Köpguider

Årets 20 bästa nyheter för baby och barn 2015

Snyggare, snabbare och smartare – det är vad som kännetecknar årets bästa nyheter 2015. Det har blivit dags för oss att summera 2015 och utse de 20 mest intressanta nyheterna för baby, barn och föräldrar som passerat BarnNet-redaktionen under året. Till vår hjälp har vi även haft tre toppbloggare; Anna Lavfors på OmBarnvagnar.com, Sheila Nielsen på Barnplaggsguiden.se och Elin Edefrid på Barnvagnsblogg.com. Varsågod, här är barnprylarna du inte vill missa!

Britax Römer gör bältesstolen säkrare

Secure Guard en ny del på bältesstolen, som gör att den får ett fyrpunktsbälte vilket minskar krockkraften över barnets magen med upp till 35 procent vid en eventuell kollision.

Den första bältesstolen med Secure Guard är Britax Römer Kidfix II XP SICT. Den nya bältesstolen har även en XP-PAD-dyna på axelbältet som absorberar rörelseenergi vid en frontalkrock och den har det justerbara sidokrocksskyddet SICT. Dessutom kan lutningen på ryggen ställas.

Pris:från 2 895 kr. Säljs bara i fysisk butik, för återförsäljare besök Britax.se


Flexibel skönhet

Under 2015 har barnvagnsmärket Cybex börjat bli känt i Sverige. Framförallt är det modellen Cybex Priam som blivit populär (men även Cybex Balios). Cybex Priam är barnvagnen för ”den moderna familjen”, funktionsrik och med en snygg denim-liknande klädsel.

Sittdelen kan fällas till plant liggläge och användas från födseln upp till 17 kg. Sitsen kan sättas antingen framåt eller bakåt och den är så hög att vagnen kan köras intill ett matbod och få rätt höjd. Smidig i hopfällning med en hand.

Pris:14 497 kr hos Lekmer.se


Mat i påse utan kladd

Barnmat i klämpåsar blir allt populärare i Sverige. Men om du vill servera hemlagad mat och ändå servera i klämpåse? Då är Fill n Squeeze Matstation en ovärderlig hjälp!

Med Fill n Squeeze Matstation fyller du lätt klämpåsarna med ditt barns hemlagade favoritmat, utan en massa onödigt kladd. Passar för både fruktpuréer, yoghurt-smoothies och mosad barnmat. Påsarna är BPA-fria och tål frys, mikrovågsugn och flaskvärmare.

Pris: 995 kronor hos Lekmer.se


Luskam med uv-ljus

Nitview Ledcomb är en helt ny luskam. Den har UV-ljus som gör det lättare att se de vita äggen i ljust hår, och lättare att se löss som just sugit blod i mörkt hår.

Luskammen Nitview Ledcomb fungerar också effektivt genom att ljusenheten sitter ihop med en kam vars tänder är försedda med mikrokanaler där ägg och löss fastnar och på så sätt avlägsnas. Ytterligare en fördel är att ljusenheten även kan användas för att upptäcka löss och ägg på till exempel borstar, mössor och kuddar, där de kan överleva i flera timmar.

Pris:299 kronor hos Apotea.se


Mysigt säng för baby

Cocoon från Inovi är en praktisk – och snygg – babysäng som kan användas både hemma och på resan. Hemma kan den användas som dagbädd, både inne och ute i trädgården. Som resesäng är den liten och smidig att ta med, den väger bara 3,7 kg och så liten att du kan ha den som handbagage på flyget. Passar barn som väger upp till 10 kg.

Pris: 995 kronor hos Lekmer.se


Ståbräda med stol för alla barnvagnar

Det kan vara jobbigt att stå länge när man är liten. Då är det bra att det det finns ståbrädor med sits. Det som gör Bumprider Sit speciell är att den passar alla typer av barnvagnar!

Sitsen är dessutom justerbar i höjdled och avtagbar. Den har en fjädringsteknik som ger den en jämn och mjuk gång även på ojämnt underlag.

Bumprider Sit passar barn i ålder 2 till 5 år (upp till 20 kilo) och den finns i tre färger (svart, rosa och svart/grå).

Pris: 1 195 kr hos Bamba.se


Läcker maskin för perfekt välling

Svenska Diluo förenklar tillagningen av välling, ersättning eller gröt. Du får alltid rätt blandning av pulver och vatten och kan ställa in exakt temperatur. Tillagningen sker sedan automatiskt. Du fjärrstyr Diluo med en smartphone eller gör dina val direkt på maskinen. Efter max 19 sekunder är portionen klar att servera direkt i flaskan.

Och designmässigt är Diluo en dröm, passar in i de trendigaste köken. Finns i svart, guld och vit.

Pris: 3 495 kr på Diluos hemsida.


Barnvagnen som ger maximal flexibilitet

Nya Joolz Geo är något så smart som en duovagn, som enkelt kan göras om till en syskonvagn eller en tvillingvagn.

Som singelvagn har Joolz Geo en rymlig varukorg, som kan tas loss och bäras i ett bärhandtag. Vill du använda Joolz Geo som dubbelvagn byts den ut mot ytterligare en liggkorg eller sittdel, otroligt smidigt. Finns i fem färger.

