Köpguider

Guide till babysängar och babylakan

Små docklika vaggor, skönt gungande babykorgar eller spjälsäng direkt? Här är några av de finaste modellerna just nu för din nyfödda baby. Dessutom påslakan, spjälskydd och filtar.

Brokiga påslakan

Stina Wirséns härliga barnboksillustrationer från böckerna om de brokiga har blivit påslakan och örngott. Finns i tre storlekar: för vagn/vagga, för spjälsäng och för juniorsäng/stor säng. Här syns den minsta modellen.

Pris: Cirka 650 kronor.

Här finns mer info om brokiga och återförsäljare.


Romantisk vagga

Från danska Baby Dan kommer vaggan Sofie. Finns i bokträ eller vitmålad. Stativ för sänghimmel följer med och du kan även köpa vaggan i ett komplett paket med sänghimmel, spjälskydd och madrass.

Pris:Cirka 1 150 kronor för vagga och 2 200 med tillbehörspaket.

Här finns mer info om Baby Dan och återförsäljare.


Fina lakan

Randigt, enfärgat och diskret broderat. Himla har stort utbud av påslakan och örngott för babysäng. På bilden syns serien Grinda som är ny för i år.

Pris:Cirka 350 för påslakan och 100 för örngott.

Här finns mer info om Himla och återförsäljare.


Säng i pastell

Givetvis kan barnet sova i en fullstor spjälsäng direkt. Denna heter Kili och kommer från danska Sebra och finns i vitt, rosa, ljusblått, ljusgrönt och ljusgult. När barnet växer kan ena sidan tas bort och du kan även dra ut den så att sängen blir längre.

Pris: Cirka 6 000 kronor.

Här finns mer info om Sebra och återförsäljare.


Mjuka filtar

Teddie, Freddie och Boman är namnen på några av Himlas babyfiltar. Alla är i 100 procent bomull. Teddie är en randig plyschfilt, Freddie är en enfärgad trikåfilt och Boman är en vit stickad filt.

Pris: Teddie 349 kronor, Freddie 299 kronor, Boman 499 kronor.

Här finns mer info om Himla och återförsäljare.


Stilren babysäng

En enkel men vacker säng för nyfödd upp till cirka sex månader. Väven finns i fem olika naturnära färger, och är genomskinlig så att föräldrarna kan se barnet. Tillverkas av fiska Seimi.

Pris: Cirka 4 000 kronor.

Här finns mer info om Seimi och återförsäljare.


Klassiska ränder

Om mamma och pappa har påslakan från Lexington ska förstås den lille ha det med. Det finns både i enfärgat och smalrandigt i blått och rosa. Kan matchas med Lexington-filt och spjälskydd.

Pris: 500 kronor för påslakan, 150 för örngott och 1 200 för spjälskydd.

Här finns mer info om Lexington Baby och återförsäljare.


Sött spjälskydd

Danska Green Gate blandar randigt, rutigt och applikationer. Spjälskyddet Quilted bumper Peter blue är nytt för våren och kan matchas med bland annat täcke och kuddar. Finns även en variant med rosa blommor och rutor.

Pris: 540 kronor

Här finns mer info om Green Gate och återförsäljare.


Sängen som växer

Sleepi från norska Stokke kan verkligen växa med barnet. Den går att göra ännu mindre än vad som syns på bilden och den kan bli större och till sist kan du ta bort sidan och använda den som soffa i barnrummet.

Pris: Cirka 5 000 kronor.

Här finns mer info om Stokke och återförsäljare.


Cirkus i sängen

Från svenska Plastisock kommer det här härliga 70-talsinspirerade själskyddet med cirkusmotiv. Det har dessutom smarta förvaringsfickor på insidan för napp, gossedjur eller nappflaska. Finns i flera färger.

Pris: Cirka 600 kronor

Här finns mer info om Plastisock och återförsäljare.


Nära mamma

Med sängen Babybay kan du ha babyn nära dig men ändå i en egen säng. Det går även att montera på en sida så att man kan använda den som resesäng. När barnet växt ur sängen kan den användas som barnsoffa eller lekbord.

Pris: Cirka 2 000 kronor.

Här finns mer info om Babybay och återförsäljare.


Enkel vagga

Minna vagga, är en vitmålad furuvagga från BabySleep, Babyproffsens eget märke. När barnet vuxit ur den går den att göra om till en bänk.

Pris: 995 kronor

Här finns mer info om BabySleep och återförsäljare.


Gunga till söms

Odda korgvagga, också den från BabySleep, Babyproffsens eget märke. Med denna är det lätt att gunga barnet till söms. Bäddmått 75×60 centimeter.

Pris: 595 kronor och 295 kronor för madrass.

Här finns mer info om BabySleep och återförsäljare.


Gungande säng

Danska Leander gör vaggor som hängs i taket eller i ett stativ. Här kan babyn gunga lätt, en rörelse som känns igen från tiden i magen.

Pris:Cirka 1 700 kronor.

Här finns mer info om Leander och återförsäljare.


Gosig babyfilt

Amerikanska Zutano gör mjuka, bubbelsidiga babyfiltar i 100 procent bomull. Har motiv som bilar och blommor. Storlek 76×100 centimeter.

Pris:299 kronor.

Här finns mer info om Zutano och återförsäljare.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.