KöpguiderVårda

Luktfri blöjhink – guide till 10 snygga blöjhinkar

Som småbarnsförälder blir man snabbt medveten om den stora omsättningen på blöjor. En blöjhink reducerar lukten från blöjorna, eftersom den har ett system som innesluter lukten i blöjhinken. Vissa blöjhinkar kräver speciella refill-påsar, andra fungerar med vanliga soppåsar. Här har jag tittat på en blandning av blöjhinkar och vanliga pedalhinkar, vilka jag också tycker fungerar bra att slänga blöjor i.

Blöjhink av stål

Blöjhinken Ubbi är tillverkad av stål och med förslutande gummipackningar, för att hindra lukten av gammal blöja att komma ut. Med Ubbi blöjhink behövs ingen särskild refillpåse, en vanlig plastpåse går bra. Den luktfria blöjhinken är enkel och säker med barnlås och finns i hela sju olika färger. Dessutom har Ubbi en rad andra skötbordsprodukter du kan matcha med, som ask för våtservetter och en ”blöjstation”.

Pris:995 kr hos Lekmer.se


Populär blöjhink

Tommee Tippees luktfria blöjhink, Sangenic Standard, är världens mest köpta blöjhink enligt tillverkaren. På ett enkelt sätt snurrar du in de använda blöjorna en och en, i en speciell plastfolie. Med sin unika ”twist” försluts och förpackas varje enskild blöja. Blöjhinken rymmer ca 28 blöjor. När kassetten med plastfilm är slut, sätter du enkelt i en ny.

Pris:139 kr hos Lekmer.se


Trippel förslutning

Även Korbells PLUS system för blöjor erbjuder dig en blöjhink som håller lukten borta. Korbells blöjhink har trippel förslutning, med gummiförslutning och trycklåssystem. Blöjhinken har barnsäker knapp så att toppdelen hålls stängd och den har en barnsäker avskärare. Korbells blöjhink har ett flexibelt refill-system som är biologiskt nedbrytbart. Den luktfria blöjhinken kan omvandlas till en vanlig sophink efter blöjperioden.

Pris: 199 kr hos Babyland.se


Design av Orla Kiely

En pedallhink designad av engelska designern Orla Kiely. Den löstagbara inre plasthinken gör den lätt att rengöra och ett stabilt bärhandtag gör den lätt att flytta. Pedalhinken är utrustad med halkfri fot. Finns i flera storlekar och två färger.

Pris:1 199 kr hos JohnWall.se


Med kul katt

Titta in hos Pink or Blue för att se ett urval blöjhinkar från Rotho Style. Här finns motiv av allt från Nalle Puh till Lejonkungen. Blöjhinken har ett smidigt handtag och integrerat fäste för att sätta fast blöjpåsar.

Pris:199 kr hos PinkorBlue.se


För storfamiljen

Blöjhinken Sangenic Maxi, från Tommee Tippee, är den perfekta blöjhinken för storfamiljen. Blöjhinken är luktfri och rymmer cirka 60 blöjor. Blöjorna kapslas in separat och blir en kedja, som du slänger när kassetten är slut. En kassett räcker för ungefär en månad, för ett barn med storlek 3 i blöjor.

Pris: 449 kr hos Babyshop.se


Pedalhink från Ikea

Pedalhinken Strapats från Ikea är enkel att flytta med sitt handtag på baksidan. Smidig att tömma och rengöra, då behållaren inuti går att ta bort. Till ett billigt pris, som alltid på Ikea.

Pris:149 kr hos Ikea.se


Blöjhink med Disney

Blöjhink med motiv av Mimmi från Disney. En praktisk blöjhink med lock och smidigt handtag att bära hinken med. Finns även en blöjhink med Nalle Puh.

Pris:179 kr hos Jollyroom.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.