Nyheter

Fina burkar, muggar och flaskor i glas bra för dig och miljön

Efter nappflaskor i glas, kommer nu flaskor för större barn och vuxna. Nytt i glas är även förvaringsburkar för barnmat och fina kaffemuggar.

Fina burkar, muggar och flaskor i glas bra för dig och miljön

Idag presenterade Big Small Company en rad nya produkter i glas för svenska journalister och bloggare. Förvaringslösningar i glas är ett alternativ för alla som vill byta ut onödiga plastprodukter i hemmet och vardagen, eftersom glas är ett renare alternativ utan kemikalier som kan vara skadliga för dig eller vår miljö.
Flaskor i större storlekSedan tidigare finns Lifefactorys fina och smarta nappflaskor i glas. Dessa finns kvar, men familjen med glasfalskor har utökats med större modeller för äldre barn och vuxna. De nya flaskorna är tänkta som sportflaskor, eller till vardags hemma eller på jobbet för vatten eller annan varm eller kall dryck.Lifefactorys glasflaskor finns i storlekarna 350, 450 och 650 ml. Alla har de överdrag i silikon som skyddar glasflaskan och gör den skönare att hålla i. Dessa silikonskydd finns i en rad olika färger. Flaskorna finns även med olika lock; skruvlock, flipplock och sugrörslock.
Burkar för matFrån företaget Wean Green kommer en serie glasburkar för förvaring av mat till såväl vuxna som barn. Glasburkarna finns i fem storlekar, varav de minsta passar utmärkt för förvaring av hemlagad barnnmat. Storlekarna som finns är 165, 400, 720 och 900 ml. Burkarna är gjorda av härdat glas och ska vara riktigt tåliga. De har ett lock i plast som håller tätt.
Snygga glasmuggarDen sista nyheten i glas kommer från Joco. Det är en mugg av glas, med värmeisolerande hölje och lock i silikon. Denna produkt är främst för vuxna, som mugg för te eller kaffe och som ett alternativ till muggar i papper och plast.
Fördelar med mat och dryck i glas– Mat och dryck tar inte smak av förpackningen utan hålls fräsch längre.- Det är ett miljövänligare alternativ än plast och papper, fritt från kemikalier som BPA.- Det är hållbart och lättskött, det tål mikrovågsugn och maskindisk.De nya glasprodukterna från Lifefactory, Wean Green och Joco kan bl a köpas hos
Lapland Eco Store.För mer information om produkterna och fler återförsäljare besök leverantören
Big Small Companys webbsida

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.