Tips

Färgstark design och mycket humor

Formex 2011
Formex-mässan sprudlade av färg, form och flärd. Här är 5 trendiga nyheter.

Vårens Formex-mässa har just avslutats och BarnNet har spanat in de senaste nyheterna inom barnområdet såsom leksaker, inredning och mode. Det man kan säga generellt om vårens trender att det ska vara grafiskt och stilrent, samtidigt som det är avslappnat och med en stor portion humor. Looken är elegant och sofistikerad – modern jet-set med inspiration från 60-talet.

Vardagsglamor och poolparty är helt rätt. Färgerna vi ska inreda med och klä oss i under våren är citrongult, lila, turkost och jadegrönt. Och guld! Trendspaningen står den internationella byrån
NellyRodi för.

BarnNet har hittat en rad exempel på den här trenden. Här är fem favoriter:

Bada i en kakform!

Vem känner inte igen den gammeldags, klassiska kakformen? Nu har den fått nytt liv med både praktisk och glad design i Sweetcake! Kan den användas både inne och ute, till en mängd saker. Allt från leksaksförvaring till badbalja eller sandlåda. Finns i 11 olika färger.

www.kgdesign.se


Sätt tofs på tillvaron

Det är fler än Maria Montazami som gillar tofsar. De här roliga och fina tofskuddar kommer från holländska Colorique, som har massvis med kul inredningsdetaljer som gör en glad.

www.sthlmagency.se

Maria Montazami var för övrigt också på mässan och visade sitt eget tofsmärke Decor For The Future


Sommar i gult

Klänning och jacka i citrongult, med lekfullt motiv från svenska märket Eggkids. Alla djur på Eggkids kläder har nämn, här syns fågeln Asta.

www.eggkids.com


Grönt är skönt

Klänning och jacka i helt rätt grön färg, om man får tro trendspanarna på NellyRodi. Båda kommer från svenska märket Geggamojas vårkollektion.

www.geggamoja.com


Mammaglamor

Guld, glitter, glamor – och en lyxig skötväska. Här syns vårens snyggaste skötväska från australiensiska OiOi, en skinnväska med massvis av smarta detaljer som heter OiOi Tote Slouch Iguana.

www.reirei.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.