Nyheter

Emmaljunga säkrast med högst kvalitet

Tidningen Vi Föräldrar har testat säkerhet och kvalitet på marknadens nio vanligaste duokombivagnar. Bäst i test blev Emmaljunga City Cross, medan två av modellerna visade på stora säkerhetsbrister.

Emmaljunga säkrast med högst kvalitet

Vinnaren – Emmaljunga City Cross.

Duokombivagnen är en populär barnvagnsmodell, eftersom den kan användas både som ligg- och sittvagn. Med en användningsperiod som sträcker sig från det att barnet föds ända fram till 3-årsåldern, krävs det ett och annat rent kvalitets- och säkerhetsmässigt av vagntypen.
Svenska modeller i toppVi Föräldrar gav Sveriges tekniska forskningsinstitut i Borås uppdraget att testa vagnarna i tre moment: kvalitet, säkerhet, funktioner och utförande. Det klassiska barnvagnsmärket
Emmaljunga visade sig gå segrande ur testet, tätt följt av tvåan
Brio och trean
One Tree Hill.Testets vinnare, Emmaljunga City Gross, bedöms vara opåverkad av det tuffa uthållighetstestet och har dessutom störst lastutrymme. Vagnen kostar ca 5 000 kr och för liggdelen tillkommer ca 2 000 kr.Tvåan Brio, med vagnen Go, sägs vara mycket bra, om än åt det dyrare hållet med en kostnad på ca 6 000 kr för vagnen och ca 2 000 kr för ligginsatsen.One Tree Hill med modellen Mountain Buggy Stroller sägs vara bra, men dyr, och med bäst lastförmåga. Den blir din för 6 700 kr och till det tillkommer ligginsatsen på ca 1 900 kr.
2 modeller underkännsTvå av vagnarna passerade inte testet alls. Chassit på modellen Sport från Phil & Teds klarade inte uthållighetsprovet , utan knäcktes. Vidare klarade Teutonias vagn Mistral S inte säkerhetskraven för låsningsmekanismen till handtagen; handtagsröret krökte sig och låsningen slutade fungera.Läs testet i sin helhet i Vi Föräldrar nr 5 20090, eller på
www.viforaldrar.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.