KöpguiderVårda

10 smarta badbaljor och massor av roliga badleksaker

Att bada i badbalja tycker de flesta små barn är härligt och som förälder blir det en mysig stund med babyn. En praktisk badbalja är förstås ett måste. Här tipsar vi om budgetbaljor och ihopfällbara baljor för trångbodda och specialbaljor för barn med kolik. Dessutom tipsar vi om en rad fina och ekologiska badleksaker. Som alltid med barn och bad – var närvarande och släpp aldrig barnet med blicken.

Ihopfällbart babybad

Stokke Flexi Bath är ett ihopfällbart babybad, vilket passar bra från födseln och upp till fyra år. Badbaljan är enkel att använda och lätt att förvara tack vare sin vikbara design. Dess låga vikt och lilla storlek när den är ihopfälld gör att den även passar bra för resor. Badbaljan är tillverkad av material som är fria från skadliga ämnen, den går att tömma via en ventil i botten och den finns i fyra färger.

Pris: 339 kr hos Lekmer.se


Giraffen sprutar vatten

En flytande sprutleksak från Sophie la Girafe, för roliga badstunder och plaskande. Badleksaken finns i ett flertal färger på badringen. Titta in hos Stor & Liten för att även se ett urval bitleksaker från populära Sophie la Girafe.

Pris: 89 kr hos webbutiken Babyland


Balja med dusch

Puderrosa badbalja från Beaba. Badbaljan har en något bredare botten för plats för barnet även när det blir lite större. Ena sidan har ett uttag där man kan hänga fast duschhandtaget och det finns en propp i botten, för enkel tömning efter badet.

Pris: 449 kr hos webbutiken PinkorBlue.se


Stapla och häll vatten

12 stapelbara bägare som uppmuntrar till fysisk och kreativ utveckling när man häller och öser vatten med dem eller staplar dem. Titta in hos BR för ett urval aktiverande och färgstarka badleksaker.

Pris: 120 kr hos webbutiken Br.se


Babybalja för handfatet

Puj är en ergonomisk badbalja som är mjuk och följsam, tillverkat av ett skönt skumgummi som skyddar barnet från kalla och slippriga diskhoar och handfat. Badbaljan formar sig efter babyn och kan placeras i ett handfat. Efter användning blir badbaljan helt platt, vilket gör den lätt att förvara och är praktisk för små bad- och duschrum. För barn ca 0-6 mån.

Pris: 299 kr hos Lekmer.se


Badleksak i naturgummi

Alfie Junior är en giftfri, mjuk och flexibel badanka tillverkad av 100% naturgummi. Naturgummi mörknar naturligt med tiden, vilket inte påverkar funktion eller kvalitet. Badleksaken har inget hål i botten, vilket eliminerar att bakterier och smuts ansamlas.

Pris: 109 kr hos webbutiken Medvetenmini.se


Budgettips från IKEA

En enkel badbalja, Lättsam, från IKEA. Badbaljan står stadigt i badrummet tack vare glidskyddet under botten. Hos IKEA hittar du också den praktiska badkarsmattan PatrullPatrull i form av en kul krokodil för 39 kr.

Pris: 59 kr för badbaljan Lättsam hos Ikea.com


Lekfull badkarsmatta

Kul badkarsmatta i form av en val, Moby, från Skip Hop. Tänk alltid på säkerheten i bad- och duschrum, där barn lätt halkar. Använd halkskydd som badkarsmattor.

Pris: 249 kr hos Lekmer.se


Smidig badbalja

Ytterligare ett ihopfällbart badkar, här från Karibu. En flerfaldigt prisbelönt produkt, som är försedd med en värmekänslig propp för extra säkerhet för ditt barn. Badbaljans design är smidig och gör den enkel att ta med på resan eller att förvara utan att det tar mycket plats. Badbaljan finns i flera olika färger.

Pris: 499 kr hos Lekmer.se


Hungrig badval

En flytande valleksak med tre tillhörande flytande bollar från BR. Lägg bollarna i valens mun och se hur valen öppnar sin mun så mycket att barnen lätt kan plocka ut bollarna igen. Hos BR hittar du ett stort urval roliga badleksaker som uppmuntrar till lek under badstunden.

Pris: 170 kr hos webbutiken Br.se


Balja för baby

OK Baby har en badbalja med inbyggt stöd för baby. Det gör att barnet får en bekväm och säker liggställning i badbaljan. Finns i flera färger.

Pris: 249 kr hos Lekmer.se


Med höga kanter

Från DeltaBaby kommer den här badbaljan med höga kanter, även kallad Shantala-baljan. Formen på badbaljan ska påminna om formen på mammans mage och ger barnet en känsla av trygghet i badet, samtidigt som barnet kan hålla i sig i kanterna. Positionen för babyn i baljan ska även hjälpa mot kolik, enligt tillverkaren. Passar barn i åldern 0-1 år.

Pris: 269 kr hos Lekmer.se


Ekologiska båtar

Kul badbåt från prisbelönta PlanToys. Båten är tillverkad av gummiträ och PlanWood och är, som alla PlanToys leksaker, ekologisk och giftfri. PlanToys uppfyller alla säkerhetskrav för leksaker och har vunnit flera priser för sina pedagogiska, innovativa och fina kvalitetsleksaker. Båtarna finns i flera olika modeller och färger hos Lapland Eco Store, som även har stort utbud av andra ekologiska badleksaker.

Pris: 119 kr hos Lapland Eco Store.se


Balja med sött motiv

Hos Ellos.se hittar du badbaljor med söta Disney-motiv som Nalle Puh och Mimmi Pigg. Badbaljan är i stadig hårdplast och har plugg i botten för enkel tömning av badvattnet.

Pris: 299 kr hos Lekmer.se


Badlampa som skiftar färg

Ducky badlampa skiftar sakta färger och passar bra för att ha kul i badet och göra det till en mysig stund. Badlampan är vattentät, lyser i upp till 30 timmar och kan användas från nyfödd.

Pris: 119 kr hos webbutiken Bamba.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.