Köpguider

7 smarta babyprodukter som växer med barnet

Små barn växer fort, och då är det bra att det finns smarta babyprodukter som kan växa med barnet. Då kan babysittern bli en hög barnstol och babysängen byggas om till en spjälsäng. När skötbordet inte behövs längre kan det bli ett skrivbord och den gamla barnstolen kan bli skrivbordsstol. Produkter med smart design som växer med barnet är Stokkes specialitet. Här är sju lysande exempel på det.

Pionjären Tripp Trapp– från nyfödd till vuxen

Stokkes klassiska matstol Tripp Trapp var först ut med en design som växer med barnet. Redan 1972 kom stolen, vars sits och fotstöd kan justeras flexibelt.

Med tillbehöret Newborn Set kan det nydödda barnet sitta med vid matbordet, eftersom Tripp Trapp då blir en hög babysitter.

När barnet kan börja sitta själv och det är dags att börja äta används tillbehöret Baby Set och det lilla barnet sitter stadigt och bekvämt.

Allt eftersom barnet växer kan stolen anpassas för att passa perfekt, både som matstol och sedan som t ex stol vid det egna skrivbordet. Till och med vuxna sitter bra på Tripp Trapp!

Läs mer om Stokke Tripp Trapp här


Moderna serien Home från nyfödd till …

Home är Stokkes senaste möbelserie, och Stokkes mest mångsidiga hittills.

För det lilla barnet finns en söt babysäng som antingen kan stå på egna ben, eller användas i en kompakt modell tillsammans med Home spjälsäng.

Samma ska gäller för skötbordet, det kan placeras ovanpå en byrå eller placeras ovanpå spjälsängen för den som är trångbodd.

När barnet växer finns nya möjligheter för dina Home-möbler…

Allt om Home-serien hittar du här.


… Home i barnens lekrum

Stokkes möbler i Home-serien växer med barnet. Spjälsängens sidor kan tas bort helt och sängen kan användas som juniorsäng, som soffa och som en mysig koja att leka i.

Skötbordet förvandlas till en byrå för förvaring av barnkläder och leksaker. Skötbordets topp kan utrustas med ben och blir ett perfekt skrivbord i barnens lekrum.

Allt om Home-serien hittar du här.


Bär både stor och liten

Bärselen Stokke My Carrier växer med barnet utan att kompromissa med komfort eller ergonomi, vare sig för ditt barn eller för dig som bär. Det justerbara sittläget ger ökat stöd för din bebis rumpa, lår och bäcken för en naturlig ”grodposition” (”Happy Hips”).

Det nyfödda barnet bär du tryggt mage mot mage. När barnet blir lite större fortsätter du bära på mage, men nu vänt utåt så att barnet kan se vad som händer omkring er.

Senare kan du variera bärpositionen och bära barnet på ryggen. Det är den bekvämaste bärpositionen för lite större barn.

Stokke MyCarrier kan användas från nyfödd tills barnet är ca 3 år (15 kg).

Du hittar alla fakta om MyCarrier här.


Skötbord blir till skrivbord

Stokkes fina skötbod Stokke Care går att ställa i höjd för att passa både långa och korta föräldrar. Det är designat för att smälta in i såväl badrummet som i sovrummet eller barnrummet. Det har dessutom gott om förvaringsmöjligheter.

Efter blöjperioden kan det enkelt användas som hylla eller byrå för förvaring av leksaker eller kläder i barnets rum. Det går också att göra om skötbordet till ett perfekt skrivbord till barnen!

Läs mer om möjligheterna med Stokke Care här.


Steps – den smartaallt-i-ett-stolen

Stokke Steps är en stol som kan användas under hela barnets uppväxt, tack vare att den är uppbyggd i moduler för olika ändamål.

Det nyfödda barnet kan sitta i Stokke Bouncer. Den kan antingen användas som en babysitter på golvet eller som en hög babysitter som kan placeras vid matbordet.

Med Baby Set sitter det lilla barnet stadigt vid bordet när det är dags att börja äta. När barnet växer kan stolens fotstöd justeras så att barnet sitter bekvämt oavsett längd.

Stokke Steps har belönats med designpriset Red Dot Award 2015 för sin nyskapande och kvalitativa design.

Konfigurera din egen Stokke Steps här.


Från söt minisängtill smart juniorsäng

Stokke Sleepi Mini är en söt babysäng som passar det nyfödda barnet. Vid ca 6 månader kan sängen byggas ut och bli en finessrik spjälsäng.

Som spjälsäng kan sängbottens höjd justeras och senare kan också ena långsidan tas bort så att barnet kan gå i och ur själv.

Förläng sedan sängen ytterligare och du får en komplett juniorsäng som kan användas tills barnet är i 10-årsåldern.

Säng, tillbehör och även fin bäddtextil hittar du på Stokkes webbsida.


Den mångsida barnvagnen

Stokkes ”All terrain”-vagn Trailz är en barnvagn gjord för äventyr i alla miljöer. Den har stora rejäla lufthjul vilket ger en bekväm körning oavsett underlag. De svängbara framhjulen gör den lättkörd i stadsmiljö.

Precis som på Stokkes andra barnvagnar är både liggkorg och sittdel högt placerade för en bättre kontakt mellan barn och förälder.

Stokke Trailz har en rymlig liggkorg för baby, som sedan ersätts av den flexibla sittdelen. Den erbjuder tre lägen med ansiktet vänt mot föräldrarna: sovläge, viloläge och aktivt läge, och två framåtvända lägen: Aktivt läge och viloläge.

Det går givetvis också bra att använda Stokke Trailz tillsammans med bilens babyskydd, vilket är smidigt för små barn.

Allt om Stokke Trailz hittar du här.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.