KöpguiderBaby

Ge ditt barn en eko-start

Från barnvagn till våtservett – nu finns det faktiskt ett ekologiskt alternativ för varenda pryl du behöver när du får barn. Här har vi samlat allt som krävs för att ge din bebis en riktig eko-start i livet.

Ekologiska bad

Badcape i mjuk bomullsfrotté med kantband av randig ekologisk velour från svenska ImseVimse. Den mäter 75×75 cm och kan knäppas under hakan. Passar både hemma och på stranden.

Pris: 219 kr

Mer info om ImseVimse finns här.


Eko på hjul

Barnvagnarna från österrikiska Naturkind är miljövänliga och av 100 % ekologisk bomull, certifierad av IFOAM och GOTS. All textil är Öko-Tex-märkt och har fått den högsta produktklassen och certifieringen ”Textiles Vertrauen” (Textil Förtroende).

Vagnen finns i flera olika färger och här syns den röda varianten med rutmönstrat tyg. Den har två års garanti och är godkänd enligt Europeisk Standard: EN-Norm 1888-2005 och EN 1466.

Pris: från 7 299 kr

Mer info om Naturkind finns här.


Bär ekologiskt

Eco-wrap från Babydesign är en smidig, lång bärsjal i ekologisk bomull. Bomullen är certifierad av IVN. Sjalarna är färgade med färger som ej är hälso- eller miljöskadliga.

Den är 50 cm bred och finns i två längder: 4,8 m och 5,6 m. Lätt att amma i och knytbeskrivningar för amning i bärsjalen följer med. Finns som helt enfärgad sjal i fem färger och med strassmönster.

Pris: från 750 kr

Mer info om Babydesign finns här.


Mysfilt

Babyfilt i mjuk tätt vävd ekologisk bomullstrikå från engelska Gossypium. Bomullen är certifierad av SKAL och rättvist och miljövänligt producerad i Indien. Filten har måtten 75×75 cm och är tillverkad av två lager ekologisk bomullstrikå och fållad med ett bomullsband. Baksidan är naturvit.

Pris: ca 260 kr

Mer info om Gossypium finns här.


Eko-lakan

Ekologiskt bäddset till vagn eller vagga i kaninmönster från svenska KAM Care Design. Bäddsetet är i 100 % ekologisk bomullssatin och kommer tillsammans med naturvitt underlakan och örngott.

Pris: 470 kr

Mer info om KAM Care Design finns här.


Tygblöja för miljön

Allt-i-ett blöja med bekväm passform från svenska ImseVimse. Vattentätt yttertyg som andas och absorbtionskärna av 100 % certifierad ekologisk bomullsfrotté. Du kan välja mellan fleece eller ekologisk bomull närmast huden. Tvättas 60-90°C och torktumlas på låg temperatur. Finns från nyfödd upp till + 13 kg.

Pris: 179 kr

Mer info om ImseVimse finns här.


Ekologisk skötväska

Väskan Monkey Stripes Orange från New Orleans-företaget Kalencom gör vem som helst glad. Den är utrustad med 3 innerfickor och 2 flaskhållare, samt separat flaskvärmare/kylare och en stor utvikbar skötbädd + liten väska. Alla Kalencoms väskor är tillverkade med hänsyn till miljön, och innehåller vare sig PVC eller andra skadliga plastgifter.

Pris: 825 kr

Mer info om Kalencom här.


Eko-våtservetter

Ekologiska tvättservetter från Earth Friendly Baby. Med milda ingredienser som ekologisk kamomill och calendula rengörs babyns hud skonsamt. Helt alkohol- och parfymfria och 100 % biologiskt nedbrytningsbara. Certifierade av Vegetarian Society och Vegan Society 72.

Pris: 49 kr

Mer info om Earth Friendly Baby finns här.


Eko-amning

Även den ammande mamman kan om hon vill klä sig ekologiskt. Nu finns delar av svenska Boobs kollektion i ekologisk bomull. Här syns en enkel vit långärmad amningströja i 95 % ekologisk bomull (Eko Sustainable Textile) och 5 % lycra, ett perfekt basplagg.

Pris: 449 kr

Mer info om Boob finns här.


Gymma ekologiskt

Gediget, stort och stadigt babygym i trä. Giftfritt och miljövänligt från tyska Selecta, som också gör mängder av andra leksaker.

Pris: 549 kr

Mer info om Selecta finns här.


Säng med miljötänk

Troll Nursery gör många olika sorters möbler för barnrummet. De använder enbart vattenbaserade färger och giftfria lacker, samt använder allt spill från tillverkningen till att värma upp de egna fabrikerna.

Spjälsängen på bilden har måtten 60×120 cm och har ställbar botten, samt sänkbar sida så att sängen lätt kan anpassas efter olika behov.

Pris: 1 595 kr

mer info om Troll Nursery finns här.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.