Nyheter

ACO lanserar solskyddskräm för baby

Små barn har extra känslig hud, därför behöver de speciellt utvecklad solkräm, enligt ACO.

ACO lanserar solskyddskräm för baby

Många föräldrar är oroliga för hur de ska skydda små barn från solens skadliga strålar på bästa sätt under sommaren. Bäst är förstås att inte vara i solen, eller att de har hatt och kläder på, men det är inte alltid så lätt. ACO har därför utvecklat en ny solkräm som är särskilt anpassad för de allra minsta barnens känsliga hud. Den heter ACO Small Kids Sensitive Sun Cream SPF 50, har hög solskyddsfaktor och lägger sig som en skyddande hinna på huden.
Skyddande hinnaDen nya krämen består enbart av partikelfilter vilket gör att den lägger sig som en praktisk vit hinna på barnets hud. På så sätt minimeras risken för överkänslighet och irritation i huden, och föräldern kan också enkelt se att barnet är insmort. Krämen är fri från alkohol, parfym och färgämnen och är samtidigt extra vattenresistent. I kombination med solhatt, kläder och parasoll skyddar ACO Small Kids Sensitive Sun Cream SPF 50 mot solens farliga strålar för de allra minsta, och den tål extra mycket bad och lek. – Vi vet att föräldrar oroar sig mycket för hur de ska kunna skydda sina barn från solen, inte minst vad gäller de allra yngsta barnens känsliga hud. ACO har utvecklat solskydd för hela familjen i över 40 år. Med ACO Small Kids Sensitive Sun Cream kan vi nu komplettera våra uppskattade solskyddssortiment för barn och erbjuda ett heltäckande solsortiment för både små och stora barn, säger Ebba Josephson, Nordic Brand Manager på ACO Nordic.En tub ACO Small Kids Sensitive Sun Cream SPF 50 kostar ca 159 kronor. Läs mer om den nya solskyddskrämen på
ACOs webbsida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.