Nyheter

Fleece av PET-flaskor

Mer miljötänk och ekologiskt i PO.P:s vinterkläder.

Fleece av PET-flaskor

Gult och rutor är viktiga ingredienser i Polarn O. Pyrets skalplagg i höst.

Polarn O. Pyret har just lanserat sin första funktionskollektion med lager-på-lager kläder tillverkade i 100 procent återvunnet material från PET-plast. Kollektionen innehåller underställ i polyester och fleece. Även Polarn O. Pyrets populära vindfleecejacka och –overall är gjord av återvunnet material. Till en fleecetröja går det exempelvis åt 25 stycken PET-flaskor.- Vi var först i Europa med vår Svanen-märkta trikåkollektion och det känns otroligt roligt att kunna Svanenmärkta trikåkollektion och det känns otroligt roligt att kunna erbjuda lager-på-lager kläder i återvunna material. Nu satsar vi framåt och arbetar på att även ta fram skalplagg i återvunnet material, säger Karina Lundell, Designchef på Polarn O. Pyret.Nytt för skalplaggen, vinterjackorna och overallerna är de rutiga mönstren, de svängda benen för ökad slitstyrka och färgerna denim och gult är viktiga i höst.
Titta efter EcoVill du handla ekologiskt och miljöriktigt hos Polarn O. Pyret ska du kika efter märkningen Eco. Det är ett samlingsnamn de Svanen-märkta trikåplaggen i 100 % ekologisk bomull och funktionsplaggen i återvunnen polyester.Mer information Polarn O. Pyrets miljötänk och märkning finns på:
polarnopyret.se/ECO

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.