Köpguider

16 solskydd för barn

Visste du att vi får mer än 80 % av våra solskador före 18 års ålder? Med de siffrorna i bakhuvudet är det inte frågan OM, utan HUR man väljer att skydda sina barn från skadliga strålar. Här har vi samlat 16 varianter av solskydd.

Sportig dräkt

Swimsuit med lång ärm och solskyddsfaktor 50+, tillverkad i ett mycket mjukt och svalt material som torkar snabbt. Tål maskintvätt 40 grader. Finns i storlek 68/74 och 116/122.

Pris: 499 kr hos www.aussies-finest.se


Klocka solen

UV-klocka med id-funktion, där djuret i mitten av klockan ändrar färg beroende på hur mycket UV-strålning det är i luften. Dessutom kan föräldern skriva telefonnummer med vattenfast penna i det vita fältet. Finns i rosa och blått.

Pris: 69 kr för 2 st hos www.zunblock.se


Fint tryck

Badtröja med solskyddsfaktor 50+ med flera olika härliga tryck och färger. Matchande byxa och keps finns att köpa till.

Pris: 299 kr hos www.sunmate.se


Extra flyt

Hel dräkt med inbyggd flythjälp från Zunblock. Solskyddsfaktorn är 50+ och flytkuddarna kan enkelt plockas ut om dräkten enbart ska användas som soldräkt. Finns i storlekarna S, M och L. Observera att dräkten ska användas som flythjälp och att det inte är någon flytväst.

Pris: 499 kr hos www.zunblock.se


Ridå!

Skydda bebin med Kurtis Baby Peace solskyddsfilt i ekologisk bomullstrikå med svart tryck. Baby Peace hängs på vagnen med ringar som passar alla barnvagnar och försluter inte helt – snoddarna används vid blåsigt väder eller då du vill täcka ena sidan helt. Svenska konstnärer designar motiven på Kurtis tryck. Tyget spärrar 99,5 % av UVA- samt 99,7 % av UVB-strålning.

Pris: 395 kr hos www.ecoloco.se


Klassikern

Varför komplicera det? Fäll upp ett parasoll istället och njut i skuggan! Sunmates parasoll har solskyddsfaktor 50+ och väger bara 1,6 kg. Är alltså enkelt att ta med sig på utflykten.

Pris: 369 kr hos www.sunmate.se


Hela gänget i skuggan

Familjetältet kräver ingen montering utan är en s k pop-up-modell, som efter användning enkelt viks ihop igen. Solskyddsfaktorn är graderad till 50+ av Australiska strålskyddsinstitutet. Familjetältet har ett blixtlås på baksidan vilket gör att man kan släppa in eller utestänga vinden. På utsidan av soltältet finns det fickor att lägga sand i för att öka stabiliteten. Fyra tältpinnar följer också med. Levereras i en väska som kan bäras på axeln eller på ryggen.

Familjetältets mått: H 120cm L 220 x B 125 x H 120cm. Vikt: 3,0 kg.

Pris: 795 kr hos www.sunmate.se


Badrock med skydd

Solkatts kläder är tillverkade av textilen Solarweave® som ger solskyddet 50+. Textilen, som består av 100 procent nylon, skyddar upp till 97 procent mot UV-strålning. Kläderna är luftiga och sköna mot huden eftersom det andas. Tyget är snabbtorkande, fläckavvisande och har fått högsta betyg i allergitest för känslig hud. Solrocken med huva finns i storlekarna 86/92 och 98/104.

Pris: Solrock med huva: 525 kr hos www.solkatt.nu


Fin och skyddad

Färgrann strandklänning i bomull/lycra med UPF 50+. Finns för barn mellan 0-8 år och kommer från svenska Sunmate.

Pris:279 kr hos hos www.sunmate.se


Helrätt i helklätt

Luftig och sval babydräkt med solskyddsfaktor UPF 50+. Sparkdräkten skyddar lika bra i torrt som vått tillstånd. Tryckknappar i grenen för att underlätta blöjbyte. Långa ärmar och långa ben. Finns i flera olika färger och i storlek 62-80.

Pris: 299 kr hos www.aussies-finest.se


Mot sol och kryp

Sun-Net från Sunshine Kids skyddar både mot UV-strålar (UPF 50+) och insekter för barn i sulky, barnvagn eller i babyskydd. Nätet är maskintvättbart och ”andas”. De elastiska sidorna spänner åt så att ingen liten insekt ska kunna flyga in och störa. Passar alla vagnar.

Pris:75 kr hos bl a www.familjetorget.se


Ta tempen på solen!

En liten smart mätare som mäter hur mycket uv-strålning du eller dina barn utsätts för. Den kan också ställas in så att den larmar efter att den exponerats en viss mängd uv-strålning. Mäter även temperatur och har inbyggd klocka samt timerfunktion.

Pris:235 kr hos www.smartasaker.se


Skönt i bilen

Seat-Shade från Sunshine Kids blockerar solen bakifrån och ovanifrån, samtidigt som det finmaskiga nätet på sidorna filtrera solens strålar utan att skymma utsikten för den lilla. Skyddet kan även vikas bakåt när den inte används.

Pris:95 kr hos bl a Pris:75 kr hos bl a www.familjetorget.se


Dra för gardinen!

Babynap är en dansk produkt som skyddar mot vind och solljus. Den kan enkelt monteras på alla sitt- och kombivagnar och finns i flera olika färger.

Pris: från 189 kr hos bl a www.lillaw.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.