Köpguider

Högtidskläder för barn

Vårens alla härliga festligheter står snart för dörren. För dig som ska gå på bröllop, studentfester och skolavslutningar tipsar vi här om barnkläderna med det där lilla extra.

Festduo

Fest- eller näbbklänning i aquablå och vitt i materialet taffeta. Finns i storlekar 67/70 – 134/140 cm. Sidenblommorna i midjan är avtagbara.

Kostar från 590 kr webbutiken Little Fairies.


Som i sagan

Snövit heter näbbklänningen som finns i färgerna guld och ivory. Finns i storlekar för barn mellan 4-12 år.

Kostar 1 295 kr hos webbutiken LNB Brud.


Tylldröm i flera lager

Vacker näbbklänning med lösa blommor i tyllen nertill. Klänningens överdel är av satäng, nederdelen består av tre lager. Det översta lagret är av mjuk tyll med blommor i, lagret under är av tunn satäng. Det understa lagret är av tunn satäng med en tyllkant på. Klänningen finns i rosa, vitt samt offwhite.

Finns för barn 4-7 år och kostar 949 kr hos webbutiken Elegant Kids.


Prickig halterneck

Festklänningen Malin för flickor 5-6 år i brunt och med vita prickar. Knyts i nacken och har dragkedja bak. Under finns en kjol i brun tyll som ger fin volym.

Priset ligger på 480 kr hos webbutiken Little Princess.


Sommarkostym

Vit kostym ”Elliot” i fem delar. Jacka med satinfoder, tre knappar fram och dolda fickor. Väst med knäppning och satinfoder. Vit långärmad skjorta med stärkt krage, vit slips. Byxor med resår i linningen bak. Finns för pojkar 3-7 år.

Kostymen kostar 745 kr hos webbutiken Little Princess.


Som en liten pralin

Ljuvlig festklänning i satin med korta puffärmar. Kjoldelen är rikligt dekorerad med broderier av blommor och löv. I midjan sitter ett organzaband med avtagbar sidenblomma. Dragkedja baktill.

Finns för 6 mån upp till 2 år och kostar 590 kr hos webbutiken Little fairies.


För alla tillfällen

Klänningen ”Sofia” är enkel och passar egentligen vid de flesta festligheter. Den har små söta blommor sydda runt hela nacklinningen och framtill på midjan, dold dragkedja i ryggen samt band i midjan som knytes bak. Underst sitter en inbyggd underkjol.

Finns hos webbutiken Barnkostymer.se för 595 kr för barn 1-6 år.


Stilren kostym

Snygg svart kostym i fem delar: kavaj, byxa, skjorta, väst och slips. Byxorna läggs upp till önskad längd och har resår i sidorna. Slipsen är en ”snabbslips” som aldrig behöver knytas utan istället träs över huvudet.

Kostar 995 kr hos webbutiken Barnkostymer.se och finns för barn mellan 1,5 år ända upp till 15 år.


Grön och skön

Färggrann klänning i taft, med ett lager i satäng med tyllkant. Klänningen stängs med en dragkedja i ryggen och spänns därefter åt med det rosa bandet. Till klänningen medföljer ett matchande hårband. Finns för barn i åldern 6-18 månader.

Priset är 349 kr hos webbutiken Elegant Kids.


Danska kläder

Danska märket Jocko har ett stort utbud av fest och högtidskläder för både pojkar och flickor. Flickan har en klänning i offwhite (finns i stl 74-92-140) och pojken en tvådelad sjömanskostym (finns i stl 74-116).

Mer info om Jocko och återförsäljare finns här.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.