Köpguider

Inred med mysiga textilier från svenska designer

Ett barnrum med textilier känns alltid betydligt mer ombonat och mysigt och nu när vintern är här känns det extra viktigt. Här tipsar jag om några utvalda svenska designers som har underbara sängkläder, filtar, överkast och även spjälsängsskydd och sovcape. Blanda färger, mönster och material och riktigt mys tillsammans i barnens rum i vinter!

Lyxiga filtar

Sture & Folke gör underbart lyxiga och vadderade filtar, i två storlekar för bebisar och barn. Filtarna tål att användas på golvet och är dessutom pedagogiska med små spännande tyglappar som bebisen kan undersöka. Bakom Sture & Folke står svenska designern Karin Stenmarck. Filtarna finns i många varianter, här Bird Cherry.

Pris: 140 euro i Sture & Folkes webbutik.


Bäddset i dämpade färger

By Heritage är ett nytt svenskt märke, skapat av Sofia Norinder och Stina Falck. Här hittar du sängkläder, filtar, amningskuddar och kläder i en mjukt dämpad färgskala. By Heritages tvådelade bäddset finns för korgar och vaggor samt spjälsängar. Detta bäddset finns förutom i grått även i rosa och blått.

Pris:495 kronor i By Heritage webbutik


Läckert spjälskydd

Det här fantasifulla spjälsängsskyddet Strangest Forest från Garbo & Friends är skapat av svenska designern Susann Karlsson Nemirovsky. Här väcks fantasin hos vilket barn (eller vuxen!) som helst till liv och det är perfekt för barn och föräldrar att titta på och prata om vid läggdags. Hos Garbo & Friends hittar du även bäddset och filtar till barnens sängar.

Pris:1 149 kronor i Garbo & Friends webbutik


Handsytt lapptäcke

Alex & Fred gör fantastiskt vackra lapptäcken, vilka är handgjorda och i 100 procent bomull. Lapptäckena finns i ett flertal färger som du också kan matcha till din egen säng, då de även görs i större storlekar. Titta in hos Alex & Fred för lapptäcken och sängkläder i blått, rosa, grönt och grått. På bilden ser du Lapptäckeet Medium Blue.

Pris: 999 kronor hos Alex & Fred


Fin filt av spillmaterial

Upcycled Patchwork Baby Blanket Yellow är en av många roliga bebisfiltar från Mini Rodini. De är tillverkade av 100 procent bomull och finns endast i begränsad upplaga, då de är tillverkade av överblivna tyger från Mini Rodinis tidigare kollektioner. Vilken bra idé att ta till vara på tygrester och inte slösa.

Pris: 499 kronor i Mini Rodinis webbutik


Ekologisk bäddtextil

Bäddsetet Confetti Pastel från Littlehearts är, precis som alla andra produkter från Littlehearts , gjordt av certifierad ekologisk bomull, vilket innebär att inga kemiska bekämpningsmedel har använts vid framställningen av bomullen. Företagets grundare Jessica H Andersson designar bäddset för vagn/vagga och spjälsäng i ett flertal mönster och färger.

Pris: 549 kronor för bäddsett till spjälsäng och 349 till vagn/vagga i Littlehearts webbutik


Härlig badcape

Dessa underbara badcapes finns i både blått och rosa, i 100 procent GOTS-certifierad bomullsfrotté. Modellen på bilden heter Pocket cape happy turquoise. Cotton & Button och deras grundare Charlotta Persson gör även pyjamas, nattlinnen och myskläder i den mjukaste bomull.

Pris:450 kronor hos Cotton & Button


Söta elefanter

Baby blanket Elephant är en av många fina babytextilier från Littlephants designer Camilla Lundsten. Här – färgstarkt och elefanter, den här mjuka filten finns att välja på i ett flertal färgställningar. Filten är i 100 procent bomull, är tryckt med naturliga färger och innehåller därför inga blekmedel.

Pris: 399 kronor i Littlephants webbutik


Fler tips för barnrummet

Jag heter Katarina Malmström Brown och är BarnNets inredningsskribent. Jag jobbar som inredningsdesigner och fotograf och driver egna företaget Mini Mansion, med säte i Stockholm och London.

Mini Mansion hjälper familjer att inreda babyrum, barnrum och lekrum. Jag brinner för att skapa vackra rum för baby och barn, där barn får vara barn, samtidigt som rummet har en genomtänkt inredning, är roligt, mysigt och funktionellt.

Besök gärna Mini Mansions webbsida för mer information.

Och följ min blogg för mer inredningsinspiration för barnrummet.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.