KöpguiderAmning

Köpa amningskudde – guide till 16 amningskuddar

Trots att en bebis inte väger många kilo, blir det snabbt jobbigt för både rygg och armar att amma eller flaskmata. Då är en amningskudde bra att ha. Den ger stöd och avlastning för dig som matar, och den gör det också mysigt och bekvämt för bebisen. Många amningskuddar kan också användas som avlastande gravidkuddar och som sittstöd för babyn när det är dags att lära sig sitta.

Amningskudde från Ergobaby

Ergobabys amningskudde Natural Curve är designad i samarbete med amningsexperter med fokus på bättre hållning, komfort och en problemfri amning.

Amningskudden är gjord av fast skum med en skålformad design som placerar bebisen på en bra nivå i mage-till-mage-position. Det underlättar för barnet att få ett fast grepp om bröstet och en rak hållning för mamma med stöd för rygg och armar. Överdraget kan maskintvättas och extra överdrag kan köpas till.

Pris: 799 kr hos Lekmer.se


Fina stjärnor

Danska SmallStuff gör amningskuddar med stora stjärnor på. Här i blått och vitt, men de finns även i andra färger.

Det är enligt SmallStuff en ergonomisk amningskudde med fyllning av fossflakes superior som ska bevara formen och ha god komfort. Det är dessutom ett allergivänligt material.

Pris:399 kr hos Lekmer.se


Ultramjuk kudde

Amningskudden från Doomoo är fylld med minimala prasselfria EPS-kulor som ska göra att kudden blir ultramjuk. Amningskuddens runda form gör att kudden sitter stadigt runt kroppen, så den inte glider iväg under matningen.

Amningskudden även användas som liggstöd, när babyn tränar nacke och rygg och som sittstöd när babyn ska lära sig att sitta. Doomoos amningskudde finns dessutom i två olika storlekar.

Pris:från 599 kr hos Lekmer.se


Härligt skogsmotiv

Boppy Woodise amningskudde är en fast amningskudde som ger ett perfekt stöd under amningen. Kudden kan också användas som ett mysigt krypin för de minsta barnen, till exempel stöd när de börjar sitta upp.

Pris: 599 kronor hos Lekmer.se


Söta elefanter

Amningskudde från Rätt Start med söta elefanter. Det här är en amningskudde som ger bra stöd och som ger bra stöd och avlastning när du ammar. Den här kudden har oliksidig form: den smala sidan smiter åt skönt runt ryggen och på den tjocka sidan vilar barnet med ordenligt stöd under kroppen. Fyllning är i allergisäker polyester och klädseln kan tas av och tvättas i maskin. Finns i flera färger.

Pris: 499 kronor hos Lekmer.se


Även för tvillingar

FormFix är en gravid- och amningskudde som är hästskoformad, böjbar och ska följa din kropps konturer under amning. FormFix amningskudde är fylld med små luftfyllda kulor gjorda av EPS.

FormFix är rejäl i storleken och ska därför även fungera utmärkt som amningskudde för tvillingar och den funkar också som gravidkudde.

Med tillbehöret SitFix kan du göra om kudden till en sittpuff.

Finns i många olika färger.

Pris:995 kr hos Lekmer.se


Mjuka moln

Amningskudden från Färg & Form finns i deras populära mönster Moln designat av Gunila Axén.

Tyget är tillverkat i 100 procent bomull och fyllningen består av polyestervadd.

Amningskudden har en bredare och en smalare del så att du och din bebis ska kunna hitta er favoritställning.

Pris:399 kr hos Lekmer.se


Träna magläge

Amningskuddarna från Baby Dan ska vara stadiga med fast formbar stoppning.

Förutom vid amning passar amningskuddarna också bra när babyn ska träna på magläge och som sittstöd.

Amningskuddarna från Baby Dan finns i flera olika färger och mönster, här på bilden syns randiga Tarok.

Pris:från 303 kr hos Lekmer.se


Lyxig gravidkudde

Den långa gravidkudden Premium från Motherhood är 250 cm lång och kan användas både som sovstöd under graviditeten och som amningskudde.

Som amningskudde ger kudden tack vare sin längd även stöd åt ryggen.

Yttertyget, som är avtagbart, finns i flera motiv och material. Innerkudden är fylld med silikoniserat bollfiber som inte ska kunna sjunka ihop.

Pris:från 629 kr hos Barnparadiset.


Träs över armen

CuddleSleeve är en kudde som träs över armen och kan användas vid till exempel amning eller flaskmatning.

Kudden kan vikas ihop och tas med på resor och utflykter.

Med CuddleSleeve medföljer en liten filt som kan användas som axelskydd vid rapning och kudden har en ficka för till exempel nappen.

Pris:200 kr hos My Little Star.


Två storlekar

NG Babys amningskuddar finns i två storlekar – liten och stor.

Amningskudden har en rörlig fyllning av styrolitkulor som ska göra det lätt att forma kudden efter ditt behov.

Den stora amningskudden ska även passa bra till tvillingar.

Yttertyget på amningskudden kan tas av och tvättas.

Pris:419 kr kr hos Lekmer.se


Fina mönster

Danska Sebra har amningskuddar med flera av sina färgglada mönster. Amningskuddarna har avtagbart yttertyg i ekologisk bomull som kan tvättas i maskin.

På bilden ser du amningskuddar i motiven Racerbilar och Skogen rosa.

Pris:379 kr hos StylePit.se.

Mer information finns på Sebras webbsida.


Eko-amningskudde

Ormkudden från Prolana har en fyllning av ekologisk dinkelkli och överdraget är tillverkad i GOTS-certifierad ekologisk bomull.

Innerkudden är försedd med blixtlås så att du kan välja hur mycket stoppning kudden ska ha.

Kudden finns i två olika längder, 130 cm och 190 cm och kan fungera som bland annat amningskudde, stödkudde under graviditeten och som viloplats för babyn.

Pris:från 479 kr hos Grön interiör.


Avtagbart tyg

En fin, vit amningskudde med motiv med ugglor från Baby Trold. Amningskudden har avtagbar klädsel som kan tvättas i 30 grader. Materialet i själva kudden är PVC-fria polystyrenkulor.

Pris:319 kr hos Lekmer.se


Mini-amningskudde

Med Petite Mini Amningskudde från Kurtis ska du kunna amma och mata din baby bekvämt varsomhelst och ändå få det stöd en vanlig stor amningskudde kan ge.

Du placerar smidigt kudden mellan ditt lår och den arm som håller upp barnets huvud och ska då få ett skönt stöd som ska göra att du kan slappna av.

Petite är gjord av ekologisk bomull och och fyllningen består av EPS-kulor som ska forma sig efter din kropp.

Pris:175 kr hos Made for kids.

Mer information finns på Kurtis webbsida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.