KöpguiderBaby

20 roliga babygym som aktiverar din baby

Ett babygym är inte bara en egen plats för babyn att ligga på, det är även något som hjälper babyn att utvecklas. Först lär sig babyn att följa de dinglande leksakerna med blicken och, efter lite träning kan de sedan fånga dem med handen. När det är dags för babyn att ligga på mage finns ofta roliga leksaker i babygymmens lekmattor, som uppmuntrar babyn att öva nackmusklerna. Ett babygym har både du och din baby glädje under lång tid, från att babyn är några veckor gammal. Hitta din favorit bland 20 fina modeller av babygym!

Fullt med aktiviteter

Här är ett babygym från Fisher-Price, fullt med aktiviteter som roar, stimulerar och utmanar bebisen. Här finns färgglada lampor, ljud och två olika musiklägen. I zebran och giraffen som håller upp lekbågen finns bollar som mankan leka och plocka med. Mjuk lekmatta och flera mjuka djur kommer också med.

Pris: 770 kronor hos Lekmer


Dansk design

Danska Done by Deer har en fin, mjuk design på sitt babygym. Inga skrikiga färger utan sobert grått med söta, dinglande figurer som även kan tas ner. En kul detalj är spegeln i sidan på babygymmet. Det här är ett babygym som är lätt att flytta med sig, och ha på golvet, i sängen eller på skötbordet.

Pris: 799 kronor hos Bamba.se


IT-gymmet

Fisher-Price Newborn App Gym är ett babygym med fina hängande leksaker, men erbjuder också något vi inte sett tidigare. Här finns nämligen hållare för en iPhone, och tanken är att bebisen ska titta på någon av Fischer-Price olika baby-appar. Du kan så klart också spela upp egna filmer, musik eller bilder från din iPhone. Givetvis kan du använda babygymmet även utan iPhone, och då finns en spegel på platsen där iPhonen kan sättas.

Pris: 629 kronor hos Lekmer.se


Babygym med kant

Det här är Tiny Loves babygym Move and Play. Det har en stor aktivitetsbåge med många olika leksaker som passar barnets olika utvecklingsstadier. Den mjuka lekmattans kanter kan fällas upp, eller vikas ner, vilket kan vara bra i vissa lägen.

Pris: 895 kronor hos Bamba.se


Babygym blir koja

Ännu ett fint babygym från Tiny Love, modellen heter Developlace. På bilden ser du babygymmet med båda kanterna uppfällda, så att det blir som en kul koja för lite större barn. Fäller du ner kanterna är det förstås ett vanligt babygym med stor, härlig lekmatta och en aktivitetsbåge full av underhållande och utmanade leksaker. Barnet kan själv aktivera ljus-, ljud- och musik-funktionen.

Pris: 895 kronor hos Bamba.se


Avskalad dansk design

Danska Franck & Fischer babygym har en lekbåge i plywood och hängande mjuka leksaker som enkelt kan tas loss och lekas med separat. Lekbågen finns i svart, vitt eller natur, och är målad med giftfri färg. Babygymmet är lätt att fälla ihop och tar då minimalt med plats.

De hängande leksakerna har Franck & Fischer karaktäristiska stil med blandade tekniker och material som virkat, applikationer och trädetaljer.

Pris: 795 kronor hos Ekotjusigt.se


Pingu tillbaka

Det senaste babygymmet från Rätt Start har lånat motiv från Pingu och leksaker från Pingus värld. I övrigt är det ett klassiskt mjukt babygym med hängande leksaker som lätt kan tas loss.

Samma babygym finns även med motiv från Mumintrollet, Smurfarna och Padington.

Pris: 799 kronor hos Lekmer.se


Skapar glassug?

Gulligt babygym från Jabadabado med rejäl mjuk lekmatta och mjuk aktivitetsbåge med hängande leksaker som kan tas bort. Finns även i ljusblått. Och vem kan motstå den härliga glassen?

Pris: 679 kronor hos Stor & Liten


Magkudde ingår

Skip Hops babygym ABC är fullt av vilda djur, ljusa alfabetmönster och alla möjliga saker att lyssna, titta och känna på.

Fem lösa leksaker ingår och du väljer själv i vilka av de 13 öglorna du ska fästa dem.

Även den matchande kudden som underlättar när babyn ska träna på att ligga på magen ingår och i det läget kan babyn utforska leksakerna på mattan som inkluderar veck, fransar, flikar och en barnsäker spegel.

Pris: 995 kronor hos Lekmer.se


I marin stil

FEHN Babygym Aktivitetsmatta Ocean Club är ett babygym i marint tema och söta, hängande figurer. De fem hängande leksakerna är avtagbara och kan användas som skallra, bitring och aktivitetsleksak. FEHN har även babygym i andra teman och färger.

Pris: 699 kronor hos Bamba.se


Leka från Ikea

Ett mjukt babygym med söta hängande leksaker, från Ikea. Modellen heter Leka och består av lekmatta och lekbåge, leksakerna sätts enkelt fast och tas av med hjälp av kardborrband. Kan tvättas i maskin.

Pris:299 kronor hos Ikea


Babygym i trä

Även Ikeas babygym i trä heter Leka. Det är tillverkat i formpressad björkplywood i klassisk skandinavisk design.

Aktivitetsbågen kan ställas över en lekfilt eller babysitter och de hängande leksakerna ska stimulera babyns utveckling av öga-handkoordination.

Pris:179 kronor hos Ikea


Smurfigt babygym

Från Rätt start kommer babygymmet med glada blå smurfar.

Babygymmet stimulerar syn, hörsel och känsel och är utformad för både rygg- och magläge.

Rätt start har även babygym med Mumin, Pingu och Padington.

Pris: 799 kronor hos Lekmer.se


Söta Dinglisar

Dinglisar babygym från Teddykompaniet är ett supermjukt, runt gym. Babygymmet har både hängande leksaker och fina broderier på lekmattan att upptäcka.

Dinglis-leksakerna i lekbågen är avtagbara och har skallra, prassel och pip.

Pris: 679 kronor hos Bamba.se


Diskret och mysigt

Babygymmet Nyckelpiga från Baby Trold har lekbågar med gulliga nyckelpigor. Mattan och bågarna är i mjuk plysch så att barnet De flesta babygym har skrikiga färger och massvis med aktiviteter som pockar på ditt barns uppmärksamhet. Vill du hellre ha ett mer diskret babygym som smälter in hemma hos dig, och är fullt med mysiga och mjuka gosedjur? Då ska du välja det här babygymmet från Teddykompaniet.

De stora hängande nallarna och gosedjuren kan tas ner, och prasslar och skallrar lite lagom mycket.

Pris: 699 kronor hos Stor & Liten


Höj- och sänkbart

Chicco Babygym Deluxe 3-in-1 kan användas både av liggande, sittande och stående barn.

Aktivitetspanelen kan vridas till ett aktivitetsbord och höjas och sänkas till önskad höjd, vilket gör att babygymet får längre livslängd.

Aktivitetsbordet har bland annat ljus, ljud och leksaker att utforska.

Pris: 559 kronor hos Nids4Kids.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.