KöpguiderBaby

Potträning – välj en potta som barnet gillar – 15 fina pottor

Dags för potträning? Steg ett är att skaffa en bra potta, och ställa in den i badrummet så att ditt barn kan börja bli nyfiken på vad pottan egentligen är. Du kan till exempel uppmuntra ditt barn att provsitta på pottan utan blöja. Potträning är högst individuellt och det är svårt att rekommendera en ålder, försök känna efter när just ditt barn är redo. Det finns ett stort utbud av pottor. Här tittar jag på ett par klassiker från BabyBjörn, en miljövänlig potta, potta som berömmer barnet och smarta 3-i-1-pottor. Vilken väljer du för ditt barns potträning?

Intelligent potta

Nu var du duktig! Intelligent Potty har en funktion där föräldern kan spela in uppmuntrande ord, vilka barnet hör när det ställer sig upp. Det går även att spela in ljud av rinnande vatten, vilket ska uppmuntra barnet att kissa. Den intelligenta pottan spelar också upp en glad låt för barnet efter berömmet. Pottan finns även i färgerna turkos och grå.

Pris:299 kr hos LitenLeker.se


Lös innerpotta innerpotta

BabyBjörn har en potta som heter Smart potta, en ergonomisk och praktisk potta på alla sätt. Den löstagbara innerpottan gör den enkel att tömma och rengöra och ett stänkskydd förhindrar spill. Pottan är tillverkad i återvinningsbar, PVC-fri plast. BabyBjörn Smart Potta finns i många fina färger.

Pris:249 kr hos Bamba.se


Stabil med gummilist

Den här pottan från Bébé Jou är försedd med en gummilist undertill och ett ergonomisk utformat handtag, vilket gör pottan lätt att använda och bära med sig. Gummilisten gör att pottan står stadigt på golvet och halkar inte omkring när barnet rör på sig. Bébé-Jou tillverkar sina produkter i matchande färger, titta in hos Ellos för att se samma blå färg och mus på pallar, badkar och produkter för babyskötsel.

Pris:just nu 99 kr (ord. pris 149 kr) hos Ellos.se


Prisbelönta Ubbi

Ubbis smarta 3-i-1-potta kombinerar funktion och design, och har fått flera brittiska utmärkelser. Pottan har en innovativa lösning, som gör att du får du tre produkter i ett: en potta, en toasits och en praktisk pall.

Pottan har löstagbar överdel som kan användas som toasits, och underdel som kan vändas och användas som pall. Som potta har den inbyggt stänkskydd, den är lätt att rengöra och kompakt och lätt att ta med.

Ubbis potta är fri från PVC, BPA och ftalater. Finns i vit med flera olika färger på dekorkanten.

Pris:499 kr hos Lekmer.se


Som ett flygplan

Inovi Potta Flygplan är en stabil potta med snygg och rolig design. Pottan passar utmärkt vid potträning, den har ergonomiskt ryggstöd och stänkskydd framtill.

Pottan ser ut som ett flygplan med en liten propeller och vinge där bak. Pottan har ett smart lock som kan sättas på när pottan inte används. Finns röd och grå.

Pris: 249 kr hos Bamba.se


BabyBjörns pottstol

BabyBjörns pottstol är en rejäl och ergonomisk pottstol med mjuka former, högt ryggstöd och armstöd. Pottan är enkel att tömma och rengöra och står stadigt på golvet även om ditt barn rör på sig. Hos Lekmer.se kan du hitta pottstolen i sju olika färger.

Pris:359 kr hos Lekmer.se


Min Pottkalender

Dags att ta steget från blöja till potta? Det är en stor händelse för ditt barn och här behövs stöd från föräldrar. Ha inte bråttom, ta det i barnets takt och gör det till en kul grej med hjälp av Min Pottkalender. Min Pottkalender är ett verktyg och en rolig hjälp på vägen när pottan introduceras. Och varför inte spara detta historiska kiss- och bajsdokument!

Pris:113 kr hos Adlibris.se


Smart 3-i-1-potta

Den här pottan från brittiska Prince of Lionheart gör det enkelt för ditt barn att gå på toaletten själv när det blivit dags att sluta med blöja. Det här är en 3-i-1-potta som kan användas på tre olika sätt: – Som potta – Som toalettsits – fäst sitsen på en vanlig toalettsits och få ett mindre hål och bättre stabilitet – Som fotpall – till exempel vid toalett eller handfat

Pris:399 kr hos Lekmer.se


Läs om Max Potta

Uppmuntra ditt barn till potträning med hjälp av den fina boken Max Potta, av Barbro Lindgren och Eva Eriksson. Max försöker lära vovven att sitta på pottan!

Pris:50 kr hos Adlibris.se


Miljövänlig potta

Beco potty är ett giftfritt och miljövänligt alternativ till den klassiska plastpottan. Beco potty är tillverkad av fibrer från bambu och risskal och är därmed nedbrytbar till 100 procent. När pottan inte längre kommer till användning gräver du ner den i jorden, där den biologiska nedbrytningen börjar.

Pottan är ergonomiskt utformad och har stänkskydd, som hjälper till att göra potträningen hygienisk. Finns i flera färger.

Pris:180 kr hos Lapland Eco Store


Potträning med Blixten

Kanske kan Blixten McQueen göra det roligare att gå på pottan? Annars finns samma potta även med Elsa från Frost och med Nalle Puh hos Lekmer.se.

Stabil och bekväm sits samt stänkskydd som minimerar onödigt stänk utanför pottan. Pottan har fyra gummifötter som håller den på plats på badrumsgolvet.

Pris:just nu 129 kr (ord. pris 229 kr) hos Lekmer.se


Sitt skönt

Relax heter den här pottan från OK Baby med mjuka, runda former. Pottan ska främja god hållning och samtidigt vara bekväm.

Pris:119 kr hos Lekmer.se


Genomskinlig potta

Pottan Top Trend från Carlobaby är delvis transparent och finns i blått och i rosa. Det är en stabil potta med ett praktiskt grepp för handen där bak, för att underlätta tömningen.

Pris:149 kr hos Bamba.se


Enkel vit

Ibland vill man inte ha fler skrikiga färger, då är det skönt att det finns alternativ som den här fina vita pottan med söta zebror. Från danska BabyTrold.

Pris:99 kr hos Bamba.se


Kunglig potta

Här en potta från Ficher-Price i form av en kungatron. Dessutom har den inbyggda sensorer som känner av när barnet ska få sin belöning i form av en melodi. Pottan har fyra olika melodier för variation under potträningen.

Ett uppfällbart stänkskydd ingår och behållaren är lätt att ta ut för rengöring. Pottan kan enkelt förvandlas till en vanlig toalettsits för att göra övergången till toaletten enklare. Därefter kan den användas som badrumspall och klarar upp till 45 kg.

Pris:479 kr hos Lekmer.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.