Nyheter

Bugaboo Cameleon och Bugaboo Donkey återkallas

Bugaboo International BV återkallar barnvagnsmodellerna Bugaboo Cameleon och Bugaboo Donkey, då det har upptäckts att de vita knapparna på bärhandtagen kan lossna och innebära en fallrisk för barnet i vagnen.

Bugaboo Cameleon och Bugaboo Donkey återkallas

Berörda barnvagnsmodellerna Bugaboo Donkey och Bugaboo Cameleon. Bärhandtaget med rött kryss är det felaktiga och det med grön bock är det nya modifierade handtaget.

Fästet på bärhandtagen på ligg- och sittdelen på Bugaboo Cameleon och Bugaboo Donkey kan släppa om den vita knappen lossnar. Om ett barn ligger i bärdelen samtidigt som bärhandtagen lossnar på en sida kan barnet falla ur och få allvarliga skador.Bugaboo erbjuder berörda konsumenter ett nytt modifierat bärhandtag. Om du har någon av barnvangsmodellerna ska du inte använda de befintliga bärhandtagen, vagnen kan dock användas utan dessa bärhandtag tills du får ett nytt från Bugaboo. Barnvagnsmodellen Bugaboo Cameleon3 är inte berörd av återkallelsen.Ägare av Bugaboo Donkey och Bugaboo Cameleon uppmanas att registrera sitt köp på Bugaboos webbplats. Två veckor efter registreringen kommer Bugaboo att kostnadsfritt skicka ut det modifierade bärhandtaget tillsammans med monteringsanvisningar. På
Bugaboos webbsida kan du kontrollera om din Bugaboo-vagn berörs genom att fylla i serienumret på din vagn och beställa ett nytt bärhandtag om det behövs. Om du behöver hjälp med att registrera din Bugaboo-vagn på Bugaboos webbsida eller har andra frågor om återkallelsen eller din barnvagn i övrigt kan du kontakta Bugaboos kundservice på telefon +31 20 462 3940 eller via e-post på
service.nordics@bugaboo.Mer information finns på
Konsumentverkets webbsida och på
Bugaboos webbsida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.