Köpguider

Årets topplista: 20 bästa barnprodukterna 2014

Det har blivit dags att summera prylåret 2014. Vi har här utsett de 20 mest intressanta nyheterna för baby och barn som passerat BarnNet-redaktionen under året. Till vår hjälp har vi även haft tre toppbloggare; Anna Lavfors på Allt om barnvagnar, Sheila Nielsen på Barnplaggsguiden.se och Katarina Malmström Brown på Mini-Mansion.com. Varsågod, här är barnprylarna du inte vill missa!

Det här är nästa matstolsklassiker

Snygga och smarta Stokke Steps kommer användas i över 40 år, precis som sin föregångare Tripp Trapp. På ett finurligt sätt kan den här stolen växa med barnet och användas redan från nyfödd och med Stokke Bouncer kan även det lilla barnet sitta med vid matbordet. Allt eftersom barnet växer kan stolen byggas om för att passa de nya behoven.

Pris: 1 795 kronor för matstol, tillbehör tillkommer.

Köp den här!


4 ergonomiska bärsätt i en sele

Med bärselen Ergobaby 360 kan du bekvämt bära ditt barn i fyra olika bärpositioner, alla lika ergonomiskt riktiga för barnet. Du kan bära ditt barn på mage vänt inåt, på mage vänt utåt, på höften och på ryggen.

Pris: 1 395 kronor.

Köp den här!


Klämpåsar för hemlagad barnmat

Klämpåsar har blivit så populära bland föräldrar och barn att det nu finns återanvändningsbara klämpåsar för hemlagad barnmat. De fina Squeezeme-påsarna fyller du på gång på gång, bra för både din familj och för miljön.

Pris: 99 kronor för ett 2-pack.

Köp dem här!


Snygg blöjhink utan dyra refill-påsar

Ubbi kom som en efterlängtad nyhet för alla som tröttnat på både fula blöjhinkar i plast och dyra refillpåsar. Med Ubbi får du en snygg, luktfri blöjhink i lackerad stål och du kan använda vilken plastpåse som helst för blöjan.

Pris: Just nu 795 kronor (ordinarie pris 995 kronor)

Köp den här!


Vändbara resevagnen Vue

Baby Jogger Vue är den första paraplyvagnen vi sett som har vändbar sits. Det betyder att du kan köra barnet vänt mot dig, eller framåt. Att kunna ha barnet vänt mot sig är något som uppskattas när barnen är små.

Pris: 2 495 kronor.

Köp den här!


Helt rätt med reflekterande sufflett

Så enkelt, så genialt. Kronan gör hela suffletten i reflekterande tyg så att barnvagnen syns riktigt ordentligt i höst- och vintermörkret. I övrigt har suffletten samma funktioner och finesser som Kronans övriga suffletter.

Pris: 700 kronor.

Köp den här!


Snygga jeans som håller längre

Barnjeansen från Ossoami är inte bara ursnygga, de är också urstraka. De är förstärkta med Cordura på knäna och tål barns alla vilda lekar.

Pris: från 399 kronor.

Köp dem här!


Elastiska skospännen smart för små

Små barn kan inte knyta sina skor själva, samtidigt som det finns massor av fina barnskor med snörning. Nu löser Shoeps det problemet. Byt ut skosnörena mot de elastiska skospännena och barnen kan sätta på och ta av skorna själva.

Pris: 129 kronor.

Köp dem här!


Hopfällbar badbalja med smart propp

De flesta badbaljor är skrymmande, men inte Karibu . Den kan enkelt fällas ihop och blir då bara 6 centimeter hög och kan hängas på väggen när den inte används.

Dessutom har Karibu en smart propp som ändrar färg beroende på vattentemperaturen och hjälper dig att avgöra när det är lagom varmt för en baby.

Pris: Just nu 499 kronor (ordinarie pris 529 kronor).

Köp den här!


Ståbräda med stol

Att åka ståbräda kan vara jobbigt för små barn. Då är det bra att ståbrädan Bugaboo Comfort har en bekväm stol att vila trötta ben på.

Pris:1 349 kronor.

Köp den här!


Lättare att tolka med färgkodad temp

Brauns senaste örontermometer är inte bara snabb och bekväm att använda. Thermoscan 7 hjälper dig också att tolka temperaturen utifrån barnets ålder. För det som inte är hög feber hos ett större barn, kan vara det hos ett nyfött barn.

Pris:549 kronor.

Köp den här!


Fina motiv för både stor och liten

Garbo&Friends barnprodukter sticker ut ur mängden med sina härliga motiv. Här ser vi fiskar, fåglar och fjärilar och andra mönster på ett sätt som tilltalar både föräldrar och barn. Härligt och välbehövligt tycker vi.

Pris: 499 kronor för påslakanset.

Köp det här!


Lätt som en plätt att ta medicin

Tröstisars smarta överdrag för medicin i tablettform gör det lättare för barnen att svälja tabletterna. Med Svälja-lätt-tablett smakar tabletten frukt och den får en hal yta som gör att den glider ner lättare.

Pris: 49 kronor.

Köp dem här!


Nätt men komplett barnvagn

Babyzen Zen är en komplett duovagn men med väldigt nätta mått som hopfälld. Liggvagnen blir bara 15 centimeter hög när du fällt ihop den och sittvagnen 25 centimeter. En mycket smidig vagn om du åker mycket bil, tåg eller flyg och behöver fälla vagnen. Passar från nyfödd till barnet väger ca 20 kg.

Pris:6 199 kronor för chassi, liggkorg och sittdel tillkommer.

Köp den här!


Ekologisk och allergitestad textil

NG Baby Pure är en serie bäddtextilier för barn med känslig hud och med extra hänsyn till barn med allergi och astma. Pure rekommenderas till och med av Allergy UK, den brittiska astma- och allergiförbundet.

Pure-serien består av täcken, kuddar, madrasser, påslakan, spjälskydd, örngott och underlakan till vagga/barnvagn, spjälsäng och juniorsäng.

Pris: från 139 kronor.

Köp den här!


Rejäla reflexer för barnvagnen

Pogu barnvagnsreflexer får din vagn att synas 100 gånger bättre än utan. Pogu är också anpassade för att fästas på barnvagnens chassi och de är diskreta i dagsljus. En billig livförsäkring.

Pris: 99 kronor.

Köp den här!

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.