KöpguiderBaby

Köpa babysitter – guide till 20 babysitter och babygungor

För många föräldrar är en babysitter eller en babygunga en räddning i vardagen. Här kan den lilla babyn tryggt vila eller roa sig medan du lagar mat, dricker kaffe eller annat som också måste göras hemma. I en babysitter eller babygunga kommer babyn upp från golvet och kan upptäcka mer av världen omkring sig och få bättre koll på föräldrar och syskon. Häng med på en guidad tur bland 20 smidiga varianter av babysitter och babygunor och hitta din favorit!

Växer med barnet

Stokkes nya stolskoncept Stokke Stepps växer med barnet, från babysitter till stol som kan användas till barnet är i 5-årsåldern.

Babysyttern Stokke Bouncer kan användas stående på golvet eller monteras på matstolen, så att babyn kan vara med vid bordet. Bouncern är mjukt vadderad, ställbar i fyra lägen, 5-punktsbälte och det finns även ett spädbarnsinlägg att köpa till. Finns i flera färger.

Pris: 1 595 kronor hos Lekmer.se


Babysitter med gung

Härliga motivet Rainforest på ny babysitter från Fischer-Price. Babysittern har en mjuk och bekväm sits med rogivande vibrationsfunktion och en avtagbar båge med leksaker som stimuleraroch underhåller barnet.

Pris:979 kr hos Lekmer


Babysitter i rotting

Quax Relaxoon är en lyxig och annorlunda babysitter, gjord i konstrotting. Dessutom har den smart dubbelfunktion och kan användas som gungstol för äldre barn.

Sittdynan är utrustad med sele för babyn och kan användas upp till att barnet väger ca 9 kg. Därefter kan den användas som gungstol tills barnet väger ca 30 kg.

Quax Relaxoon babysitter finns i grått/svart, brunt och beige.

Pris: 1 899 kronor hos Barnparadiset.se


Uppdaterad klassiker

Babybjörn Balance Soft är en vidareutveckling av Babybjörns klassiska babysitter som kom i sin första modell redan 1961.

Balance Soft har en ergonomisk sits som ska ge korrekt stöd för rygg och huvud.

Babysittern Balance Soft från Babybjörn gungas av babyns egna rörelser eller med en hjälpande hand (eller fot). Lekbåge finns som tillbehör.

Pris: Från 1 399 kronor hos Lekmer.se


Sväva som ett löv

Leaf by Nuna är en babysitter som inte bara är formad som ett löv, utan också rör sig som ett löv som gungar i vinden. Nuna svänger helt utan batterier och elektricitet, rörelsen sätts igång med en lätt knuff och forsätter ljudlöst i mer än 2 minuter. Svängmekansimen kan låsas om så önskas. Leksaksbåge och sufflett finns att köpa som tillbehör.

Nuna Leaf fungerar också som bekväm fåtölj när barnet växer, klarar barn upp till 60 kg!

Pris: 1 899 kronor hos Babyshop.com


Hoopla i nya färger

Babysittern Chicco Hoopla har ett ryggstöd som kan ställas i flera lägen och en gungfunktion som går att slå av och på. En smart detalj är att Chicco Hoopla har en babyinsats som följer med, en smart detalj som gör att även det nyfödda barnet sitter bekvämt i sin babysitter. Chicco Hoopla har en praktisk lekbåge med hängande leksaker, som även kan tas loss. Chicco Hoopla finns i en rad färger; rosa, grön och grå är de senaste.

Pris: 895 kronor hos Lekmer.se


Stadig stol för större

Babysittern BébéPOD från Prince Lionheart för lite större barn, från ca 4 månader. Stolen har en ergonomisk design som ger barnet bra sittstöd. Med stolen får du en justerbar bricka med underlägg med olika motiv på varje sida, samt en fästbar leksak designad av Sassy. BébéPOD kan även sättas fast på en vanlig matstol, så att barnet kommer upp och kan sitta med vid bordet.

Pris: 495 kronor hos Lekmer.se


Full aktivitet

Denna babysitter från Tiny Love heter Gymini Bouncer och är full av spännande färger och djur att kika på. Dessutom finns massor av aktivitetsleksaker. Har reglerbart bälte och tyget är tvättbary.

Pris:995 kronor hos Bamba.se


Modern design

Snygga Elodie Details babysitter i svart läderimitation. Babysittern kan justeras i tre lägen; Play/Sit, Rest och Sleep. Samtliga lägen kan antingen användas i gungläge eller i fast läge genom att enkelt fälla ut stödbenen.

Pris:1 499 kr hos Babyshop.com


Blir en babysäng

Med ett enhandsgrepp kan du konvertera Tiny Love Rocker Napper 3 in 1 från en gungande babysitter till en stationär babystol eller till en helt horisontal babybädd.

Leksaken som hänger på en justerbar arm kan aktiveras av babyn själv och har nio olika melodier.

Pris:995 kronor hos Lekmer.se


Klassiska ränder

Babysittern från Inovi har en ram i aluminium som gör att den är både lätt och stabil.

Ryggstödet kan ställas i två lägen och kan även fällas ner helt för smidig transport.

Babysittern har med mjuk tvättbar dyna med fempunktsele och lekbågen köps som tillbehör.

Pris: 595 kronor hos Lekmer.se


Naturligt gung

Babysittern MamaRoo från 4moms har 5 olika rörelseinställningar, alla skapade efter föräldrars naturliga sätt att gunga sitt barn. Hastigheten bestämmer du efter behov.

Babyn kan höra inspelad lugnande musik eller anslut en egen MP3-spelare. Den automatiska babysittern kan användas inkopplad i ett eluttag eller med batteri.

Pris: från 2 995 kronor hos Lekmer.se


Kan användas länge

Candide Multirelax 4 i 1 är en multikudde med inbyggd babysitter genom en integrerad sele.

Förutom att användas som babysitter kan kudden också användas som gravidkudde, amningskudde och sittstöd för babyn som fortfarande sitter lite ostadigt.

Kudden är fylld med små ESP-kulor och överdraget är i mjuk frotté.

Pris: 799 kronor hos Lekmer.se


Gungstol för baby

Chicco Babysitter I-feel är en modern babysitter tillverkad med böjtträ, aluminuim och mjuka tyger.

Babysittern har inbyggda högtalare som spelar lugnande naturljud och melodier eller egenvald musik genom att koppla in en egen Mp3-spelare. Färgglada LED-lampor ger ljuseffekter till musiken.

Du kan välja om du vill ha babysittern i ett fast läge eller gungandes.

Pris: 1 499 kronor hos Nids4Kids


På höga ben

Baby Dans Angel är en kombinationsmöbel som du kan använda under barnets tre första år.

Under babyns första månader kan du alternera med babysängen och babysittern och senare kan du använda den som matstol, alla möbler har ett gemensamt benstativ.

Som babysitter kommer barnet tack vare benställningen upp till samma nivå som de andra i familjen runt till exempel matbordet och kan tidigt vara delaktig.

Pris: 1 999 kronor hos Lekmer.se


Gung och vibration

Duet Rocker heter den senaste babysittern från Graco. Det är en babysitter med två olika funktioner; den kan ställas i ett lugnande och gungande läge eller ett mer stående läge med vibrationer. När du vill ändra funktion fäller du ner eller upp Rock Locks, som håller babysittern stående.

Lekbåge följer med och babysittern är utrustad med bälte. Klädseln kan tvättas. Passar barn från nyfödd till de väger ca 9 kg.

Pris: 995 kronor hos Lekmer.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.