Nyheter

BabyBuzz gör det enkelt för föräldrar att dela graviditeten

Bara en förälder kan bära barnet i sig, men med BabyBuzz kan båda föräldrarna känna när babyn i magen sparkar. Libero vill göra båda föräldrarna delaktiga i graviditeten och har tagit fram en produkt som gör det möjligt. Dessutom bjuder Libero på kloka tips om anknytning och hur ni kan vänta barn tillsammans.

BabyBuzz gör det enkelt för föräldrar att dela graviditeten

Innan barnet föds gör det avtryck i omvärlden genom att synas på ultraljud, höras genom hjärtslag och kännas genom sina sparkar. Det är dessa avtryck som hjälper oss att lära känna det liv som växer i magen. För att båda föräldrarna ska kunna dela graviditeten från dag till dag, vecka till vecka, utvecklar vi på Libero just nu
BabyBuzz. Med BabyBuzz gör ditt barn avtryck, även när ni befinner er på olika platser.
Libero vill öka delaktighetenMånga föräldrar tycker det är svårt att vara lika delaktiga i graviditeten. Den som bär barnet kan känna magen växa och hur barnet sparkar, dessutom pratar omgivningen mer med den som bär barnet om graviditeten, och den andra föräldern riskerar att bli lite utanför. Därför ska Libero lansera initiativet ”En förälder blir till” för att göra graviditeten mindre ensam och mer gemensam. Armbandet BabyBuzz är en del i projektet.
BabyBuzz – först i världen!BabyBuzz är världens första armbandspar för gravida! Båda föräldrarna bär armbandet, och med hjälp av ett litet knapptryck på mammans armband skickar hon en ”buzz”, en liten vibration, till sin partner när barnet sparkar eller gör sig påmint på annat sätt. Det här är ett enkelt och intimt sätt för föräldrarna att inkludera varandra när de delar graviditeten. Dessa armband är inte färdigutvecklade än men en prototyp har tagits fram och prövas just nu. På webbsidan BabyBuzz kan du se och höra vad tre svenska testföräldrar tycker om armbandet.
Se filmen nu!Libero fortsätter arbetet med att utveckla BabyBuzz och ambitionen är att armbandet ska kunna erbjudas till alla blivande föräldrar inom en snar framtid.
Libero söker fler testare – vill du vara med?Anmäl dig till
Libero-klubben för att få chansen!
Handlar om anknytningVad initiativet ”En förälder blir till” framförallt handlar om är anknytning, hur spädbarn knyter an och skapar en relation till sina föräldrar. Forskare talar också om att en anknytning innan födseln sker, men då handlar det om vad föräldrarna känner och gör för att skapa en relation till fostret och förbereder sig mentalt för att bli föräldrar. Det kallas på forskarspråk ”prenatal anknytning” och ses som att ett ”omsorgssystem” hos föräldrarna sätter igång. För många föräldrar känns det som en utmaning att förbereda sig mentalt på att bli föräldrar och knyta an till det kommande barnet. Särskilt utmanande kan det vara för den som inte är fysiskt gravid med barnet och kan känna hur barnet växer inuti magen och hur det sparkar. Dessutom pratar vänner och bekanta oftast mer om graviditeten med den som är fysiskt gravid, vilket kan göra det ännu mer utmanande för den andra föräldern att känna att det faktiskt är båda föräldrarna som väntar barn.

Mer om Libero BabyBuzz

Hemsida: libero.se/babybuzz
Film: youtube.com
Facebook: facebook.com/Libero.se
Instagram: @liberosverige
Hashtag: #liberobabybuzz


Vänta barn tillsammansDärför lanserar Libero nu ett initiativ för att göra varje graviditet mindre ensam och mer gemensam som de kallar ”En förälder blir till”. Att vänta barn kan vara omtumlande, läskigt och underbart. Det är så mycket som förändras när ett nytt liv växer fram i magen, oavsett om det är du eller din partner som bär barnet. Med det här projektet vill vi hjälpa alla blivande föräldrar att dela graviditeten med varandra på nya sätt. Vi på Libero har skapat en hemsida med information om anknytning innan graviditet och där vi har frågat både experter och blivande föräldrar om utmaningarna som finns i att känna att en graviditet angår båda barnets föräldrar lika mycket.
Till LiberoBuzz webbsida!

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.