KöpguiderBaby

High tech bland barnprylarna

Produkterna blir allt mer avancerade och designade, samtidigt som de utrustas med fler funktioner. Här har vi samlat några favoriter bland barn- och babynyheterna åt det mer tekniska/designade hållet, med nya lösningar på gamla problem.

För lyxbebisar?

Flaggskeppet i den tyska tillverkaren Concords sortimentet är barnvagnen Neo Carbon, en av de första vagnarna som är tillverkad i kevlar. Kevlar är ett kompositmaterial som ofta återfinns i extrema produkter som bilar, båtar och golfklubbor. Vagnen är handgjord och skräddarsys för varje kund.

Pris: ca 30 000 kr för komplett paket

Mer info om var du kan köpa Concordes produkter hittar du här.


Ajöss löss!

Robi Comb Pro från LiceGuard är en elkam som både upptäcker och tar död på huvudlöss. Den sänder ut en mild elektrisk stöt, knappt märkbar för människor men tillräcklig för att ta död på inkräktarna i håret.

Pris: ca 380 kr

Mer info om var du kan köpa LiceGuards produkter finns här.


Justerbar babysitter

Världens enda höj- och sänkbara babysitter? Ja, det menar iallafall Bèaba att deras nya babysitter Up & Down. Smart lösning som gör att barnet får sitta i lagom höjd tillsammans med resten av familjen, exempelvis vid matbordet. Passar från nyfödd upp till 9 kg.

Pris: ca 1 700 kr

Mer info om var du kan köpa Bèabas produkter finns här.


Ta tempen med musik

En digital termometer från Bèaba som minns senaste tagna temperatur och larmar med musik när den går över en viss febergräns. Kanske blir detta tråkiga moment nu lite roligare för barnet? Flexibel och mjuk spets för bättre komfort. Levereras med ett skyddande hölje.

Pris: ca 150 kr

Mer info om var du kan köpa Bèabas produkter finns här.


Rese- och extrastol

”Stol på Stol” från Kronan hängs med hjälp av krokar på en vanlig vuxenstol. Liten och smidig levereras den i en väska med axelrem, vilket gör den enkel att ha med. Passar för barn som har lärt sig sitta och kan användas tills barnet är cirka fyra år. Finns i färgerna svart, grå och röd.

Pris: 495 kr

Mer info om var du kan köpa Kronans produkter finns här.


Nätt och lätt

BabyBjörn Babybädd Harmony heter en lätt liten säng för de minsta. Med sin ringa vikt på 5 kg, sitt transparenta nättyg och låga höjda, är det enkelt att bära sängen från rum till rum och att hålla barnet under uppsikt. Sängen har fjädrande fötter som gör att den rör sig av babyns egna rörelser. Passar från nyfödd upp till fem månader.

Textilierna är certifierade enligt Öko-Tex Standard 100, klass 1 för babyprodukter.

Pris: 3 999 kr

Mer info om var du kan köpa Babybjörns produkter finns här.


Smidig och bekväm sulky

BRIO Spin är en ny sittvagn med ”mesta möjliga funktion i minsta möjliga format”, enligt Brio. Ställbart handtag, fällbart ryggstöd med generöst liggläge och låsbara swivelhjul, gör det till en smidig sulky med full komfort. Finns i fyra färger.

Pris: ca 2 795 kr

Mer info om var du kan köpa Brios produkter finns här.


Snittsigt och snyggt

Från Bloombaby kommer den fiffiga och väldesignade spjälsängen Alma. Med sin patenterade hopfällningslösning, passar den såväl trångbodda som exempelvis släktingar som vill ha en extrasäng stående hemma. Den har två höjdlägen och fungerar från nyfödd upp till två år. Tillverkad av trä i fyra olika färger och med detaljer i rostfritt stål.

Pris: ca 4 500 kr

Alma kommer i butik i slutet av november. Mer info om var du kan köpa Bloombabys produkter finns här.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.