Köpguider

20 prylar för en lyckad picknick med barnen

Nu är våren och sommaren här och vi packar ryggsäckarna med en god picknick och ger oss ut på utflykt i det gröna. Packa med praktiska glasflaskor med silikonhölje, mattermosar som håller värmen bra och tåliga emaljmuggar. Här finns även tips på praktisk och fukttålig picknickfilt och smidig kylväska som kan fästas på vagnen. Trevlig utflykt!

Glasflaska med silikonhölje

En rejäl glasflaska med silikonhölje, vilket gör den både tålig och lätt att greppa. Korken har ett uppfällbart sugrör och höljet är graderat på utsidan. Flaskan är från Lifefactory och du hittar den i flera färger hos Lapland Eco Store.

Pris: 389 kr hos webbutiken Lapland Eco Store


Lunchbox i återvinningsbar plast

Lunchlåda i återvinningsbar plast (HDPE), från norska Blafre. Till lunchboxen medföljer ett matchande textilband. Lunchboxen tål maskindisk men bör ej användas i microvågsugn.

Pris: 169 kr hos Babyshop.com


Söt mugg

Den här mönstrade muggen från Rice finns i många mönster och färger hos Babyshop. Muggarna är av melamin och tål maskindisk.

Pris: 45 kr hos Babyshop.com


Fiffig mattermos med egen spork

En färgglad mattermos av rostfritt stål från Skip Hop. Mattermosen håller barnens mat varm eller kall och kommer med en spork, sked + gaffel. Den inbyggda bestickhållaren passar de flesta bestick och termosen håller värmen i mellan fem till sju timmar. Titta in hos Brands for Kids för att se termosen i ett flertal kul djurmotiv.

Pris: 229 kr hos Lekmer.se


Tre i ett

Barnbesticken Trebimbi Click går praktiskt att klicka ihop som Lego-bitar och är lätta att hålla reda på i picknick-korgen. Besticken är av rostfritt stål och plast. Italiensk design av Sandro Rivadossi.

Pris: 199 kr hos webbutiken Houseofhedda.com


Packa i traktorn

Lunchlåda i återvinningsbar plast, från norska Blafre. Till lunchboxen medföljer ett matchande textilband. Lunchboxen tål maskindisk men bör ej användas i microvågsugn.

Pris: 169 kr hos Babyshop.com


Fridge-to-go

Smart och behändig liten kylväska, fridge-to-go, för barnens mat och dryck. Integrerade kylblock håller innehållet kallt i upp till åtta timmar. Kylväskan finns i två storlekar och kan praktiskt hängas på t ex barnvagnen.

Pris: 279 kr hos webbutiken Barnresebutiken.se


Skålar i bambufiber från Medveten Mini

Hos Medveten Mini hittar du ekologiska och giftfria produkter för barn. Här ett set med fyra skålar, tillverkade av bambufiber. Materialet är tåligt och hållbart som plast men komposterbart, miljövänligt och säkert för ditt barn att använda. Perfekt för en utflykt som en picknick i det gröna eller i skidbacken.

Pris: 389 kr hos webbutiken Medvetenmini.se


Fukttålig picknickfilt

Praktiskt picknickfilt med mjuk ovansida och fukttålig undersida. Filten rullas lätt ihop när den inte används och har ett smart transport- och förvaringsskydd. Hos Barnresebutiken finns filten i tre färger och mönster, här finns även mycket annat för vårens och sommarens utflykter.

Pris: 179 kr hos webbutiken Barnresebutiken.se


Charmig lunchlåda

Charmig lunchlåda från franska Moulin Roty. Du hittar den hos Krabat.

Pris: 205 kr hos webbutiken Krabat.se


Ta med snackskålen på picknick

Fyll snackskålen från Skip Hop med godsaker till picknicken. Den smarta skålen har ett greppvänligt handtag och finns även som apa, nyckelpiga och uggla.

Pris: 129 kr hos Babyshop.com


Festliga papperstallrikar

Set med åtta festliga papperstallrikar från Meri Meri. Lätta att ta med i picknick-korgen och på utflykten. Titta in hos Syster Lycklig för ett urval kul mönster och färger, vilka passar lika bra till fest som till vardags.

Pris: 55 kr hos webbutiken Systerlycklig.se


Emaljmugg med Muminmotiv

Emaljerad mugg med Muminmotiv från finska Muurla. Passar bra att de med på utflykten, eller ha hemma vid matbordet. Emaljmuggarna finns i många Muminmotiv hos Nellis Presenter.

Pris: 159 kr hos webbutiken Nellispresenter.se


Retro-inspirerad matbox

Retro-inspirerad matbox i stål och i form av en väska, från norska Blafre. Väskan passar bra att packa matsäcken för utflykten i, samtidigt som den fungerar fint som leksaksförvaring i barnrummet.

Pris: 129 kr hos Babyshop.com


Rostfri nappflaska

Rostfria flaskorna Pura Kiki är ett miljömedvetet val för dig och din baby, tillverkade av anti-bakteriellt rostfritt stål. Till skillnad från andra nappflaskor är Kiki 100 procent plastfri. Flaskan är kompatibel med de flesta pipar från märken som Avent, Dr. Brown och Mam.

Pris: 185 kr hos webbutiken Lapland Eco Store


15 söta ryggsäckar

Sen behövs en bra ryggsäck att packa den fina matsäcken i. På bilden ser du en retroryggsäck från Norska Blafre. Den och andra fina modeller hittar du här: 15 fina ryggsäckar för barn


Låt mig ge dig fler tips!

Jag heter Katarina Malmström Brown och är BarnNets inredningsskribent. Jag jobbar som inredningsdesigner och fotograf och driver egna företaget Mini Mansion, med säte i Stockholm och London. Och inte minst, är jag mamma till två fantastiska killar!

I mitt företag Mini Mansion hjälper jag familjer att inreda babyrum, barnrum och lekrum. Jag brinner för att skapa vackra rum för baby och barn, där barn får vara barn, samtidigt som rummet har en genomtänkt inredning, är roligt, mysigt och funktionellt.

Besök gärna Mini Mansions webbsida för mer information.

Och följ min blogg för fler tips och mer inspiration för barnrummet!

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.