Köpguider

15 fina sparkbilar – perfekt doppresent eller 1-årspresent

Svart sparkbil
En egen bil – vilken lycka! Vi pratar förstås om sparkbilen, som älskas av de allra flesta barn runt 1-årsåldern. Gåbilen blir då något både tryggt och roligt att ta sig fram på. Och en sparkbil behöver ju inte vara just en bil, bland mina 15 favoriter finns även flygplan, tigrar och nyckelpigor. Sparkbilen är en perfekt 1-årspresent eller doppresent, och den passar lika bra till flickor som till pojkar.

Silverfärgad racer

Från svenska Jabadabado kommer den här läckra racerbilden i retrodesign. En stilren silverfärgad sparkbil i plåt, en bil som barn älskar att köra runt med, samtidigt som det är en snygg detalj i barnrummet.

Pris:1 095 kr hos Bamba.se


Sparkbil med namn

Hos Rofa.se kan du köpa leksaker med barnets namn på. Här finns ett flertal modeller av sparkbilar i plåt, bl a denna tuffa som heter Pink Rose, men den finns även i andra färger än rosa. Personlig namndekor målas på sparkbilens båda sidor.

Pris:1 299 kr hos Rofa.se


Egen Merceds

Mercedes Benz SLK 55 AMG är en tuff gåbil med snygg design som är baserad på originalet från Mercedes Benz. Sparkbilen är tillverkad i robust plast som tål massor med lek och bus.

Finns även som Porsche 911, Ferrari 458 Italia och Lamborghini Urus.

Pris: 499 kr hos Lekmer.se


Brandkår på väg

Det här är en sparkbil i form av en brandbil i trä. Brandbilen har ett lastutrymme bak, där barnen kan lasta leksaker eller varför inte matsäcken? Hos Confident Living hittar du ett stort urval sparkbilar i olika former och material.

Pris: 1 250 kr hos Confident Living.se.


Elefant på vift

Den här rullelefanten från franska Moulin Roty har en rejäl och stadig sits att sitta på och passar därmed bra för de minsta. Elefanten kan rulla åt alla håll med sina praktiska hjul. Titta in hos Litenleker för ett större urval sparkbilar och sparkdjur.

Pris: 1 910 kr hos webbutik Litenleker.se


Flyg fram

En sparkbil i form av ett flygplan, i metall och plåt, med retrokänsla. Flygplanet blir också en läcker inredningsdetalj i barnrummet. Hos Confident Living hittar du även ett stort urval bilar i metall.

Pris: 1 1650 kr hos Confident Living.se.


Rosa flickdröm

Metal Racer, en rosa sparkbil i plåt med retrokänsla. Bilen är utrustad med ett litet säte för högre komfort och gåbilen är enkel att ta sig fram med. På ratten finns en fungerande tuta som uppskattas av barn som kör runt i full fräs! Gåbilen är i metall och har gummihjul i slitstarkt material och fina detaljer.

Pris: 399 kr hos Lekmer.se


Rid på ett bi

Titta in hos Bamba.se för att se ett urval av dessa charmiga Wheely Bugs. Här finns utöver det här biet även djur som tiger, ko, mus och nyckelpiga. Wheely Bugs görs i två storlekar, är PVC-fria och lätta att torka av och hålla rena.

Pris: 849 kr för ett stort bi hos Bamba.se


Rid på en tax

Brios ikoniska tax från 50-talet finns som sparkbil. Den har ett bekvämt träsäte att sitta på och rejäla trähandtag att hålla i. När taxen rör sig framåt viftar den på svansen.

Pris: 999 kr hos Bamba.se


För lek både inomhus och utomhus

Baghera Speedster är en spark- och gåbil från det franska varumärket Baghera. Bilen fungerar utmärkt för lek både inomhus och utomhus, är i plåt och har slitstarka hjul i gummi.

Pris: 1 550 kr hos Confident Living.se.


Ny polis i stan

En charmig sparkbil i form av en polisbil, i metall och plåt. Titta in hos Lekmer för ett stort urval av sparkbilar i metall, i färger som blått, rosa, gul och silver.

Pris: 499 kr hos Lekmer.se


Sött lejon på hjul

Tillsätt lite färg i barnrummet med hjälp av färgstarka rullejonet Popipop från franska Moulin Roty. Lejonets kan rulla smidigt åt alla håll med sina praktiska hjul. Hos Litenleker kan du även hitta en rullelefant från Moulin Roty.

Pris: 1 910 kr hos webbutik Litenleker


Stanna till vid tankstationen

Ett roligt tillbehör till en sparkbil är den här charmiga tankstationen i retromodell. Du hittar den, tillsammans med ett urval sparkbilar, hos Litenleker.se.

Pris: 1 590 kr hos Stilrum.


Låt mig ge dig fler tips!

Jag heter Katarina Malmström Brown och är BarnNets inredningsskribent. Jag jobbar som inredningsdesigner och fotograf och driver egna företaget Mini Mansion, med säte i Stockholm och London. Och inte minst är jag mamma.

I mitt företag Mini Mansion hjälper jag familjer att inreda babyrum, barnrum och lekrum. Jag brinner för att skapa vackra rum för baby och barn, där barn får vara barn, samtidigt som rummet har en genomtänkt inredning, är roligt, mysigt och funktionellt.

Besök gärna Mini Mansions webbsida för mer information.

Och följ min blogg för fler tips och mer inspiration för barnrummet!

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.