Nyheter

App tipsar om bra barnmat

10-Minute Baby à la Carte heter en ny receptsamling för mobilen.

App tipsar om bra barnmat

10-Minute Baby à la Carte är en ny app som innehåller en receptsamling och fakta om mat. Dessutom erbjuder man den smarta funktionen inköpslista.- Jag fick idén till detta när jag var mammaledig med min son Vincent som nu är 2 år. Jag ville som kontrast till alla barnmatsburkar visa hur enkelt det är och hur snabbt det går att laga maten själv och som bonus kan du också välja råvarorna själv, berättar Ewa Borin som står bakom 10-Minute Baby à la Carte.Appen vänder sig till småbarnsföräldrar, eller kanske mormor eller farfar som tycker att det är trist med barnmatsburkar. Appen innehåller enkla och bra recept men även gastronomiska härligheter för barnen som Kalv med potatismos och smak av tryffel (se recept nedan) eller Kokt torsk med potatis, skirat smör, broccoli och någon räka.Ewa Borin har samarbetat med dietisten Theresia Plymoth,som måttberäknat recepten och faktagranskat innehållet. Recepten och informationen i appen är även avstämda mot Livsmedelsverkets rekommendationer och riktlinjer. 10-Minute Baby à la Carte kommer successivt att uppdateras med fler recept, tanken är att den ska vara levande och den kommer exempelvis att komplettera med några vegetariska recept.10-Minute Baby à la Carte har redan lanserats i USA, Storbritannien och Australien och nu alltså i Sverige. Appen kostar 15 kronor. Läs mer på
10-Minute Baby à la Carte webbsida.Smakprov från appen:
Kalv med potatismos och smak av tryffelCa 50 g kalvfilé alternativt kalvinnanlår1 potatis1 tesked flytande margarin eller olja1 skvätt mjölk1 litet knippe finhackad persilja2 små tomater (t.ex. körsbärstomater)Några droppar tryffelolja Skålla tomaterna i kokande vatten, skala och mosa med gaffel. Skala och hacka potatisen i tärningar och koka. Mosa med gaffel tillsammans med lite mjölk och flytande margarin. Blanda i några droppar tryffelolja och lite finhackad persilja i potatismoset.Hacka köttet i fina bitar och stek försiktigt i lite flytande margarin eller olja. Lägg upp allt på en tallrik, tänd ett ljus och mys.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.