KöpguiderLeksaker

10 söta leksaksspisar och massor av roliga köksleksaker

Att laga mat på egen spis, vispa och baka är alltid lika roligt. Nu finns massor av nya leksaksspisar och kompletta leksakskök med kylskåp och mikrovågsugn i alla stilar och färger för att passa i just ditt hem. Dessutom är utbudet av köksredskap för barn enormt och detsamma gäller leksaksmat. Här är våra favoriter!

Toppmodernt lyxkök

Det här träköket från KidKraft har många kul detaljer. Här finns sladdlös telefon, griffeltavla och hållare för hushållspapper. Kyl, frys, ugn, micro och diskmaskin har alla dörrar som kan öppnas och stängas. Modellen heter Uptown Espresso Kök, titta in hos Confident Living för att se det i annan färgställning. Hos Confident Living finns också ett flertal andra kök från KidKraft.

Pris: 2 690 kr hos Confident Living.se


Härligt lantkök

Även detta kök, Prärie, kommer från KidKraft och är i en mer lantlig stil. Samtliga dörrar till skåp och ugn kan öppnas och stängas. Knapparna på spisen och kranen är vridbara. Hållare för hushållspapper finns. Det är bara att böja laga mat.

Pris: 2 090 kr hos Jollyroom


Eget utekök

En underbar leksaksgrill i form av en klotgrill med lock. Grillenflera tillbehör såsom mat, grillkol och redskap, totalt16 delar. Det finns en avlastningshylla undertill, och två av benen är på hjul.

Pris: 299 kr hos Ellos


Ekologisk te-servis

Det här underbara te‐setet i trä från Plantoys kan du hitta hos Medveten Mini, som har ett stort urval miljövänliga köksleksaker. Te‐setet kommer med kanna, gräddsnipa, sockerskål, tekoppar och tepåsar.

Pris: 199 kr hos Tvåbarn.se


Kök och diskbänk

Micki har gjort leksaksspisar i evigheter. Här senaste modellen Micki Bistro i vitt med både spis och diskbänk. Hällen är gjord av trä. Diskhon är av plast och går att lyfta ur. Öppningsbara luckor. Dessutom klickar vreden till plattorna och ugnen när du vrider på dem.

Pris:just nu 499 kr (ordinarie pris 899 kr) hos Lekmer.se


Fixa en fruktsmothie

Charmig smoothiemaskin som kommer med frukter och mugg. Stoppa frukterna i mixern, sätt på locket och vrid på knappen. Fruktdrinken serveras ur kannan. Från Kidkraft.

Pris: 349 kr hos Trä-Otto.se


Fint förkläde

Detta förkläde i vaxat bomull från Färg & Form kan du hitta hos Lekmer.se. Förklädet passar bra både för lek i barnens egna kök, när de assisterar vid matlagning eller målar med vattenfärg. Finns i flera färger.

Pris: 149 kr hos Lekmer.se.


Fullmatad picknick‐korg

Att leka leka picknickär kul, både inne och ute. Det här picknicksetet från Oskar & Ellen är gjort av stoppat bomullstyg och korgen innehåller teunderlägg, två tallrikar, två glas, en flaska lemonad, en smörgås med olika avtagbara pålägg, melonbitar, kycklingklubbor och brownies.

Pris: 406 kr hos Ellos


Härlig lek med frukt

Frukt‐set med blandade frukter som går att dela på med tillhörande träkniv. Setet innehåller skärbräda, kniv, äpple, kiwi, citron, apelsin och jordgubbe. Ekologiskt och giftfritt, tillverkat av gummiträ och Plantoys.

Pris: 179 kr hos Babyland


Kul kastrullset

Det här kastrullsetet med kökstillbehör i rostfritt stål, från Melissa & Doug, kan du hitta hos ABC Leksaker. Köksverktygen har ett realistisk utseende och ett ställ att stapla dem på.

Pris: 299 kr hos ABC Leksaker.se


Handla mat

Ytterligare ett tips från Ikea. Varukorg i tyg med varor som frukt, grönsaker, ost, fisk, korvar, pasta och bröd. Titta även in hos Ikea för frukt‐ och grönsakskorgar i tyg.

Pris: 79 kr hos webbutiken Ikea.com


Klassiker från Brio

Brios klassiska leksaksspis, här i svart men finns även i vitt och rött. Har såklart vridbara reglage och öppningsbar lucka. Diskbänk kan köpas till separat.

Pris:just nu 299 kr (ordinarie pris 479 kr) hos Lekmer.se


Diskställ i trä

Det här diskstället i trä passar perfekt för det lilla leksaksköket och kan hittas hos Sprall. Accessoarerna ingår inte.

Pris: 129 kr hos webbutiken Sprall.se


Minikök med tillbehör

Har du inte plats för ett helt leksakskök? Här är ett praktiskt minikök som passar bra i de mindre barnrummen. Köket går även lätt att flytta med från rum till rum, där leken äger rum för tillfället. Eller varför inte flytta med det ut i lekstugan?

Pris: 449 kr hos Trä-Otto.se


Läcker bakmaskin

Charmig bakmaskin i trä från franska Le Toy Van. Mixern kommer med en avtagbar skål samt mjöl, mjölk, socker och ett ägg man kan dela på – samtliga ingredienser för att baka en smarrig kaka.

Pris: 489 kr hos webbutiken Miniroom.se


Drömkök

Leksakskök i form av en hel köks-ö från svenska Micki Educationals . Prislappen signalerar att det kanske främst är tänkt för förskola, men önska kostar som bekant inget. Detta är ett komplett kök på hjul med ugn, diskho, stekpanna samt diverse förvaringsutrymme för all tänkbar köksutrustning och leksaksmat.

Pris:6 499 kr hos Form & Miljö


Kakor i kubik

Underbara kakfat med cupcakes, bakelser och andra godsaker. Eller varför inte en födelsedagstårta med ljus? Allt i trä och både detaljrikt och finurligt. Tårtan går t ex att dela i bitar, med den medföljande tårtspaden. Titta in hos Trä-Otto som har mycket stort utbud av leksaksmat och kul tillbehör till leksaksköket.

Pris: 449 kr för kakfatet och 499 kr för tårtan hos Trä-Otto.se


Pimpa Ikea-köket

Det här är ett budgettips! Ikeas kök Duktig är fint som det är, men det kan också göras om för att bli ännu finare eller för att passa ännu bättre i ditt barns rum. Här har handtag och kran målats i guld och spisens reglage bytts ut bl a.

Pris: 799 kr hos Ikea.com/se

Titta in på min blogg för inspiration att göra ditt Duktig‐kök personligt: Mini-mansion.com


Låt mig ge dig fler tips!

Jag heter Katarina Malmström Brown och är BarnNets inredningsskribent. Jag jobbar som inredningsdesigner och fotograf och driver egna företaget Mini Mansion, med säte i Stockholm och London. Och inte minst, är jag mamma till två fantastiska killar!

I mitt företag Mini Mansion hjälper jag familjer att inreda babyrum, barnrum och lekrum. Jag brinner för att skapa vackra rum för baby och barn, där barn får vara barn, samtidigt som rummet har en genomtänkt inredning, är roligt, mysigt och funktionellt.

Besök gärna Mini Mansions webbsida för mer information.

Och följ min blogg för fler tips och mer inspiration för barnrummet!

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.