Köpguider

10 roliga leksaker i kartong

Leksaker i papp var en av de stora trenderna på årets Formex-mässa. Nu finns dockskåp, bondgårdar, lekhus, pyssel och till och med möbler i återvunnen kartong. De nya leksakerna i kartong har många fördelar: de främjar kreativitetet eftersom barnen själva får bygga dem. De går att vika ihop och stuva undan när baren inte leker med dem. Och inte minst, de är miljövänliga eftersom de är gjorda av återvunnet material och de är helt komposterbara. Här är våra 10 favoriter bland leksaker i papp!

Melrose place

I det här vackra docksåpet bor dockorna bra. Möbler, som förstås också är i papp, följer med. Krooom heter tillverkaren och det finns en lång rad varianter av dockskåp i olika storlekar och med olika inredning och tillbehör.

Pris: 359 kronor hos bl a webbutiken Vindagården


Skapa själv

Calafant har enkla pappleksker som dinosaurie, brandbil, flygplan och hus. Modellerna är utstansade och lätta för barnen att själva bygga och dekorera med färg, paljetter och tyg och annat pysselmaterial som finns hemma.

Pris: 60 kronor hos ABC Leksaker


Kombi: spis + tvätt

Genialt, en två-i-ett-leksak! Spis på ena sidan och tvättmaskin på andra, det är ju precis vad man behöver när det är lite compact living i lekhörnan. Självklart går både ugnsluckan och tvättluckan att öppna.

Pris: 375 kronor hos The Tiny Universe


Pirater i pappskepp

Kliv ombord på ett äkta piratskepp med ankare, ratt och kajutta. Skeppet hålls ihop med små snören och är enkelt att montera ner. Kartongkanterna är behandlade för att undvika skärsår. Skeppet kommer omålat, det är barnens jobb, däremot behövs vuxna vid monteringen.

Pris: 529 kronor hos bl a webbutiken Vindagården


Måla själv

Ett eget slott, men du får själv både bygga och måla det. JoyPacs leksaker i återvunnen kartong kommer alla omålade och omonterade.

Pris: ca 460 kronor, säljs bl a hos webbutiken Vindagården


Hjälp, det binner!

En brandstation i papp, att både bygga och måla själv. Brandstationen är 73 centimeter stor och passar att användas med de flersta småbilar. Fungerar även som garage, skulle jag tro.

Pris: 299 kronor hos EkoLeko.se


Borg för böcker

Det här är ingent mindre än en bokhylla i kartong. Varje hylla klarar att bära cirka 10 kilo böcker och tidningar.

Självklart går det lika bra att använda borgen som hem till riddare och prinsessor.

Pris: 550 kronor hos bl a webbutiken Vindagården


Låt boken bli ett hus

Fäll tillbaka bokens omslag tills magneterna möts och vips förvandlas boken till ett enkelt dockskåp med fyra rum. Ett stilrent kök leder in till vardagsrummet där dockorna kan umgås. I anslutning till det bekväma sovrummet ligger badrummet som bjuder på en underbar utsikt över staden. Ett dockskåp att ta med. Heter The Tiny Dollhouse.

Pris: 375 kronor hos The Tiny Universe

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.