Köpguider

Guide: UV-säkra solglasögon för baby och barn

Solglasögon Barn
Det är härligt med sol! Idag skyddar de allra flesta av oss barnen med solskyddskläder eller solkräm, men få tänker på att även skydda ögonen. Vi vet att små barns ögon är extra känsliga för solens UV-strålar och bör skyddas. Idag finns allt fler solglasögon för baby och barn, som ger 100 procent UV-skydd. Kontrollera också vilken klass det är på glasen. Klass 4 är de mörkaste glasen som ger hösta möjliga skydd även när det är riktigt starkt solljus på havet och i bergen. Här är 14 läckra solglasögon för baby och barn.

Sköna och okrossbara

Från franska Kietla kommer de här solglasögonen för barn, som är helt okrossbara och saknar lösa delar. Bågarna är böjbara och gjorda i BPA-fri, återvinningsbar plast (Elastomer). Materialet är mjukt och lätt, vilket gör att bågen inte trycker mot näsa, öron och tinning. Kan spännas med rem i nacken för optimal passform. Finns i flera färger och i tre storlekar; 1-2,5 år, 2-4 år och 4-6 år.

Kietlas solglasögon för barn har 100 procent UV-skydd och kategori 4-lins, som ger mesta möjliga skydd och filtrerar bort blått ljus.

Pris: 229 kronor hos Apoteket


Roligt med randigt

Årets solglasögon för barn från Geggamoja är randiga. Finns i rosarandigt och grönrandigt. Dessa barnsolglasögon har 100 procent UV-skydd.

Pris: 129 kr hos Lekmer.se


Klassiska Ray-Ban

Solglasögonen New Wayfarer Junior från Ray-Ban är en klassik modell som nu finns för barn. Det är ett par trendiga bågar, skräddarsydd speciellt till barn i ålder 4-9 och de passar lika bra till både ovala och runda ansiktsformer. Materialet gör bågarna lätta och tåliga.

Pris:749 kr hos Misterspex


Solglasögon för små barn

Det här är svenska Nova Stars solglasögon för de yngsta barnen. Modellen heter Fred och här i färgen Mint. Det är ett par solglasögon för barn med oljeglas, UV 400. Fodral till solglasögonen ingår. Nova Star Fred Mint passar barn i åldern 1-3 år.

Pris:99 kr hos Lekmer.se


Coola pilotglasögon

Ett par läckra solglasögon för barn i pilot-modell från Haga Eyewear. Det här är en modell som passar barn i ålder 5-8 år. De färgade linserna har linskategori 3 vilket betyder att de är kraftigt tonade och kan användas vid intensiv solstrålning (Dock ej direkt solljus). Finns i flera färger.

Pris:just nu 119 kr (ord. pris 149 kr) hos Jollyroom.se


Äkta pilotglasögon från Ray-Ban

Aviator från Ray-Ban är en av de mest ikoniska solglasögonmodellerna i världen. Dessa solglasögon tillverkades ursprungligen för amerikanska piloter redan 1937 och har sen dess blivit en tidlös klassiker. Aviator Junior passar till de lite yngre ”piloterna”. Solglasögonen finns i svart och i guld.

Pris:849 kr hos Ellos.se


Prisvärda solglasögon

Läckra solglasögon som passar både baby och barn, 0 till 4 år, i flera modeller från Haga Eyewear. Solglasögonens färgade linserna har linskategori 3 vilket betyder att de är kraftigt tonade och kan användas vid intensiv solstrålning (dock ej direkt solljus). Haga Eyewear har flera modeller av solglasögon för barn, i många olika färger. Kika in hos Bamba.se för att se dem alla.

Pris: 69 kr hos Bamba.se


2 storlekar i 1

Kietlas solglasögon för baby kan tack vare den böjbara bågen användas åt ena hållet för barn 0-9 månader. När barnet är 9 månader vänder du dem 180 grader och de passar för större barn!

Bågarna är okrossbara och gjutna i ett stycke av BPA- och ftalat-fri återvinningsbar plast (Elastomer). Den mjuka bågen trycker inte mot babyns ömtåliga näsa, öron och tinning. Finns i många färger. Påsen i organisk bomull medföljer.

Glaset har 100 procent UV-filter och kategori 4-lins, vilket ger max skydd mot starkt solljus. Linsen är även böjd och ger extra skydd från sidan.

Pris:229 kronor hos Bamba.se


Lyxigt och läckert

Nu har vi gått upp en prisklass. Här är Dolce & Gabbana Sunglasses for Kids, modellen/färgen heter Top leo on fuxia-violet gradient. Ett par riktigt läckra solglasögon för små tjejer med stil.

Pris:1 150 kr hos Boozt.com


För sjö och snö

Julbo Looping är barnglasögon designade för bebisar och små barn som spenderar mycket tid i starkt solsken, som på havet eller i bergen. Flexet i gummibågen gör att de sitter kvar på huvudet utan att klämma och den avtagbara remmen går att spänna åt runt huvudet. Just denna modell passar barn i åldern 12-24 månader, men Julbo har även modeller för äldre barn.

Julbo Looping ger 100 procent UV-skydd och linsen är av klass 4, alltså den mörkaste typen för extra starkt ljus.

Pris:285 kronor hos Sportamore.se


Tufft från Swimpy

Swimpys solglasögon för små barn har nackrem istället för skalmar, och remmen har antiglidskydd så att de hålls på plats bra. Nackremmen kan spännas med kardborreknäppning. Passar barn i åldern 0-2 år.

Swimpys solglasögon för barn har 100 procent UV-skydd och filterkategori 3 på glasen.

Pris: 129 kronor hos Lekmer.se


Giftfria solglasögon

Babiators coola solglasögon för barn finns i två storlekar: 0-3 år och 3-7 år. Alla Babiators solglasögon för barn är fria från BPA, Ftalater, Bly och andra tungmetaller.

Här ser du Classic-modellen, som liknar pilotglasögon i formen, och som finns i många olika fägrer. De är tillverkade i ett okrossbart, flexibelt och böjbart gummimaterial som återfår formen efter ha varit böjda, vridna eller suttna på. Linsen har 100 procent UVA- och UVB-skydd även kallat UV400.

Pris:från hos Lapland Ekostore


Spegelglas

Här ser du Babiators modell Polarized, en glasögonmodell som har polariserande linser, vilket gör dem extra lämpliga för barn som vistas vid vatten och i fjällen med stark sol som reflekterar på snön.

I övrigt är även dessa solglasögon giftfria, dvs de är fria från BPA, Ftalater, Bly och andra tungmetaller.

Babiators solglasögon för barn är tillverkade i ett okrossbart, flexibelt och böjbart gummimaterial som återfår formen efter ha varit böjda, vridna eller suttna på. Linsen har 100 procent UVA- och UVB-skydd även kallat UV400.

Pris: 479 kr hos Lapland Ekostore


Många mönster

Coola småttingar i BabyBanz solglasögon för barn i åldern 0-2 år. BabyBanz har ett mjukt, reglerbart nackband som ska sitta stadigt och bekvämt. För att vara extra sköna över små barns ömtåliga näsan har de ett silikonfäste just där. BAbyBanz finns i många färger och motiv som prickiga och rutiga. Finns i två storlekar 0-2 år och 2-5 år.

BabyBanz solglasögon har 100 procent UV-skydd och glasen är kategori 3-märkta.

Pris:169 kronor hos Barnresebutiken.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.