Köpguider

Folkdräkt och Sverigeklänning för baby och barn

Folkdräkt för barn
Ska man ha en folkdräkt eller en Sverigeklänning är det så här års man ska använda den! Sveriges nationaldag, skolavslutning, midsommar, dop, bröllop och alla andra härliga sommarfester. Här har vi samlat alla folkdräkter och Sverigeklänningar för både baby och barn som vi känner till. Dessutom en Sverigedräkt och en daladräkt för pojkar. Och så en midsommarkrans som inte kliar, och till sist några fotbollsdräkter för barn. Heja Sverige!

För de minsta

The Tiny Universe har en folkdräkt för småttingar som passar utmärkt på både midsommar, dop, bröllop och andra sommarfester. Mjuk och skön att ha på sig. Finns i storlek 62-116.

Pris: 300 kr hos Lekmer.se


Krans som inte kliar

Oskar & Ellen har en mjuk och fin krans med vackra sommarblommor i filt, med elastiskt band på baksidan. Perfekt för små barn vid fest, skolavslutning och midsommarfirande.

Pris: 129 kronor hos Babyland.se


Och på lite större

Samma fina Sverigeklänning som på förra bilden, men på lite äldre fotomodeller. Finns upp till storlek 116, och klänningarna sägs vara stora i storlekarna.

Pris: 300 kr hos Lekmer.se


Dräkt för killar

Har du en liten kille som ska vara Sverigefin kan vi rekommendera den här sköna nationaldräkten från The Tiny Universe. En bomullsdräkt med korta ärmar, väst med dekorativ blomma och byxa. En separat vit t-shirt med rundad halsringning medföljer. Storlek 62-116.

Pris:300 kr hos Lekmer.se

Eller hos The Tiny Universe


För den lille dalmasen

Emy Littles sköna huvtröja Lilla Dalom med brodyr på axlarna precis som de stora killarna från Leksand har på sina högtidsrockar. Passar lika bra till fest som till vardag hela året runt. Här med machande gula knäbyxor (finns även i blommigt).

Pris: 649 kr för huvtröja och 329 kr för byxorna i Emy Littles webbutik


Heja Sverige!

Ett annat sätt att hylla Sverige är ju förstås i en blågul fotbollsdräkt. Här tröja och shorts från Nameit. Tröjan har nr 10 på ryggen. Finns i storlek 110-152.

Pris: 159 kr hos Lekmer.se


Spela för Sverige

Här är ett annat alternativ. Detta fotbollsset får vem som helst att känna sig som en stjärna! Setet innehåller en klassisk fotbollströja med Sverigemärke framtill och siffran 10 på ryggen samt ett par shorts med siffra på ena benet.

Pris: 249 kr hos a href=”https://www.awin1.com/cread.php?awinmid=27133&awinaffid=450611&ued=https://lekmer.se/barnklader/nederdelar/shorts/max-collection-fotbollsset-sverige1″ target=”_blank” class=”lank2″>Lekmer.se


Sverigedräkt i miniatyr

En äkta folkdräkt kan kosta omkring 10 000 kronor. Det här är en billigare variant av den traditionella Sverigeklänningen, gjord av 65% polyester, 25% bomull och klarar maskintvätt i 40 grader. Finns i storlek 80-164 och i vuxenstorlek.

Pris:1 020 kronor hos Scandinavian Stuff


För söta dalabarn

Emy Little har många fler fina saker för små dalmasar och dig som gillar folklore för barn i största allmänhet. Vad sägs om en härlig babyfilt eller haklapp?

Till Emy Littles webbshop

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.