Tips

Bröllop med familjer med en mindre budget

Hej kära läsare,

Idag vill jag ta er med på en resa till en underbar dag fylld av kärlek, glädje och gemenskap – ett svenskt bröllop i trädgården med familjen. Det är något alldeles speciellt med att säga ”ja” omgiven av grönskande träd och doftande blommor. En trädgård utgör den ideala bakgrunden för ett romantiskt bröllop.Att gifta sig i trädgården kan vara en fantastisk och ekonomiskt fördelaktig idé. 

Här är några skäl till varför ett trädgårdsbröllop kan vara en budgetvänliga alternativ: plus spartips!

1. Lokalkostnader:

Att använda din egen eller en närståendes trädgård kan vara betydligt billigare än att hyra en traditionell bröllopslokal. Du sparar på lokalhyra och kan istället fokusera på budgeten på andra viktiga detaljer.

2. Skapa egna inbjudningar och dekor

Naturen i trädgården ger dig en naturlig och vacker bakgrund, vilket minskar behovet av omfattande dekorationer. Du kan använda trädgårdens egna blommor och grönska för att skapa en vacker atmosfär utan att spendera mycket pengar på extra dekor. DIY-projekt är inte bara ekonomiska utan ger också en personlig touch till ditt bröllop.

3. Klädsel:

Ett trädgårdsbröllop tillåter ofta mer avslappnade klädkoder. Det betyder att både brudparet och gästerna kan välja kläder som är mindre formella och därmed potentiellt billigare. Utforska second-hand butiker för brudklänning, brudgummens klädsel och dekorativa element. Det är ett hållbart sätt att spara pengar och hitta unika detaljer.

4. Catering:

Genom att välja en enkel och avslappnad meny kan du spara på cateringkostnaderna. Det kan vara lika charmigt att servera picknickmat, grillat eller andra mer avslappnade alternativ som passar trädgårdsmiljöer.

5. Musikanläggning:

Istället för att hyra ett dyrt liveband kan du använda en musikanläggning och skapa spellistor med era favoritlåtar. Detta kan vara en kostnadseffektiv lösning och låter er ha full kontroll över musikvalet.

6. Personliga inslag:

Genom att använda din egen trädgård kan du inkludera personliga inslag utan extra kostnader. Det kan vara familjetraditioner, eget dekor, eller andra detaljer som ger bröllopet en personlig touch. Här kan du mer omfattande läsa hur du bäst anordna ett mysigt trädgårdsbröllop.

Varför välja trädgårdsbröllop

Intim atmosfär:

  • Trädgårdsbröllop ger en intim och avslappnad atmosfär. Det blir lättare att dela denna speciella stund med nära vänner och familj i en mer avslappnad miljö.

Budgetvänliga:

  • Som nämnts ovan kan trädgårdsbröllop vara mer budgetvänliga då du sparar på lokalhyra och dekoration kostnader.

Personlig Touch:

  • Trädgården ger möjlighet att skapa ett bröllop med personlig touch. Ni kan inkludera detaljer som är meningsfulla för er och er relation.

Fotogenisk bakgrund:

  • Trädgården ger en naturlig och vacker bakgrund för bröllopsbilder. Det blir enkelt att fånga ögonblicket med de grönskande omgivningarna.

Tänka på vädret:

Backup plan:

  • Ha alltid ett backup-plan för dåligt väder. Det kan vara att hyra ett partytält eller att boka en inomhuslokal i närheten för ceremonin.

Säsongsanpassade val:

  • Om du är orolig för vädret, överväg att hålla bröllopet under en säsong med mer stabilt väder. Sommaren kan vara idealisk, men våren och hösten kan också vara vackra.

Gästinformation:

  • Informera gästerna om att det är utomhus och att de bör klä sig efter vädret. Detta gör att de kan förbereda sig och vara bekväma under ceremonin och festligheterna.

Beväpna dig med myggspray:

  • Om bröllopet äger rum på kvällen, speciellt under sommaren, kan mygg vara en faktor. Se till att ha myggspray tillgängligt för gästerna.

Ett trädgårdsbröllop kan vara prisvärt samtidigt som det erbjuder en intim och vacker atmosfär. Med kreativitet, planering och hjälp från nära och kära kan du skapa ett minnesvärt bröllop utan att spränga budgeten. Lycka till med din stora dag!

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.