Pris: 9 993 kr för en komplett singelvagn, och 12 434 kr för en komplett syskonvagn hos Lekmer.se


Lyxvagn för löpare

Varför köpa två olika vagnar bara för att du gillar att springa? Bugaboo Runner är ett chassi som är specialdesignat för löpning, men det passar till alla Bugaboos sittdelar. Klicka bara i sittdelen i Bugaboo Runner så är du klar att ge dig ut i löpspåret.

Med Bugaboo Runner kan du springa med barnet vänt mot dig eller vänt framåt. Styret är lätt att ställa efter din löpstil och handbromsen för att reglera farten är mycket smidig. Den perfekta joggingvagnen för både löpare och barn.

Pris: 7 199 kr för komplett Bugaboo Runner, eller 3 749 för chassi hos Babyshop.com


Mjuka armpuffar för små barn

Alla som försökt att sätta på ett blött barn armpuffar vet hur svårt det är, och hur obehagligt barnen tycker att känns. Med Strooems nya armkuddar Softies Float-bands slipper du det problemet.

Strooems ärmpuffar är nämligen klädda med mjukt tyg på insidan, vilket känns betydligt skönare mot den blöta huden. Armkuddarna har dubbla luftkammare och backventiler. De är gjorda i pthalatelfri PVC och följer gällande säkerhetsföreskrifter. Softies Float-bands finns i två storlekar: 0-2 år samt 2-6 år.

Pris:99 kr hos Swimpartner


Smarta Taga

Taga är ett transportmedel för barnfamiljen som kombinerar cykel och barnvagn på ett nytt, roligt och praktiskt sätt. Du kan använda den som cykel när ni ska till stan. När ni är framme gör du om den till barnvagn och tar med cykeln. Taga kan med fördel tas med på tunnelbana, tåg och buss.

Du kan använda Taga med sits för ett barn, ha två sitsar och köra två barn eller använda den med babyskydd.

Pris:17 395 kr hos Taga Bikes


Babybjörn One har blivit ännu bättre

Den nya versionen av Babybjörn One har en rad förbättringar baserade på feedback från föräldrar.

Precis som tidigare har Babybjörn One fyra bärlägen; barnet kan bäras på ryggen eller magen och passar från nyfödd upp till tre år. Det som är nytt är bland annat: ett delvis nytt utseende med en ergonomisk benställning och bred sittyta för barnet samt bekvämare vaddering i axelremmarna och rejälare midjebälte för bättre tryckavlastning för bäraren.

Pris: 1 495 kr hos Lekmer.se


Smart 3-i-1 potta

Ubbi är sedan tidigare känt för sina snygga blöjhinkar och under 2015 har man lanserat en rad nya badrumsprodukter. Den vi gillar mest är 3-i-1-pottan. Den har en stilren och snygg design, vit med dekorkant i många olika färger. Men framförallt är den funktionell!

Du får en rejäl och stadig potta som är något högre än normalt. När du inte använder den som potta kan det bli en lika stadig och hög badrumspall. När barnet är för stort för pottan använder du toppen som toasits. Mycket smidigt!

Pris:499 kr hos Lekmer.se


Twistshake – den smidiga nappflaskan

Twistshake är mer än bara en snygg nappflaska i många olika färger. Den löser en rad vardagliga småproblem.

Den har en pulverbehållare för förvaring av välling eller ersättning, så att du har allt på ett ställe. Twistshake är även utrustad med en mixer som ser till att det inte blir några klumpar i vällingen.

Dessutom är flaskan greppvänlig för barnet och håller värmen längre tack vare den lite kraftigare plasten. Dinappen är av anti-kolik-modell och finns med fyra olika flödeshastigheter.

Pris:från 99 kr hos Lekmer.se


Sköna kläder för de allra minsta

Beibamboo designar bebiskläder med barnets bästa i åtanke och är designade för att passa även prematura barns behov. Beibamboo babykläder är tillverkade av mjuk ekologisk bomull och hudvänlig bambu, sömmarna är skavfria och storlekarna justerbara, vilket förlänger plaggens livslängd.

Beibamboo har två kollektioner; en för prematura barn / neonatalavdelningar med extra fiffiga lösningar för dessa barns behov och en kollektion för alla barn upp till 2,5 år.

Babykläder med omtanke!

Pris: från 150 kr hos Ride it barefoot


Comeback för Easywalker

Med barnvagnsmodellen Mosey är Easywalker åter i rampljuset. Easywalker Mosey är en smidig barnvagn med lättviktschassi och stora punkteringsfria hjul. Framhjulen är svängbara samt låsbara och vagnen är utrustad med justerbart teleskophandtag. Det här är en nätt barnvagn för dig som åker mycket kommunalt eller vill att vagnen ska ta liten plats i bilen, till exempel. Att vagnen är nätt och lätt att köra gör det också till en utmärkt resevagn.

Easywalker Mosey fungerar också utmärkt som liggvagn, om du kompletterar med en liggkorg. En nätt och komplett barnvagn!

Pris: från 4495 kr hos Jollyroom.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.