TipsBarnkläder & skor

Test av vinteroveraller för barn – bästa overallen

Vinteroverall Bäst i test
Webbplatsen Bäst i test har låtit testa 20 vinteroveraller för barn för att utse årets bästa overall och även bästa budgetval och bästa premiumoverall samt bästa babyoverall. Här är vinnarna!

Utbudet av vinteroveraller är större än någonsin tidigare, och de bästa overallerna håller en fantastisk hög kvalitet. Det konstaterar webbplatsen Bäst i test som låtit testa 20 olika vinteroveraller för att utse bästa overall 2016.

Men smakar det så kostar det. De bästa overallerna återfinns i premiumklassen och kostar från 1 500 kr. Det går även att hitta bra vinteroveraller under tusenlappen, men då inte med samma höga kvalitet, enligt Bäst i test.

Så gjordes testet

Bäst i test har precis som tidigare år tagit hjälp av barn, föräldrar och personal på en ”Ur och skur-förskola” vid bedömningen av overallerna. Overallerna är sedan betygsatta efter prestanda, funktionalitet, tålighet och design i förhållande till pris.

Overallerna har delats in i tre prisklasser: Budget är overaller som kostar under 1 000 kronor, Mellan är overaller som kostar 1 000 – 1 500 kr och Premium är overaller som kostar över 1 500 kr. Bäst i test har även utsett bästa babyoverall.

Testet i sin helhet

För att läsa mer om testet och se testresultat för alla 20 testade vinteroveraller 2016, besök Bäst i test

Bäst i test: Gneis Supershape

Även i år hittar vi Gneis Supershape på första plats. Enligt Bäst i test är det för att Gneis Supershape har snygg design och smarta funktioner och är en vinteroverall för alla barn och alla typer av vinter. Passformen på Supershape är mycket bra. Overallen är väldigt följsam och lätt.

Betyg: 10

Pris: 1 449 kr hos Gneis.se


Bästa premiumoverall: Isbjörn of Sweden Penguin

Även i premiumklassen hittar vi samma vinnare som förra året – Isbjörn of Swedens overall Penguin. Enligt Bäst i test briljerar den på de viktigaste parametrarna – funktion, kvalitet och passform. Den har utmärkt andningsförmåga och håller värmen mycket väl även vid sträng kyla.

Och trots det höga priset kan overallen bli väldigt prisvärd då den håller under flera vintersäsonger och kan användas av flera barn, skriver Bäst i test.

Betyg: 9

Pris: 1 999 kr hos Lekmer.se


Bästa budgetoverall: Mikk-Line Nylon

Nylon Junior från danska Mikk-Line är en funktionell vinteroverall som till ett lågt pris håller hög kvalitet, konstaterar Bäst i test. Värmehållningsförmågan uppfattas som mycket god och passformen anses väl anpassad efter ett barns kropp, overallen blir varken för tajt eller bylsig och svår att röra sig i.

Betyg: 9

Pris: 949 kr hos Babyshop.com

Reima Goland vinteroverall
Bra vinteroverall: Reima Gotland

En klassisk vinteroverall ifrån Reima som är vattentät och tillverkad i ett smutsavvsiande material. Bra reflexer på ärmar och ben. Det som lämnar lite att önska är möjligtvis kvaliteten annars så är det en riktigt bra och genomtänkt vinteroverall ifrån Reima.

Betyg: 8

Pris: 1299 kr Köp Reima overallen hos Fridafritiof.se

Bästa babyoverall: Mikk-Line Nylon Baby

Som bästa babyoverall utses samma overall som bästa budgetoverall, fast i babystorlek. Mikk-Line Nylon Baby är särskilt anpassad för de minsta barnen, bl a genom de dubbla dragkedjorna som ska underlätta vid på- och avklädning. Babyoverallen har fler väl genomtänkta detaljer som gör den till bästa babyoverall, enligt Bäst i test.

Betyg: 9

Pris: 599 kr hos Bootz.com


Bra betyg till alla testade overaller 2016

Många bra vinteroveraller har testats 2016. 2 overaller fick 10 i betyg och 9 av 20 testade overaller fick betyget 9! Du hittar testet i sin helhet på
www.bäst-i-test.se/Overall

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.