KöpguiderBabyPopulärt

15 barngrindar som gör hemmet säkrare

Säkerhetsgrind
När de små börjar krypa blir trappan plötsligt livsfarlig och en barngrind är ett måste. Det finns många modeller av säkerhetsgrindar att välja mellan för både trappor och dörröppningar. Här guidar vi till 15 barngrindar med olika form och funktion för att du ska hitta den som passar dina behov bäst, oavsett om du söker en trappgrind, dörrgrind, spänngrind eller rullgardinsgrind.

Senaste barngrindsmodellen

Baby Dan Premier Upgrade, är en uppdatering av populära modellen Premier Indicator. Det är en spänngrind som passar i de flesta öppningar och trappor. Barngrinden är justerbar med förlängningar.

Utöver de två indikatorerna som visar att grinden är korrekt monterad är handtaget förbättrat så att det nu är ännu enklare att öppna och stänga barngrinden.Levereras med 1 förlängare. Bredd 73,5 – 86 cm ink förlängaren, höjd 73 cm.

Finns i dessa butiker:

Barngrind bäst i test

Safety 1st Auto-Close trappgrind har en smart och lättanvänd autoclose-teknik. Pressa bara handtaget för att öppna och låt grinden automatiskt glida igen. Indikator för säker montering. Grinden kan öppnas åt båda hållen och passar öppningar mellan 73 och 80 cm. Barngrinden kan monteras utan att skruva i väggen, dock inte ovanför en trapp.

Grinden kan göras längre med förlängningsdelar i olika storlekar, säljs separat.

Safety 1st Auto-Close trappgrind utsågs till bästa grind av Bäst i test.

Finns i dessa butiker:

Barngrind som åker tillbaka

Nya säkerhetsgrinden Guard Me från Baby Dan fälls automatiskt tillbaka när den öppnats. Den passar även öppningar där det inte finns plats för en traditionell grind, och den passar de flesta öppningar, smala som breda (med förlängningsdel).

Grinden kan öppnas med en hand av en vuxen person. Ett smart 2-stegslåssystem gör att ett barn inte själv kan öppna grinden. Klarar öppningar 55-89 cm, beroende på hur den monteras.

Finns i dessa butiker:

Spänngrind med indikator

Den här barngrinden heter Danamic Indikator och kommer från Baby Dan. Den kan användas både som trappgrind och i dörröppningar.

Danamic Indicator kan monteras utan att du behöver använda skruvar. Din vägg eller karm är därför intakt när du inte längre har behov av grinden. En indikator visar när grinden är korrekt monterad. Bredd 73-80,5 cm, och det finns förlängningsdelar att köpa till för att få barngrinden bredare.

Finns i dessa butiker:

Billig barngrind

Carena Torshamn är en praktisk trägrind som kan användas i både trappor och dörröppningar. Grinden är både fäll- och svängbar och kan dessutom kapas till önskat mått. Därmed får du en flexibel grind som kan användas i dörröppningar som är upp till 100 cm breda.

Carena Torshamn är tillverkad i 100% björk. Finns också som vitmålad.

Finns i dessa butiker:

Lara trappgrind

En stilren trappgrind i vitlackerad metall från BabyTrold. Denna barngrind kan användas både i dörröppningar och som trappgrind uppe och nere i trappan.

Barngrind Lara är justerbar i bredd mellan 610 och 1 090 mm.

Denna grind har utgått.

Säkerhetsgrind i silver

De flesta säkerhetsgrindar för barn är vita, svarta eller i trä. Denna heter Carena Aspö Säkerhetsgrind Soft Gate Silver – och är silverfärgad (finns även i vitt om du föredrar det). Det är en elegant och diskret rullgardinsbarngrind som skyddar barnet vid dörrar, trappor och andra öppningar.

Grinden är lätt att montera och kan dessutom knäppas loss och flyttas till annat ställe vid behov. Extra fästen finns att köpa till som tillbehör. Bredd upp till 110 cm.

Ska finnas här: Jollyroom


Lekhage och barngrind

Ibland räcker det inte med en grind, utan det är bättre med en lekhage. Det blir ett ställe där barnet kan kan röra sig fritt i hagen, men ute att kunna dra iväg. Baby Dan lekhage Park a kid består av 5 sektioner som alla är 60 cm breda. En mjuk lekmattan som gör den ännu bekvämare. När du inte vill ha den som lekhage, kan du enkelt göra om det till en säkerhetsgrind säkerhetsgrind framför kaminen eller bredare dörröppningar.

Finns i dessa butiker:

Vit fällgrind

Den här är en traditionell fällgrind, det betyder att den fälls uppåt när den öppnas. Fällgrinden kommer från Troll och finns som vitlackerad och i natur.

Passar bäst i trappor. Bredden kan justeras mellan 1 000 och 1 560 mm.

Finns i dessa butiker:

Grind med hands free-öppning!

Här är grinden med den smartaste öppningsfunktionen för dig med barn på armen. Den är lätt att öppna med en hand, och den stänger sig automatiskt när du gått igenom grinden. Dessutom kan grinden öppnas åt båda hållen.

Den här barngrinden kommer från BabyDan och heter Two Way Auto Close.

Finns i dessa butiker:

Stopp för hunden

BabyDan har en extra hög barngrind som är tänkt för barnfamiljer med hund. Pet Gate sätts fast i dörröppningen så att barnet lugnt kan vara på ena sidan och hunden på andra.

Välj mellan spännmonterade Pet Gate PPG eller skruvmonterade Pet Gate Streamline som passar särskilt bra högst upp i en trappa.

Finns i dessa butiker:

Som en rullgardin

KiddyGuard Avant från Lascal skiljer sig från många andra grindar eftersom den dras ut likt en rullgardin när den används och tar minimalt med plats när den inte används.

Den här barngrinden fungerar både i trappor och i dörröppningar. Finns i bredd om 100 cm och 120 cm. Griden KiddyGuard Avant finns även i svart.

Finns i dessa butiker:

Ställ som du vill

Här är grinden för dig som vill kunna ställa den runt olika farliga saker, som öppna spisen, grillen eller liknande.

Modellen hette tidigare Baby Dan Flex 5 men är nu förbättrad och har fått namnet Flex Grind XL. Den här barngrinden finns i flera olika storlekar och även i vitt.

Finns i dessa butiker:

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.