Köpguider

22 smarta prylar för barnsemester

Resesängar, resevagnar och portabla stolar … Visst är det härligt att resa med barn, men det går inte att sticka under stol med att det är en riktig utmaning att få med sig allt. Här har vi samlat våra bästa tips på smarta prylar som kan underlätta när du semestrar med småttingar.

Solskydd för vagnen

Har du en vagn där sufletten inte räcker till för att ge skugga åt barnet? Då ska du skaffa Cludys extra solsuflett med 70% UV-skydd. Den kan sättas på så gott som alla vagnar och ger den skugga som behövs i sommarsolen.

Pris:350-500 kronor

Här finns kontaktinfo till Cloudy och återförsäljare.


Egen resväska

Engelska Trunki gör roliga resväskor för barn – väskor som man både kan packa i och åka på. Finns i flera fäger.

Pris: ca 500 kronor. Här hittar du svenska återfärsäljare.


Reseskydd för vagnen

Det händer alltför ofta att barnvagnen går sönder under flygresan. Den kan komma fram smutsig, vind och skev eller rent av helt trasig. PramPack är väska på hjul som skyddar barnvagnar under flygresan. Väskan har tagits fram tillsammans med Norwegian, SAS och småbarnsfamiljer. Passar alla typer av barnvagnar.

Pris: ca 1 700 kronor.

Här hittar du mer info om PramPack och återförsäljare.


Skötväska och babysäng.

Baby Travel 2 i 1 från Delta Baby/RollAbout är en skötväska med en smart skötbädd. Dessutom kan den göras om till en babysäng med rejäla kanter. Passar barn upp till 6 månader.

Pris: Cirka 800 kronor.

Här finns kontaktinfo för Delta Baby/RollAbout och återförsäljare.


Fiffig förslutningsbar påse.

Ingen mer osande blöja i handbagaget… Litet paket med styckförpackade förvaringspåsar med praktisk förslutningsetikett, till exempel för använda blöjor, smutsiga kläder eller bananskalet.En smidig förpackning som är lätt att ta med! Biologiskt nedbrytbara till 100 % – och dessutom snyggt designade.

Pris:35 kronor för ett paket om 8 påsar hos AddCasea>


Håll koll på busungen.

2-in-1 från Goldbug är en bekväm gåsele för barn utformad som ett kramdjur/ryggsäck. Föräldern håller i kramdjurets svans och barnet är i trygga händer, exempelvis på stökiga flygplatser eller i en bullrig storstad. Selen har en liten ficka med kardborreknäppning baktill och är tillverkad med fyra rejäla spännen. Passar till barn mellan ca 12 månader och ca 3 år.

Pris:Cirka 300 kronor.

Här finns kontaktinfo för Goldbug och återförsäljare.


Kamouflagefärgad säng på hjul.

Koelstras resesäng är smidig att ta med på resan. Enkel att fälla upp och packa ihop – och lätt att ta med sig tack vare hjul på ena sidan. Sängen kan dras precis som en resväska, eller bäras i handtag. Förvaringsväska och madrass ingår. På ena kortsidan finns en lucka med dragkedja som kan öppnas och där barnet kan krypa ut och in själv. Rekommnderas för barn upp till 2 år.

Pris:Cirka 1 000 kr hos Babyland


Koll på innehållet.

En nätväska från Sunshine Kids som gör det lätta att organisera alla saker när man är ute med barnvagnen. Två isolerande flaskfack håller drycken varm eller kall. Tre olika djup på fickorna förenklar om man har stora eller små saker med sig. En stor ficka för t ex leksaker eller blöjor, två mindre fickor med dragkedja varav en helt dold för t ex mobiltelefon eller nappar. Passar alla vagnar och fästs med kardborrband.

Pris:Cirka 200 kr.

Här finns kontaktinfo för Sunshine Kids och återförsäljare.


Sovtält för småttingar

Nomades resesäng fungerar även ute, det är uv-säkert och är försett med myggnät. Dessutom är det lätt att ta med, väger bara 2,4 kilo. Passar för barn i åldern 0-3 år.

