Nyheter

Eko-kläder i denim från BlåTomat

Tuff design, mjuk denim och ingen gift på barnens hud; det är utgångspunkten för BlåTomats nya ekologiska klädkollektion.

Eko-kläder i denim från BlåTomat

Perim Schacht, BlåTomats designer och grundare, har ett förflutet inom design i New York. Nu kommer en BlåTomat med en mjuk och könsneutrala denimklädeskollektionen för barn 0-7 år. Alla plagg från BlåTomat är ekologiska. Det innebär bland annat att de är certifierade enligt Control Union och att produktionen finns inom Europa, där transporterna är kortare. Eftersom plaggen är helt ekologiska letar inga giftiga kemikalier sig in i barnens ömtåliga hud – och kläderna är dessutom ”tuggvänliga” för bebisar.– Jag letade aktivt efter ekologiska barnkläder men de få som fanns hade ofta tråkig design. Samtidigt såg jag att det fanns ett liknande behov hos andra föräldrar. Vi vill inte ha giftiga kemikalier nära våra barns hud, men ändå coola kläder. Dessutom är ekologiskt odlade bomullsfibrer tre gånger så långa vilket gör att kläderna får mycket högre kvalitet och blir extremt mjuka och sköna, säger Perim Schacht,Blå Tomats kläder är gjorda för att passa på såväl dagis som på kalas. De flesta plaggen passar såväl pojkar som flickor och kläderna är tidlösa och funktionella. – Min grundtanke är att kläderna ska kunna hålla länge och till och med att kunna gå i arv. Den höga kvaliteten och den funktionella designen, med t ex expanderbara muddar och resår, innebär att kläderna får en mycket lång livslängd, säger Perim Schacht.För mer information om BlåTomat och denimkollektionen besök nya webbshoppen:
www.blatomat.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.