KöpguiderBarnkläder & skorPopulärt

10 Smarta namnlappar och märklappar till barnens kläder

Det är så trist när nya jackan försvinner spårlöst. Satsa på bra märklappar i barnens kläder när de börjar på dagis eller i skolan, då är chansen betydligt större att borttappade saker hittar hem igen. Det finns en rad varianter av namnlappar för märkning av kläder och andra saker. Här tipsar vi bland annat om namnstämplar, märkpennor samt lappar att sy på, strycka på eller klistra på.
Med Disney-motiv

Från Filur namnlappar kan du nu beställa märklappar med bland annat Nalle Puh, Bilar, Monsters University och flera av Disney-prinsessorna som Askungen, Snövit och Rapunzel.

Namnlapparna är självhäftande och behöver inte strykas fast och kan sättas på nästan allt. De tål 60 grader i tvättmaskin, torktumlare, kemtvätt, högsta temperatur i diskmaskin, kokning, steriliseringsmaskin, mikrovågsugn och 250 grader i ugn.

Pris: från 195 kr för 120 strykfria namnlappar med Disney-motiv på www.namnlappar.se

Fäst namnband enkelt

Hos företaget Namnband kan du köpa klassika vita namnband att fästa med nål och tråd eller de fiffiga plastplupparna Taggit.

Med Taggits kan du snabbt fästa namnband i barnens kläder och också sedan ta bort namnbanden utan någon direkt åverkan på plagget. Taggit ska inte irritera huden och klarar att tvättas i upp till 95°C.

Namnband har även stort utbud av namnlappar av olika slag.

Pris:från 149 kr för 50 stycken vävda namnband och 79 kr/100 stycken Taggits i Namnbands webbutik.

Du väljer bild

Hos Nordic print kan du ladda upp den bild du vill ha på dina namnlappar. Till exempel kan du beställa namnlappar med foton på barnet, det gör det ännu lättareför små barn att känna igen sina kläder.

Vill du inte ha med egen bild finns massor av andra bilder att välja mellan.

Nordic prints namnlappar finns som självhäftande etiketter som fäster på de flesta material och tål tvätt i 60 grader. De påstrykningsbara etiketterna tål tvätt i 90 grader.

Pris: 189 kronor för 140 klisterlappar hos www.nordicprint.se


Glada figurer

Från Glada Grodan kan du beställa både klisterlappar och stryka-på-lappar för prylar och kläder.

Glada grodan har både runda och fyrkantiga namnlappar och du kan välja olika storlekar, färger och motiv. Du kan även köpa blandpaket som innehåller olika storlekar och motiv på namnetiketterna.

Pris:från 189 kr i Glada Grodans egen webbutik.


Stämpla namnet

Hos Ikast Etiket kan du köpa olika typer av namnlappar eller en namnstämpel.

En namnstämple kan användas på alla typer av textilier med absorptionsförmåga och bläcket klarar att tvättas i upp till 60°C minst 30 gånger.

Ikast Etiket har även vävda namnband, stryka-på-lappar och tygklistermärken med namn.

Pris:från 239 kr/stämpel hos Istat Etiket.


Enkelt i svartvitt

Vävnamn.se har både vävda namnband och namnlappar som både kan strykas och klistras på, beroende på vad som passar bäst på underlaget.

Enkel design med möjlighet att lägga till en figur för att underlätta för barn som ännu inte kan läsa.

Pris:från 139 kr på Vävnamn.se.


Tvätta i 95°C

Vissa plagg vill du kunna tvätta varmt och då är det bra att det finns stryka-på-etiketter för namnmärkning som tål att tvättas i upp till 95°C.

Hos Markmaster finns både dessa tåliga påstrykbara namnlappar samt olika typer av självhäftande etiketter.

Pris:88 kr/100 stycken namnetiketter hos Markmaster.


Skriv på plagget

För dig som inte vill använda märklappar finns också möjligheten att skriva direkt på plagget eller på befintliga textillappar i plagget med en märkpenna.

Märkpenna eller textilpenna som den också kallas finns hos många butiker som säljer barnkläder, till exempel hos Polarn O. Pyret.

Pris:39 kr hos Polarn O. Pyret.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.