KöpguiderPopulärtSova

20 fina och praktiska våningssängar och loftsäng för barn

Loftsäng för barn
Loftsängar och våningssängar är praktiska på flera sätt, men det gäller att hitta rätt typ för just ditt barnrum. Om två eller flera syskon delar rum, behövs en våningssäng med två eller tre våningar. Har du istället behov av mer golvutrymme, passar det bra med en loftsäng. Här kan golvytan användas för lek, ett skrivbord eller en mysig koja. Här tipsar jag om loftsängar, våningssängar och familjesängar, varav flera kan användas av både barn och föräldrar i många år.

Vångingsäng med stil

Våningssäng från trendiga danska Oliver Furniture, stilen är enkel, minimalistisk och tidlös – skandinavisk enkelhet känns det som. Dock lite dyr…

Finns i dessa butiker:


Svensk design

Stadig våningssäng i klassisk design från svenska Mavis. Våningssängens ben och stege är tillverkade av massiv björk, vilket ger en stabilitet till hela sängen. Sängen levereras inklusive ribbottnar.

Finns i dessa butiker:


Våningssäng och koja

En underbar kojsäng, som faktiskt är en komplett vånigssäng, en sover i kojan och en under kojan. Sängen kommer från belgiska Mathy By Bols och finns i hela 26 kulörer. Treehouse finns även som enkel barnsäng.

Finns hos Jollyroom –>


Förändra utseende på din säng

Hitta sängarna från Start Smart Collection hos Önskebarn. Det här är en serie sängar med olika paneler, vilket gör att man lätt kan förändra utseende på sin säng. Med fronter, paneler och tillbehör skapar du din egen stil.

Pris: 4 995 kr hos webbutiken Önskebarn.se


Vändbar säng

Vänd upp och ner på Ikeas säng Kura och förvandla den snabbt från en låg säng till en loftsäng. Hos Ikea hittar du även ett kul sängtält anpassat för Kura.

Pris: 1 495 kr hos webbutiken Ikea.com


Lyxig loftsäng

En extra lyxig loftsäng med bänkar och bord, Wood Collection, från Oliver Furniture. Sängen kan byggas om till två enkelsängar eller dagbäddar, med hjälp av tillägg av extra ben. Wood-kollektionen har hittat inspiration från 50-talet, med dess rundade hörn. Finns i färgerna helvit eller vit/vitoljad ek.

Finns i dessa butiker:


Robust familjesäng

Den här robusta familjesängen från Mavis hittar du hos Sleepo. Sängen är tillverkad i massiv vitlackerad furu, fungerar lika bra för vuxna som för barn och en praktisk sänglåda kan väljas som tillval. Stegen kan monteras på både höger och vänster sida. Titta in hos Sleepo för ett urval loftsängar, våningssängar och familjesängar.

Finns hos dessa butiker:


Förvandla med textil

Danska Hoppe kids har stort utbud av både loftsängar och våningssängar med olika mått och färger. Roligt är att de också har olika textilteman att välja mellan, så att du kan förvandla sängen till ett rymdskepp, ett sagoslott eller en skog.

Confident Living har stort utbud av sängar.

Finns hos dessa butiker:


Rejäl våningssäng

Danska Flexa har även en stabil våningssäng i samma modell som loftsängen på förra bilden. Sängen har en rak stege och rejäl skyddskant på övre bädden, som du kan välja att ha i grå, lila eller vit färg. Målad med kemikaliefri vit lack.

Finns hos butikerna:


Loftsäng med klättervägg

Det här är en halvhög loftsäng med en kul och annorlunda klätterväg. Klätterväggen, sidopanelerna och stegen går att montera bort för att anpassa för barnet senare i livet. Här kan sängen förvandlas till en stor säng eller en våningssäng.

Pris: 4 995 kr hos webbutiken Önskebarn.se


Vacker loftsäng

Den här fina loftsängen i gammal stil kommer från danska Oliver Furniture. Sängen är inte alltför hög för det lilla barnet och har rejält staket på sidan. Stegen kan placeras på valfri sida av sängen. Utrymmet under ängen blir till en mysig koja. Förhänget till kojan köps separat.

Finns hos butikerna:


Vinkelsäng

Det här är en lite annorlunda våningssäng från Flexa där sängarna står i vinkel. Egentligen är det en loftsäng och en enkelsäng som står i vinkel under loftsängen. Det gör också att du får det praktiska utrymmet under loftsängen till förvaring eller lek.

Alla Flexa möbler är tillverkade av trä som behandlats med miljövänlig UV-lack, som är fritt från formaldehyd, lösningsmedel och giftiga färgämnen. Du kan få den träfärgad eller vitlackad.

Pris: 7 277 kr hos ByggHemma.se


Modern våningssäng

En modern våningssäng, Game, med raka linjer. Game är främst designad för barnrummet, men med dess enkla design passar de bra även i andra rum. Hos Furniture Box hittar du även förvaringsmöbler i samma serie.

Pris: 3 795 kr hos webbutiken Furniturebox.se


Stadig Snow

Snow våningssäng från Mio är ett bra alternativ för syskon som delar rum. Det är en stadig säng, med rundade hörn som ger sängen ett mjukt intryck. Snow finns även som loftsäng och Mio har också en billigare serie loft- och våningssäng som heter Nils.

Pris:5 995 kr hos Mio.se


Våningssäng eller loftsäng

Traditionell våningssäng med stege och sidopaneler, vilken går att bygga om till två stora enkelsängar eller till en loftsäng. Sängen finns i hela 20 olika färger, här i en ny antracit-grå färg.

Finns hos butikerna:


Låt mig ge dig fler tips!

Jag heter Katarina Malmström Brown och är BarnNets inredningsskribent. Jag jobbar som inredningsdesigner och fotograf och driver egna företaget Mini Mansion, med säte i Stockholm och London. Och inte minst, är jag mamma till två fantastiska killar!

I mitt företag Mini Mansion hjälper jag familjer att inreda babyrum, barnrum och lekrum. Jag brinner för att skapa vackra rum för baby och barn, där barn får vara barn, samtidigt som rummet har en genomtänkt inredning, är roligt, mysigt och funktionellt.

Besök gärna Mini Mansions webbsida för mer information.

Och följ min blogg för fler tips och mer inspiration för barnrummet!

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.