Tips

11 roliga eko-leksaker

Ekologiska leksaker
Hittills har vi inte sett så mycket av eko-tänket när det gäller leksaker. Fast det börjar faktiskt dyka upp både fina, roliga och finurliga leksaker, där hänsyn tas till miljön vid tillverkningen. Här har vi samlat våra 11 favoriter.

Visst nappar det!

Träpussel i fina färger som kan byggas ihop till valfri form – eller till en fisk! Pris: 597 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Fantastiskt sagoslott

En gedigen träborg från Kinderkram i lekfulla former, med dokumenterat giftfria färger och lacker. 13 stabila delar att kombinera fritt. Pris: 1 950 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Soldriven miniracer

En liten soldriven bil som får upp världens fart i solljus, eller under en stark lampa. När ljuset når solpanelen omvandlar den energin till elektricitet som snurrar igång motorn och hjulen. Pris: 160 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Returpapp till rymden

Stor raket i returpapp från Paperpod, som rymmer minst två småttingar. Rymdraketen levereras som ett platt paket och kan enkelt vikas ihop och ställas undan när den inte används. Pris: 450 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Ekologisk gosegris

Giftfri och handgjord gris i ekologisk bomull och lammull. Pris: 359 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Regnbågsrör

Använd som bro, tunnel, staket, hus, vagga, hinder … 12 delar i olika färger, den största är 18 cm hög och 38 cm lång. Tillverkad av Grimms och prisbelönt för sina pedagogiska egenskaper. Gjord av återplanterade träd, samt målad med giftfria och miljövänliga färger. Pris: 579 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Miljövänlig majs

Giftfria och miljövänliga byggbitar av majsstärkelse – det nya Lego? Färgat med giftfria livsmedelsfärger. Här levererad som byggsats med hela 700 bitar. Bitarna fuktas och du kan klippa, skära och forma bitarna hur du vill. Materialet fäster på både trä och papper. Pris: 169 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Flygplats i gummiträ

Flygplatsen från Plan Toy är tillverkad av återanvänt gummiträ, samt målad med miljövänliga och giftfria vattenbaserade fäger. Pris: 795 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Ekologisk fingerfärg

Rita med fingrarna, pensel, kork, svamp, eller varför inte potatis? Färgen från tyska Ökonorm innehåller endast naturliga ekologiska ingredienser och är helt giftfri. Pris: 129 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Skimrande silke

Lektyger i silke kan användas till nästan vad som helst! Råsiden från Kina, färgat i USA med färger dokumenterat fria från skadliga kemikalier och tungmetaller. Pris: 375 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Ballongbåt

En liten träbåt som drivs av en ballong. Prisbelönt i Tyskland och går att använda både inomhus och utomhus. Pris: 149 kr Mer info om var du kan köpa produkten.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.