Pris: 1 249 kronor hos Babyland.


Skydda mot sol – och insekter.

Axel & Ida har ett smart solskydd kombinerat med insektsnät som passar för alla barnvagnar. Det ger ett UV-skydd på 50-99 %(nätdelen 50 % och den svarta textildelen 99 %).

Pris: Cirka 450 kronor.

Här finns kontaktinfo för Axel&Ida och återförsäljare.


Bär bekvämt.

Vagn kan vara bökigt på resan – i storstäder och på flygplatser kan det vara smartare med en bärsele. Ska du bära mycket, välj en modell som är skön att bära med avlastning på höfterna. Exempelvis lättviktsselen Ergo Baby Carrier som passar från nyfödd upp till 4 år.

Pris: Cirka 1 100 kronor.

Här finns kontaktinfo för Ergo och återförsäljare.


Bär på ryggen.

Svenska Axel & Ida har en liten och lätt bärstol. Den väger bara 1,4 kilo och du får ha den som handbagage på flyget. Passar barn upp till 15 kilo.

Pris: Cirka 1 200 kronor.

Här finns kontaktinfo för Axel&Ida och återförsäljare.


Barnstol och bärsele.

Smart kombiprodukt från svenska Baby Compact. Sit and Carry är en bärsele och fungerar som matstol tillsammans med en uppblåsbar kudde så att barnet kommer i rätt höjd. Dessutom kan du ha den som sele i kundvagnen. Säljs var och en för sig, eller tillsammans.

Pris: Rek. utpris är 769 kr (sele och sittkudde), alternativt 499 kr för Carry och 379 kr för Sit.

Här finns kontaktinfo för Baby Compact och återförsäljare.


Barnstol i fickan.

In the Pocket Baby Barnsits är en liten påse och vecklas ut till en barnstol som träs över en vanlig stol på café eller restaurang så att barnet sitter stadigt. Passar barn i åldern 6 månader till 2 år.

Pris: Cirka 400 kronor.

Här finns kontaktinfo för In the Pocket Baby och återförsäljare.


Amma utan sol.

Det är lätt att någon del av babykroppen får sol på sig när du ammar ute på sommaren. Då är Sunblocks solfilt med SPF50+ bra att lägga över er båda. Den funkar även som sarong till mamma eller som filt när barnet sover utomhus.

Pris: Cirka 350 kronor.

Här finns kontaktinfo för Sunblock och återförsäljare.


Kylväska för vagnen.

Från amerikanska barnvagnsmärket Baby Jogger kommer kylväskan Cooler Bag som kan sättas fast under vagnen.

Pris:Cirka 300 kronor.

Här finns kontaktinfo för Baby Jogger och återförsäljare.


Smarta solglasögon

Frubi Shades är solglasögon som är speciellt anpassade för barn. De är stöpta i en sammanhängande mjuk form och har inga kanter som är hårda eller kan skava, vilket passar utmärkt för små barn.

Och eftersom de är mjuka kan de heller inte brytas av och gå sönder. Glasögonen regleras efter barnet huvud med kardborrespännet bak. Glasögonen tål vatten och de flyter om man tappar dem. Frubi Shades har 100% UV-skydd + bluelight-skydd. Passar för barn från 6 månader upp till 6 år.

Pris: Cirka 180 kronor.

Här finns kontaktinfo för Frubi Shades/Baby Jams och återförsäljare.


Koll på uv-strålningen

Sunblock har en enkel men smart ”klocka” hjälper barnen och föräldrarna att hålla koll på hur mycket uv-strålning de utsätts för. Djuret i mitten av klockan ändrar färg beroende på hur mycket uv-strålning det är i luften. Det är enkelt att jämföra med solråden vid sidan om, och det gör det lättare att komma ihåg att det är dags att gå in i skuggan. Dessutom kan du skriva namn och ditt mobilnummer på klockan ifall barnen skulle komma bort på stranden.

Pris: 69 kronor för två stycken.

Här finns kontaktinfo för Sunblock och återförsäljare.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.