Köpguider

15 smarta simhjälpmedel – mer än armpuffar och simdynor

Sommaren är här och det är tid för många barn att börja lära sig simma. Här har vi samlat en massa smarta simhjälpmedel och flythjälpmedel, som kan hjälpa barnen att känna sig trygga i vattnet och underlätta vid siminlärningen. Här hittar du allt från armpuffar och simdynor till flytbaddräkter och badstolar. Tänk på att detta är just hjälpmedel. Lita aldrig på att ett sim- och flythjälpmedel bär ett barn i vattnet. Lämna aldrig ett barn utan uppsikt i eller intill vatten.

Flyt med grodor

Ett roligt simhjälpmedel i grodinspirerad design, för barn över fyra månader. Armsimdynorna är gjorda av miljö- och hudvänligt skumgummi. För barn som väger mellan 7 och 30 kilo.

Pris:218 kr hos Sporttime.se


Fiffig flytbaddräkt

Swimcoach flytbaddräkt är ett hjälpmedel för barn som ska lära sig att simma. Flytbaddräkten hjälper barnen att flyta i vattenytan, samtidigt som armar och ben har fritt rörelseutrymme för simtag. Swimcoach flytbaddräkt finns i fyra starka färger för att barnen ska vara synliga vid vattnet.

Flytbaddräkten finns i tre storlekar:2-4 år (92-108 cm, 15-20 kg), 4-6 år (108-120 cm, 18-27 kg), 6-8 år (129-136 cm, 25-34 kg).

Pris:299 kr hos Apotea.se


Ta hjälp av delfiner

Simhjälp i form av två delfiner i blått, vilket fästs på ryggen. Passar lika bra på stranden som i simhallen. Den här simdynan klarar en vikt på 18-30 kilo och finns även i färgerna röd och rosa. Hos Lekmer kan du hitta flera roliga sim- och flythjälpmedel.

Pris:129 kr hos Lekmer.se


Uppblåsbar badstol

Det här är en uppblåsbar badstol från Bestway, vilken små barn ska sitta stadigt i tack vare hål för ben och huvudstöd. Ditt barn rekommenderas vara 0-1 år för att använda simringen.

Pris:99 kr Lekmer.se


Hjälp, en haj!

Lär ditt barn att simma med SwimFin, simhjälpmedlet som även är avsett att fungera som vattenleksak. SwimFin vill inspirera ditt barns fantasi och lek och ge större självförtroende i vattnet. Lämpligast för barn mellan 15-30 kilo.SwimFin finns i färgerna grå, svart, röd och rosa.

Pris:349 kr Lekmer.se


Säker simkrage

Det här är en simkrage, för lite större barn som ska lära sig simma. Kroppens naturliga flytkraft utnyttjas och inlärningstiden har setts minska. Simkragen kan hålla en kroppsvikt mellan 40 och 45 kilo. Simkragen är utrustad med två säkerhetsventiler och de två åtskilda luftkamrarna är menade att öka säkerheten och simkragen ska hålla huvudet lodrätt över vattnet.

Pris:192 kr hos Sporttime.se


Simbräda av skumgummi

När det är dags att träna bentag underlättar det mycket om barnen har en bra simbräda att hålla i. Här ser du Simbräda Kids, i skumgummi som har de rätta måtten för att passa barn. Med simbrädan kan du som förälder hjälpa barnen att få till de rätta bentagen, och de kan också öva själva och känna sig trygga i vattnet. Dessutom är simbrädan kul att leka med i vattnet.

Pris:99 kr hos Sporttime.se


Smidig simväst

Simvästen Swimmy passar bra för att lära barnen det som kallas optimalt vattenläge, vid simträning. Simvästen har breda kardborrefästen med steglös anpassning och går enkelt att dra på och av. Simvästen Swimmy finns i två storlekar:Swimmy Mini: ålder 1-4 år, vikt upp till 20 kg, kroppslängd ca 86-104 cm.Swimmy Midi: ålder 5-8 år, vikt 20-30 kg, kroppslängd ca 104-128 cm.

Pris:378- 385 kr hos Sporttime.se


Simväst som växer

Flyt- och simvästen Sindbad ger stor rörelsefrihet i vattnet för barnet. Tack vare två kardborrestängningar på axlarna och i sidorna, kan västen anpassas efter barnets kroppsform och stprlek så att den sitter både bekvämt och säkert. Flyt- och simvästen är anpassad för barn, ungdom och vuxna och finns i tre storlekar:Barn: 2-6 år, upp till 30 kg.Ungdom: 6-12 år, vikt 30-60 kg.Vuxna: över 60 kg.´Pris:från 226 kr hos Sporttime.se


Stol för baby

Det här är en babysimstol med kudde bakom ryggen från Zoggs. Babysimstolen är till för de allra yngsta badarna, passar barn i åldern 3-12 månader.

Pris:295 kr BigBaby.se


Simbälte som simhjälp

Simbältet finns i två utföranden, för barn upp till 30 kilo, utrustat med 4 flytkroppar eller upp till 60 kilo, utrutstat med 6 flytkroppar. Simbältet har steglöst justerbart för att sitta säkert och bekvämt, oberoende av hur stort barnet är.

Pris:125 kr hos Sporttime.se


För alla åldrar

Klassiska Speedo-armpuffar i PVC-plast och utrustade med säkerhetsventil, som gör det svårare för luften att pysa ut. Speedos armpuffar finns i fyra olika storlekar, den största för barn och ungdom som väger över 50 kg, något som är ganska svårt att hitta.

Speedos armpuffar finns i följande storlekar:0–2 år (upp till 15 kg)2–6 år (upp till 25 kg)6–12 år (upp till 50 kg)Över 12 år (över 50 kg)

Pris:79 kr hos Cdon.com


Böjlig flytstav

Det här är ett hjälpmedel som ofta används i simskolan. Den kallas flytstav, flytpinne eller flytkorv, och är en lång böjlig skumcylinder. Den kan användas på många olika sätt i vattnet för att öva både vattenvana och t ex ryggsim. Levereras i osorterade färger, blå, lila, rosa och gul. Mått: 150 cm lång, diameter 6.0 cm.

Pris:49 kr hos Simbutiken.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.