KöpguiderAmning

11 fina amningsfiltar som ger båda en bekväm amning

Det finns lägen när en amningsfilt är riktigt bra att ha. Den ger dig som ammar skydd samtidigt som den ger babyn en lugn och avskild vrå under amningen. Amningsskydd finns i flera varianter; amningsförkläde, amningsfilt, amningssjal och amningsponcho. Här har vi valt ut 11 favoriter som ger en lugn amningsstund oavsett om du ammar hemma, på restaurang eller i parken.

Stor och tunn

Lässig har en stor och tunn amningssjal i modell amningsponcho med knappar på axeln. Lässigs amningssjal är gjord av Lycocell, som är biologiskt odlat cellulosafiber. Lyocell är ett mjukt, hudvänligt material med bra andningsegenskaper.

Lässigs amningssjal finns i flera färger.

Pris: från 289 kronor hos webbutiken Pink or Blue


Prickig amningssjal

Nystartade Lily&Isac gör ett prisvärt amningsförkläde i prickigt eller enfärgat svart. Lily & Isacs amningssjal har en skena i överdelen som gör att du alltid kan ha ögonkontakt med ditt barn. Det gör också att inget tyg hänger i barnets ansikte och sjalens nackband gör att sjalen sitter där den ska utan att kasa ned. Nappen och bh-inlägget kan du stoppa i någon utav sjalens fickor.

Amningssjalen kan även användas som avskärmare i barnvagnen eller bilstolen om sol eller vind är störande, men kom ihåg att det måste komma in luft på sidorna.

Pris: 249 kr hos Lily & Isac.


Mysig poncho för två

Svenska by Leias amningsponcho kan du antingen ha på dig som ett snyggt plagg över dina vanliga kläder, eller så sätter du på dig den när du ska amma. Amningsponchon är framtagen i tunn, mjuk 100 procent bomull så att barnet får rätt temperatur under amningen.

Den finns i en storlek som passar alla, för bästa passform är ponchon designad med ett rakt bakstycke och det klassiska v:et framtill, och aningen formad över axlarna. Den har även en större halsringning så att du lätt kan se och hålla en bra kontakt med din baby när den ammar.

Pris: 375 kronor hos Bamba.se

PS. En del av vinsten för varje såld poncho ger by Leia till Barncancerfonden.


Fin och finessrik amningsfilt

Liv Collection gör den här amningsfilten som hjälper till att ge din bebis en lugn och skön amningsskydd, samtidigt som den ger dig som ammar en privat sfär. Filten har en båge i halslinningen, som gör det enkelt att se och hålla ögonkontakt med bebisen. Bandet i nacken är justerbart och filten har en liten ficka frampå för exempelvis förvaring av bh-inlägg. Filten är tillverkad i 100 procent bomull och kan tvättas i 30 grader.

Pris:från 299 kronor hos Lekmer.se


Ekologisk amningsponcho

Esther & Estelle har en praktisk amningsponcho för diskret amning. Den är smidig att trä över huvudet och enkel att ta med. Kan även användas som filt för ditt barn när du inte ammar. Esther & Estelles amningsponcho är tillverkad i tunn och Gots-certifierad bomull. Finns även i enfärgat i flera olika färger.

Pris: 199 kr hos Jollyroom.se


Amningsfilt med många läckra motiv

Amningsfilten heter den här produkten, som påminner om ett förkläde i sin design. Den har ett justerbart spänne i nacken, som gör att bebisen inte kan dra av filten och den ramlar inte heller av axeln under amningen.

Amningsfilten har en styv och öppen halslinje som gör att du kan hålla ögonkontakt med din bebis under amningen, samtidigt som barnet hålls svalt, bekvämt och störs inte av distraktioner i omgivningen. Finns i flera läckra mönster.

Pris: 399 i Amningsfiltens webbutik.


Amningsponcho med kanppar

Amningsponcho med fina träknappar, som gör att du lätt kan justera halsöppningen. Amningsponchon går att vrida och vända och använda på flera sätt – och även som snyggt plagg när du inte ammar.

Amningsponchon finns i flera färger och även i en variant utan knappar.

Pris: 269 kronor i webbutiken Amningsjal.se


Amningssjal i många färger

Amningssjal.se har en handgjord sjal i 100 procent bomull, med en båge upptill som gör att du och ditt barn har kontakt under amningen. Sjalen har ett reglerbart band så att du kan få den att passa just dig. Amningssjalen finns i en mängd färger och motiv.

Pris: från 249 kronor i webbutiken Amningssjal.se


Dubbla bågar

Booby Trappers amningssjal har dubbla bågar, något ingen av de andra amningssjalarna har. Den övre sitter högst upp på amningssjalen och den nedre bågen i brösthöjd, vilket gör att det blir som ett litet tält för barnet. På så sätt hålls tyget borta från barnets ansikte och det ska också ge bättre luftcirkulation för den ammande babyn.

Booby Trapper finns i ett flertal olika färger och mönster.

Pris:349 kronor i Booby Trappers svenska webbutik.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.