Köpguider

18 söta små stolar och pallar för barn

Åtminstone en, men gärna flera stolar är bra att ha i barnrummet. Små barnstolar till ett pysselbord eller fikabord, en bra stol till det lilla skrivbordet eller bara en fin och praktisk avlastningsstol. Utbudet är stort, och här har jag valt ut 18 stolar och pallar med varierad design, färg, material och prisklass, som inspiration. Allt från Ikea till Kartell, från vitt till multifärgat och från budgettips till designerlyx!

Modern retro

Jox är Lekmers eget märke inom inredning, och bl a finns den här söta barnmöbeln med stol och bord. Det är en vitlackerad stol för barn, med klarlackade ben och en oktagon utskuren i stolsryggen. Stolen har lätt utställda ben för extra stabilitet.

Pris: just nu 479 kr (ord. pris 599 kr) hos Lekmer.se


Glittrigt för små

Jabadabado gör de här fina stolarna, som passar extra bra för de minsta barnen eftersom sitthöjden bara är 23 cm. Välj mellan läderimitation i silver, eller rosa med silverdetaljer.

Pris:just nu 599 kr hos Bamba.se


Lilla Åland i 3 storlekar

Fina pinnstolen Lilla Åland från Stolab har fått en lillasyster. Barnstolen finns nu i en lägre variant för de yngsta med en sitthöjd på 33 cm. Modellen heter Lilla Åland Låg och är i lackad björk. Om du vill ha en komplett barngrupp så passar bordet Emma bra till.

Pris:1 610 kr hos Svenssons.se.


Stilren pastell

Metallstolen I‐Sit är från danska Sebra och du hittar den hos bl a Miniroom. Utöver den här lila pastellfärgen finns stolen även i en blågrön pastellfärg. Det här är en grafiskt och stilren metallstol som finns i två storlekar, small och large.

Pris: 799 kr hos Miniroom.se


Piffiga pallar

Från Micki, mest kända för sina leksaker, kommer de här söta pallarna. En pall är lätt att placera och bra att ta fram när fler barn är på besök. Sitthöjden på Mickis pall är 33 cm.Den mjuka sitsen har avtagbar klädsel för lätt rengöring.

Pris:just nu 259 kr (ord. pris 349 kr) hos Bamba.se


Tidlös design

Nils är en serie fina möbler för både vuxna och barn med tidlös design. I serien finns bl a en enkel pall, samt en söt pinnstol och pinnsoffa med tillhörande barnbord.

Pris: 299 kr för pall, 495 kr för stol, 695 kr för bord och 995 kr för soffa hos Mio


Victoriansk stil

Den här viktorianskt inspirerade barnstolen i lackerat trä har vadderad stolsdyna och finns i rosa och blå hos Sprall. Stolen passar bra vid såväl skrivbord som ett litet fikabord, eller varför inte ha den som fristående avlastningsstol?

Pris: 550 kr hos Sprall


Snygga stjärnor

Star från Kids Concept är en enkel vit stol i trä, med urstansade stjärnor i ryggstödet. Stolen passar ihop med bordet Star. Både bord och stolar finns även i ljusblått, grönt och rosa.

Pris: 499 kr hos Lekmer.se


Retro-stol

Det här är en klassisk och stilren stol tillverkad av stålrör och med träsits. Utöver denhär turkosa färgen finns stolen även i rosa, lila, röd och vit färgställning, hos Sprall.

Pris: 950 kr hos Sprall


Favorit i plexi

Philippe Starcks kända stol Louis Ghost från Kartell finns även i en version för våra små ‐ Lou Lou Ghost. Den lilla versionen har ärvt sin stamfaders klassiska design, material, hållbarhet och ergonomi, vilket ska medföra att den lär barn använda små stolar med vuxna former.

Pris: 935 kr hos Svenssons.se.


Designklassiker

En designerdröm för barnrummet! Plaststolen Panton Junior från Vitra är barnvarianten av Verner Pantons mest kända och självbetitlade stol. Stolen finns i ett flertal färger, är praktisk och lätt att torka av och fungerar lika bra inomhus som utomhus.

Pris: 1 680 kr hos Länna Möbler


Budgettips!

Ikeas färgglada stol som går under samma namn, Färgglad, ger barnrummet ordentligt med färg. Stolen är designad för utomhusbruk, men fungerar lika bra inomhus. Stolen är stapelbar och är lätt att torka av och göra ren.

Pris: 99 kr hos Ikea


Hela familjens favorit

Sitt‐ och lekmöbeln Wuff är det senaste tillskottet bland Eero Aarnios hundfigurer. Hunden är tillverkad i hållbart, helt återvinningsbart material och är enkel att hålla ren. Den är lika populär hos barn som hos vuxna, då den även klarar en vuxens vikt.

Pris:895 kr hos Familyroom.se


Fint från Flexa

En läckert designad barnpall med ben i skandinavisk ask. Flexa Play är en komplett samling möbler för barn i åldrarna 0‐5 år, där du kan mixa och matcha pallar, bord och färger!

Pris: 499 kr hos Miniroom.se


Inne och ute

Det här är en handgjord stol i stål och flätade nylontrådar, från Burkina Faso. Stolen passar lika bra i barnkammaren som i trädgården. Titta in hos Sprall för ett flertal olika färgställningar och matchande bord.

Pris: 695 kr hos Sprall

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.