Köpguider

Bädda fint till din bebis – 15 bäddset för spjälsäng och vagga

Bädda mysigt med fantasifulla mönster och ekologisk bomull i bebisens vagga och barnens spjälsäng. Här hittar du mina favoriter; allt från färgstarka påslakan från Garbo & Friends till ekologiska bäddset från Summerville och budgettips från HM Home. Tips! Ett lite extra lyxigt bäddset för spjälsängen eller vaggan blir en fin dopgåva. Mille Notti har till exempel detaljer i form av vingar runt om både örngott och påslakan och bäddseten från Summerville och Majvillan kommer i fina presentförpackningar och lyxiga tygkassar.

Ekologisk bomull

Hos Medveten Mini hittar du det bästa för barnets hud, helt fritt från hälsoskadliga ämnen. Det här ekologiska bäddsetet från Summerville i tre delar, Silver Star, är i 100% ekologisk GOTS-certifierad bomullssatin. Både påslakan och örngott har brodyr och är förpackade i vackra presentförpackningar. Passar fint som dopgåva.

Pris: från 299 kr hos Lekmer.se


Lekfullt cirkusmotiv från Majvillan

Påslakanset för spjälsäng med lekfull och färgstark design av Charlotta Sandberg på Majvillan. Sängkläderna kommer i en fin tygkasse, är i 100% mjuk ekologisk bomull och finns i flera färger hos Lekmer.

Pris: 429 kr hos Lekmer.se


Prickigt från Färg & Form

Rosaprickigt bäddset från Färg & Form som finns för vagn och vagga, spjälsäng och vuxensäng. finns i många fler färger som grått, rött, blått och grönt.

Pris: 349 kr för bäddset för spjälsäng hos Lekmer.se


Lekfullt mönster i mjuka pasteller

Påslakanset för spjälsäng från NG Baby. Mönstret heter Harlequin, ett lekfullt mönster och mjuka rosa pasteller. Bäddsetet finns även i en pastellblå variant samt i storlek för vagn/vagga. Örngott och påslakan är av 100% bomull.

Pris: 449 kr hos Ellos.se


I våra svenska fiskevatten

Designern Susann Karlsson Nemirovsky på Garbo & Friends har skapat ett underbart mönster med Sveriges fiskevattens mest vanliga fiskar – gädda, abborre, regnbågsforell och sill. Garbo & Friends sängkläder är av 100% bomull och finns för både vagga och spjälsäng. Titta in hos Lekmer.se för ett urval sängkläder i olika mönster, för såväl vagga som spjälsäng.

Pris: 799 kr för bäddset till spjälsäng hos Lekmer.se


Lyxigt från Mille Notti

Påslakan för spjälsängen från Mille Notti, där både örngott och påslakan är sydda med en lite extra lyxig vinge. Bäddsetet är tillverkat med easy-care-behandling, för lättare strykning.

Pris: 695 kr hos Rum.21


Ljusblå drakhimmel

Detta påslakanset, Drakhimlen i ljusblå färg från Majvillan, hittar du hos Lekmer. Sängkläderna är för spjälsäng, finns i ett flertal färger och är av 100% ekologisk bomull.

Hos Lekmer hittar du även postern Dragon Sky som kul kan matchas med påslakanen i barnrummet.

Pris: 429 kr hos Lekmer.se


Budgettips från IKEA

Bäddset för spjälsäng i tre delar, Nanig, från IKEA. Sängkläderna är i bomull och lyocell. Hos IKEA hittar du även Nanig i grön färg.

Pris: 179 kr hos webbutiken Ikea.com


Stilrent och prisvärt

Ett budgettips från HM Home. Ett enkelt och stilrent påslakanset, Conscious, i 100% bomull. Hos HM Home hittar du även ett större urval sängkläder för de något större barnens juniorsängar.

Pris: 149 kr hos webbutiken H&M.com


Sova med dinosaurier

Rätt Start har påslakanset i 100% bomull både för vagn/vagga och för spjälsäng. Det här nya, fina motivet med dinosaurier finns även i grå, grön och blå färg.

Pris: 249 kr hos Bamba.se


Underlakan till spjälsäng

Det kan vara bra att ha ett flertal underlakan att byta med, om olyckan skulle vara framme under natten. Dessa underlakan hittar du hos Babyshop, de är tillverkade i 100% Oeko-Tex bomull och har måtten 100×150 cm.

Pris: 119 kr hos Babyshop.com


Geggamoja-randigt

Gillar du Gaggamojas kläder för baby och barn? Nu kan du bädda med Geggamoja-randigt också. Geggamoja gör sina påslakan för spjälsäng i mjuk bomullstrikå, vilket gör de extra mjuka och sköna att sova i. Finns i flera färger.

Pris: 499 kr hos Lekmer.se


Stjärnor för vagn och vagga

Bäddset, Big Star, passar för vagn och vagga. Du hittar det i en marinblå färg hos Lekmer. Titta in hos Lekmer för ett stort urval sängkläder för både vagn/vagga och spjälsäng.

Pris: 249 kr hos Lekmer.se


Fler inredningstips!

Jag heter Katarina Malmström Brown och är BarnNets inredningsskribent. Jag jobbar som inredningsdesigner och fotograf och driver egna företaget Mini Mansion, med säte i Stockholm och London. Och inte minst är jag mamma till två fantastiska killar!

I mitt företag Mini Mansion hjälper jag familjer att inreda babyrum, barnrum och lekrum. Jag brinner för att skapa vackra rum för baby och barn, där barn får vara barn, samtidigt som rummet har en genomtänkt inredning, är roligt, mysigt och funktionellt.

Besök gärna Mini Mansions webbsida för mer information.

Följ min blogg för fler tips och mer inspiration för barnrummet!

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.