isbjörn Tornado tillsammans med skalbyxorna Isbjörn Kuling för små barn och byxan Isbjörn Hurricane för större barn. Det är ett riktigt tåligt skalset för barn, med en vattenpelare på hela 15000 mm.

Det gör det till ett bra allroundplagg som kan användas vid alla aktiviteter året runt, bara man klär sig rätt under. Jackan ersätter alla former av regnkläder och ger barnet en mjuk och smidig jacka. Alla sömmar är tejpade och fickornas blixtlås är vattentäta. Den avtagbara huvan är justerbar. Jackan är fodrad med mesh, har förböjda ärmar, och justeringsmöjlighet på huvan och i nederkant på jackan. Jackan finns även i rött, storlek: 86/92 till 158/164.

Betyg: 8 av 10. Testat av Bäst-i-test.se

Omdöme: + Tål lek i alla väder, sitter bra på barnet, står väl emot slitage – Något sega dragkedjor, vissa fläckar svåra att få bort, högt pris

Pris: 999 kr för jackan, från 1 099kr för byxor i Isbjörns webbshop


Prisvärt regnställ från Mikk-Line

Danska Mikk-Lines regnställ är ett traditionellt regnställ i galon, med enfärgad regnjacka med avtagbar huva och galonbyxor med hängslen. Vattenpelare: 8 000 mm. Regnstället har andningsförmåga och är utrustat med tejpade sömmar.

Betyg: 7 av 10. Testa av Bäst-i-test.se

Omdöme: +Smidigt material, bra inköpspris, håller tätt mot vatten – Inga förstärkningar vid knä och armbåge

Pris: 399 kr för jacka och byxa hos Boozt.com


PO.P regnbyxor med hängslen – bra men dyra

Testfakta har testat regnbyxor från Polarn O. Pyret. Polarn O. Pyrets regnbyxor är vind- och vattentäta och har justerbara hängslen. De har reflexer fram och bak med 360 graders synlighet. Det finns justerbara hällor under foten som håller byxan på plats. Heltejpade sömmar gör regnbyxorna vattentäta. Finns i svart, röd och blå. Storlek: 98/104 till 122/128.

Betyg: 4,5 av 5. Testat av Testfakta.se

Omdöme: Bra vattentäthet. Bäst rivstyrka. Dyrast.

Pris: 299 kr för regnbyxor hos Polarn O. Pyret.

Så gjorde vi urvalet

BarnNet.se har granskat senaste årets tester gjorda av Testfakta.se och Bäst-i-test.se. Sedan har vi valt att presentera de regnställ och skalkläder som fått högst betyg och som fortfarande finns att köpa i butik.

Här kan du läsa testerna i sin helhet och se alla deltagande regnställ: Bäst-i-test.se och Testfakta.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.